Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2020 17:56 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Pellegrini sa bol pozrieť, ako pokračujú búracie práce na Rázsochách: Čo uvidel, ho potešilo

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odmieta, že by búracie práce na stavenisku na bratislavských Rázsochách boli "teátrom" či "gestom". Uviedol to v stredu počas kontrolného dňa na mieste, kde má vyrásť nová Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB).

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Spolu s ním sa na postup v prácach prišli pozrieť aj odborníci z Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, zástupcovia dodávateľa búracích prác a zástupcovia samosprávy.

"Stretli sme sa tu vtedy, keď sme započali búranie. Aj vtedy sme započuli hlasy, či opäť nejde len o nejaké gesto a že tak, ako to 30 rokov nikto nevyriešil, že zase ide o nejaké teátro a že zase sa tu nebude niekoľko rokov nič diať. Chcem to absolútne na tomto mieste vyvrátiť, pretože som sa osobne presvedčil, že búracie práce pokračujú aj v týchto dňoch v súlade s harmonogramom, ktorý bol stanovený pri podpise zmluvy so zhotoviteľom, so spoločnosťou Metrostav, ktorá tieto búracie práce zastrešuje," komentoval predseda vlády poverený aj riadením rezortu zdravotníctva.

Doplnil, že z pôvodných desiatich stavebných objektov sa demoluje posledný. Ide o najväčší blok, ktorý je v súčasnosti zlikvidovaný takmer na 70 percent. Podľa slov Pellegriniho by mali byť búracie práce dokončené približne v polovici februára. Po nich by malo nasledovať čistenie celého terénu a vyrovnanie sa so základovými doskami. Následne by sa plocha mala pripravovať na výstavbu novej špičkovej modernej nemocnice.

 

Pellegrini tiež skonštatoval, že na prácach je nasadené veľké množstvo ťažkej techniky a množstvo personálu. Búracie práce sú podľa jeho slov realizované od skorých ranných hodín a trvajú až do neskorého večera. "Každý chce dodržať termíny, ku ktorým sa zaviazal," uzavrel.

Nová UNB má byť podľa rezortu zdravotníctva centrom excelentnosti, poskytovať bude komplexné služby v liečebno-preventívnej starostlivosti. Odhadované náklady na novú nemocnicu sú v koncepcii schválenej vládou SR stanovené na 263 miliónov eur. V sume sú zahrnuté búracie práce či projektová príprava - ako medicinálne plánovanie, architektúra a projekcie.

Rezort vyhlásil verejné obstarávanie na komplexnú prípravu projektu nemocnice na Rázsochách na konci mája. Predpokladaná hodnota zákazky je 17,5 milióna eur. Tá obsahuje vypracovanie projektovej dokumentácie vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva pri príprave realizácie stavby, autorský dohľad nad realizáciou stavby a manažment zdravotnej starostlivosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenil loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú