Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2020 18:03 | Šport | Futbal

Je to oficiálne: Šporar sa upísal Sportingu Lisabon!

Slovinský útočník Andraž Šporar (25) je oficiálnym hráčom Sportingu Lisabon, na svojom webe o tom informoval portugalský klub.

„Som veľmi rád, že môžem podpísať zmluvu so Sportingom. Dúfam, že spolu dokážeme dosiahnuť veľké veci, “ povedal pre klubový web. Hviezda Slovana Bratislava tak oficiálne prestupuje do Sportingu so zmluvou na päť sezón. 

Výsledná prestupová suma prevýši 7 miliónov eur. Šporar bol v uplynulých dvoch sezónach najlepší strelec Slovana a autor piatich gólov v skupinovej fáze Európskej ligy 2019/20. Vo všetkých súťažných dueloch dosiahol 60 presných zásahov a 17 asistencií. V ročníku 2018/19 strelil vo Fortuna lige 29 gólov, čím vyrovnal dovtedajší rekord súťaže a v prebiehajúcej sezóne je druhým najlepším strelcom EL.

K prestupu sa v rozhovore pre klubový web Slovana vyjadril generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý viedol rokovania so Sportingom. "Na začiatku zimnej prípravy som sa stretol s Andražom a otvorene sme sa rozprávali o jeho budúcnosti. Dal najavo, že jeho veľkou túžbou je prestúpiť do Sportingu, kde mu garantujú pozíciu útočníka číslo jeden. Počas uplynulého víkendu som odcestoval do Turecka, kde som sa stretol s hráčmi, realizačným tímom a chcel som si urobiť obraz o aktuálnom nastavení Andraža. Dospel som k záveru, že nastal správny čas na tento krok a je lepšie hľadať formu dohody než hráča nasilu držať. Rokovania prebiehali s viacerými klubmi, no Andraž túžil prestúpiť do Sportingu, preto sme sa rozhodli nájsť cestu ako dotiahnuť tento transfer.

 

Cítili sme, že on sám potrebuje novú motiváciu, chce sa posunúť ďalej a pravidelne hrať pred plným štadiónom. My ešte tak ďaleko nie sme, i keď verím, že sa dočkáme obdobia, keď bude Tehelné pole pravidelne zaplnené a bude hráčov takéhoto formátu lákať do Slovana. Tento prestup pomôže Slovanu z pohľadu imidžu a postavenia v európskom futbale, pretože sme predali hráča do veľkého klubu, a taktiež samotnému Andražovi, ktorému sme chceli vyhovieť v túžbe urobiť ďalší krok vo svojej kariére," uviedol Kmotrík ml.

Rokovania označil za veľmi náročné a dlhé. "Trvali takmer mesiac. Ako som už povedal, mali sme aj veľa iných ponúk či už z Premier League, francúzskej Ligue 1, zo Škótska, arabského sveta či Číny a v poslednom týždni sa ozval aj klub z La Ligy. Cieľom bolo predať hráča za viac než medializovaných 5,5 milióna eur, pričom jeho aktuálnu hodnotu som videl medzi 7-8 miliónmi eur, kam sme sa aj chceli dostať. Zrealizovali sme najväčší prestup v histórii Slovenska. Fixná suma, ktorú zinkasujeme okamžite, predstavuje 6 miliónov eur. Vyjednali sme veľmi výhodné bonusy, na základe ktorých výsledná prestupová suma prevýši 7 miliónov eur. V zmluve je zakotvené, že v prípade budúceho predaja hráča obdržíme 10 % z prestupovej sumy.

Čiže ak Andraž prestúpi v budúcnosti do ešte silnejšej ligy, bude mať Slovan desaťpercentný podiel z prestupovej čiastky, čo pri sumách, za aké Sporting predáva hráčov do zahraničia, môže pre nás predstavovať státisíce či možno aj milióny eur. Celková hodnota prestupu teda presiahne 7 miliónov eur a plus máme desať percent z ďalšieho predaja. Veríme kvalitám Andraža a som presvedčený, že tento model v podobe fixnej zložky, bonusov a potenciálneho budúceho príjmu je pre nás momentálne najvýhodnejší," dodal generálny riaditeľ Slovana.
      

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!