Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Kedysi vážil 191 kíl a bol najtučnejším chlapcom na svete: Šokujúce fotky po premene

V 10-rokoch bol označovaný za najtučnejšie dieťa na svete. Teraz už dospievajúceho Arya Permana (14) možno považovať za symbol nádeje.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Indonézsky študent inšpiroval mnohých. Ako informuje zahraničný portál LadBible, po boku chlapca stojí osobný tréner Ade Rai, vďaka ktorému je jeho cesta za vysnívanou postavou oveľa ľahšia. Pomohol mu s cvičením a tiež mu poradil, ako má vyzerať jeho jedálniček. Arya Permana vážil 191 kilogramov.  Schudol 108 a teraz sa pýši neuveriteľnými 83 kilami. 

Aryovi rodičia tvrdia, že predtým, než sa ich synovi extrémne zvýšila chuť do jedla, vážil 85 kilogramov. Odvtedy sa veľa zmenilo. Teraz je však symbolom nádeje. Tvrdí to o ňom nielen jeho tréner Ade, ale aj mnohí iní. „Aj Arya schudol, tak prečo by som to ja nedokázal?" túto otázku si kladú mnohí. Mladík dodržiava prísny tréningový režim so zdravou stravou a liečbou. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“Mas ade, katanya kalau kita fitness , badan nya nanti tambah besar tapi ‘anu’ nya kita nanti jadi tambah kecil ya?” 🙈... Fitnessmania... dahulu kala berat badan saya hanya 55 kg dengan tinggi badan yang sama seperti hari ini 183 cm, pada saat itu ukuran JARI KELINGKING saya besar nya normal spt ini🤘... Beberapa tahun kemudian ketika saya tambah rajin fitness nya, berat saya menjadi 87 kg, terutama massa otot saya bertambah termasuk bagian OTOT PAHA saya, uniknya UKURAN jari kelingking saya pun tetap sama. Dalam hal ini tidak terjadi pemBESARan atau pengKECILan ukuran jari kelingking saya, yang terjadi sesunguhnya adalah justru bagian tubuh saya yang lain lah yang membesar, terutama otot PAHA saya .. sehingga ILUSI yang tersampaikan seolah-olah ukuran jari kelingking saya yang mengecil... Mohon tidak salah paham ya fitnesmania🙏 FOTO di atas pun demikian.. tidak terjadi pemBESARAN atau pengKECILan pada tubuh saya, namun yang terjadi adalah pengecilan di tubuh @ariaa.prm ( dari 193 kg menjadi 83 kg), sehingga ILUSI yang tersampaikan seolah-olah di foto ini UKURAN saya yang bertambah membesar ha3... Moral dari cerita ini, Fitnessmania .. bagi TEMAN-TEMAN yg sampai saat ini masih merasa TAKUT kalau nanti kita fitness, badan atau otot nya membesar akan menyebabkan “anu” mengecil? Jangan khawatir yaa .. TIPSnya sederhana.. ingin “anu” nya terlihat besar? “kecilin paha !” 👏👍🏻.... 😂😂 #cerdasfitness #selfreliance #lifelongfitness #naturalbodybuilding #fatloss #wellbeing #pleasantness #body #body #health #mind #peace #emotion #love #lifeenergy #bliss #being #conciousness #infinity #sca #alliswell 🙏

Príspevok, ktorý zdieľa Ade Rai (@ade_rai),

„Aryovi sa podarilo schudnúť pomocou bariatrickej chirurgie, diét a pravidelného cvičenia. Veľmi ho podporujeme,“ prezradil otec tínedžera.  Nakoľko úbytok na váhe bol obrovský, je potrebné odstránenie prebytočnej kože. Rodina odhaduje, že tento zákrok Arya podstúpi ešte v roku 2020.

Arya nebol jediným morbídne obéznym mladíkom v tejto oblasti Indonézie. Okrem neho touto závažnou metabolickou komplikáciou trpí až šesť chlapcov v jeho veku. Zarážajúce je, že choroba ho v minulosti odstavila natoľko, že nebol schopný chodiť, a tak preležal celé dni v posteli. 

 

Arya sa stal najmladším človekom, ktorý v roku 2017 podstúpil bariatrickú operáciu, ktorej cieľom bolo zúženie žalúdka. Pred tým, ako ju podstúpil, bol vyhlásený za najťažšieho chlapca a zapísaný do Guinessovej knihy rekordov.

„Zmenšili mi žalúdok, stratil som chuť do jedla, teraz ma už naplní dokonca šesť lyžičiek jedla,“ priblížil účinky operácie Arya, ktorý sa konečne môže s rovesníkmi hrať futbal a iné športy. A čo je dôležitejšie, tiež môže chodiť do školy a naďalej inšpirovať mnohých ľudí, ktorí sa chcú dostať do formy. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bam

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu