Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2020 18:03 | Šport | Futbal

Je to oficiálne: Šporar sa upísal Sportingu Lisabon!

Slovinský útočník Andraž Šporar (25) je oficiálnym hráčom Sportingu Lisabon, na svojom webe o tom informoval portugalský klub.

„Som veľmi rád, že môžem podpísať zmluvu so Sportingom. Dúfam, že spolu dokážeme dosiahnuť veľké veci, “ povedal pre klubový web. Hviezda Slovana Bratislava tak oficiálne prestupuje do Sportingu so zmluvou na päť sezón. 

Výsledná prestupová suma prevýši 7 miliónov eur. Šporar bol v uplynulých dvoch sezónach najlepší strelec Slovana a autor piatich gólov v skupinovej fáze Európskej ligy 2019/20. Vo všetkých súťažných dueloch dosiahol 60 presných zásahov a 17 asistencií. V ročníku 2018/19 strelil vo Fortuna lige 29 gólov, čím vyrovnal dovtedajší rekord súťaže a v prebiehajúcej sezóne je druhým najlepším strelcom EL.

K prestupu sa v rozhovore pre klubový web Slovana vyjadril generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý viedol rokovania so Sportingom. "Na začiatku zimnej prípravy som sa stretol s Andražom a otvorene sme sa rozprávali o jeho budúcnosti. Dal najavo, že jeho veľkou túžbou je prestúpiť do Sportingu, kde mu garantujú pozíciu útočníka číslo jeden. Počas uplynulého víkendu som odcestoval do Turecka, kde som sa stretol s hráčmi, realizačným tímom a chcel som si urobiť obraz o aktuálnom nastavení Andraža. Dospel som k záveru, že nastal správny čas na tento krok a je lepšie hľadať formu dohody než hráča nasilu držať. Rokovania prebiehali s viacerými klubmi, no Andraž túžil prestúpiť do Sportingu, preto sme sa rozhodli nájsť cestu ako dotiahnuť tento transfer.

 

Cítili sme, že on sám potrebuje novú motiváciu, chce sa posunúť ďalej a pravidelne hrať pred plným štadiónom. My ešte tak ďaleko nie sme, i keď verím, že sa dočkáme obdobia, keď bude Tehelné pole pravidelne zaplnené a bude hráčov takéhoto formátu lákať do Slovana. Tento prestup pomôže Slovanu z pohľadu imidžu a postavenia v európskom futbale, pretože sme predali hráča do veľkého klubu, a taktiež samotnému Andražovi, ktorému sme chceli vyhovieť v túžbe urobiť ďalší krok vo svojej kariére," uviedol Kmotrík ml.

Rokovania označil za veľmi náročné a dlhé. "Trvali takmer mesiac. Ako som už povedal, mali sme aj veľa iných ponúk či už z Premier League, francúzskej Ligue 1, zo Škótska, arabského sveta či Číny a v poslednom týždni sa ozval aj klub z La Ligy. Cieľom bolo predať hráča za viac než medializovaných 5,5 milióna eur, pričom jeho aktuálnu hodnotu som videl medzi 7-8 miliónmi eur, kam sme sa aj chceli dostať. Zrealizovali sme najväčší prestup v histórii Slovenska. Fixná suma, ktorú zinkasujeme okamžite, predstavuje 6 miliónov eur. Vyjednali sme veľmi výhodné bonusy, na základe ktorých výsledná prestupová suma prevýši 7 miliónov eur. V zmluve je zakotvené, že v prípade budúceho predaja hráča obdržíme 10 % z prestupovej sumy.

Čiže ak Andraž prestúpi v budúcnosti do ešte silnejšej ligy, bude mať Slovan desaťpercentný podiel z prestupovej čiastky, čo pri sumách, za aké Sporting predáva hráčov do zahraničia, môže pre nás predstavovať státisíce či možno aj milióny eur. Celková hodnota prestupu teda presiahne 7 miliónov eur a plus máme desať percent z ďalšieho predaja. Veríme kvalitám Andraža a som presvedčený, že tento model v podobe fixnej zložky, bonusov a potenciálneho budúceho príjmu je pre nás momentálne najvýhodnejší," dodal generálny riaditeľ Slovana.
      

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí