25.01.2020, 13:34 | Správy | Domáce správy
Aktualizované

Dankove smelé vyhlásenie: Diaľnice sa dajú dostavať za dva až tri roky

Slovenská národná strana (SNS) má záujem obsadiť po voľbách vedenie rezortu dopravy.

Líder strany Andrej Danko to povedal v sobotu pri predstavovaní volebného programu SNS. Tiež chce, aby Slováci neplatili za diaľničné známky, lebo je to hanba. Preto navrhne zrušenie známok pre Slovákov. Neprezradil však, koho konkrétne by sa to malo týkať.

Danko zároveň dodal, že diaľnice je možné do troch, štyroch rokov postaviť. „Ale treba úplne zmeniť systém verejného obstarávania, projektovú činnosť a buchnúť do stola,“ vyhlásil šéf SNS s tým, že Slovensko si vie bez problémov požičať 7 miliárd eur. Tiež sa vyslovil za „tvrdé" vyvlastňovanie pri verejných stavbách. „Ak stavia niečo vo verejnom záujme obec a štát, treba prestať so slniečkarskymi rečami o ochrane práv a pozemkov. Máte situácie, kedy určití ľudia zneužívajú stavebné konanie a vydierajú,“ poznamenal. Tiež navrhne, aby sa zlúčila Národná diaľničná spoločnosť a Slovenská správa ciest.

Za priority strany, ktoré chce okrem výstavby diaľnic po parlamentných voľbách tiež presadzovať, považuje výstavbu nájomných bytov, systémové financovanie zdravotníctva či reorganizácia ministerstiev.

Danko vylúčil do budúcnosti spoluprácu so stranou Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) ako aj s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a stranou Sloboda a Solidarita, ktoré označil za účelové sekty. „Ak chce tento národ na čele bábky, ktoré budú riadiť západné štáty, v pohode. My sme pripravení bojovať v tvrdej opozícii,“ povedal Danko. Ako ďalej uviedol, „ani úplne naľavo, ani úplne napravo, ani extrémny liberalizmus, ani extrémny fašizmus nie sú cesta pre Slovensko“.

V súvislosti s reorganizáciou ministerstiev poznamenal, že by sa rezort diplomacie mal podeliť o agendu európskych záležitostí, ktorú by mala spravovať vláda a samotné ministerstvo zahraničia by malo mať v náplni práce hospodárske záležitosti.

Líder SNS bilancoval výsledky, ktoré sa podarili za uplynulé štyri roky nominantom strany v rezortoch obrany, školstva a pôdohospodárstva. „Mrzí ma, len jedna vec, že SNS pomohla státisícom ľudí a plytkosť niektorých spočíva len v tom, že sledujú, či sa ja ako predseda niekedy zakokcem v tom napätí, keď zodpovedám za množstvo reálnych vecí. Alebo by mohli konečne začať počúvať, čo sme pre nich urobili,“ dodal Danko.

Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Eden Hazard sa opäť zranil.
Real Madrid prekvapujúco prehral na pôde Levante, prišiel aj o Hazarda
Slovenská biatlonistka Paulína Fialková pred pretekmi s hromadným štartom žien na 12,5 km.
Paulína Fialková zastrieľala najlepšie zo všetkých: Na TOP 10 to aj tak nestačilo!
Koikeová hovorí o protiopatreniach, ktoré musia byť zabezpečené v prípade hroziacej epidémie.
Tokio zostalo pobúrené: Ponuku Londýna rezolútne odmietli!
(ilustračné foto)
Meteorológovia varujú pred silným vetrom: Silný vietor očakávajú meteorológovia na celom území Slovenska
Prezidentka Čaputová nosí väčšinou rozpustené vlasy.
Prezidentkina relácia sa venuje aktuálnym témam: Prvá časť bude o predvolebnej atmosfére
Diamond Princess sa nachádza v karanténe od februára.
Ďalšia obeť koronavírusu na palube lode Diamond Princess: Ide už o tretieho človeka
NAJVYŠŠIE AMBÍCIE: Ruský útočník chce pomôcť Košiciam vybojovať titul majstra.
Oceliarov potiahne aj nová posila z KHL: Košice mi odobrila manželka
Drvenú pokladnicu vystavili v Radnej sieni.
Drevená pokladnica je najväčším hitom múzea v Novej Bani: Čím je taká výnimočná?
Náčelník: Ľubomír šéfuje Mestskej polícii v Starej Turej.
Náčelník mestskej polície si užíva svet za minimálne sumy: Za cenu rodinnej lyžovačky sme mesiac v exotike
Peter Cehlárik (vpravo) v tejto sezóne NHL ešte nebodoval.
Cehlárik pri návrate do AHL zažiaril, skórovali aj Lantoši a Ružička
Turistky s kimonami a rúškami v Japonsku.
Južná Kórea vyhlásila najvyšší stupeň varovania: Úrady musia podniknúť silné kroky voči koronavírusu
Opozícia ostro vystúpila v parlamente proti zvýšeniu bankového odvodu (ilustračné foto).
V stredu končí volebná kampaň, začne sa moratórium