Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2020 20:37 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mladučké dievča malo tvár 60-ročnej stareny: Odpadnete, ako vyzerá teraz

Dievča známe pod pseudonymom Xiao Feng vyzerala o desiatky rokov staršie kvôli zriedkavému genetickému ochoreniu. Kvôli jej zvráskavenej pokožke bola v škole šikanovaná a po celý svoj život sa cítila neistá a menejcenná. Teraz sa všetko zmenilo.

Členovia zdravotníckeho tímu Good Samaritans sa spojili a vďaka darcom pokryli náklady na plastický zákrok, ktorý 15-ročnej dievčine zmenil život. Ako uvádza portál Daily Mail, Xiao sa v utorok prvýkrát ukázala na verejnosti po tom, ako koncom decembra podstúpila takmer 8-hodinový zákrok.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Lekári tvrdia, že Xiao trpí progériou, čo je zriedkavý genetický stav, ktorý sa vyskytuje približne u jedného z ôsmich miliónov novonarodených detí a spôsobuje, že človek predčasne starne. V prípade 15-ročnej Xiao ochorenie postihlo iba pokožku a nezasiahlo aj orgány. Jej mama trpí rovnakým ochorením.

Dospievajúce dievča mohlo podstúpiť zákrok vďaka neznámym darcom, ktorí na pokrytie nákladov spoločne vyzbierali 20 000 libier (23 500 eur). Jej veľký deň nastal 29. decembra a podľa nemocnice sa zapojilo 10 chirurgov, traja anestéziológovia a päť zdravotných sestier. Tínedžerke odstránili nadmernú pokožku, upravili nos, obočie a ústa.

 

Nový vzhľad Xiao Feng predstavila nemocnica na tlačovej konferencii v čínskom meste Shenyang. Až vtedy sa tínedžerka mohla prvýkrát pozrieť do zrkadla a v dojemnej chvíli sa nedokázala ubrániť slzám. Pred očami verejnosti objímala svojich rodičov a plakala na pódiu. „Dnes je najšťastnejší deň pre moju dcéru. Noc po operácii Xiao bola nocou, kedy som spal veľmi tvrdo, pretože som veril, že lekári dokážu vyliečiť moju dcéru a pomôžu jej v budúcnosti študovať a žiť šťastne,“ povedal jej otec Wang Hongde.

Xiao sa narodila do chudobnej rodiny v severozápadnej čínskej provincii Liaoning. Pred operáciou sa nikdy neodvážila urobiť si selfie fotku a nemala žiadnych priateľov. „Mám 15 rokov, ale tvár 60-ročnej ženy. Dlho túžim vyzerať ako študentka strednej školy. Nikto sa so mnou nechcel hrať a sprevádzajú ma len holuby, pretože tie ma majú radi a nemyslia si, že som škaredá,“ napísala zúfalá Xiao Feng, keď hľadala pomoc.

Jej blízki ju opisujú ako tiché a zdvorilé dievča, ktoré si rado robí make-up, avšak iba vtedy, keď ju nikto nevidí. Za jej operáciu vďačí najmä filantropovi s menom Guo, ktorému venovala ďakovný list. Xiao Feng sa po operácii stále zotavuje, avšak už je v domácom liečení.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje