Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2020 20:37 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mladučké dievča malo tvár 60-ročnej stareny: Odpadnete, ako vyzerá teraz

Dievča známe pod pseudonymom Xiao Feng vyzerala o desiatky rokov staršie kvôli zriedkavému genetickému ochoreniu. Kvôli jej zvráskavenej pokožke bola v škole šikanovaná a po celý svoj život sa cítila neistá a menejcenná. Teraz sa všetko zmenilo.

Členovia zdravotníckeho tímu Good Samaritans sa spojili a vďaka darcom pokryli náklady na plastický zákrok, ktorý 15-ročnej dievčine zmenil život. Ako uvádza portál Daily Mail, Xiao sa v utorok prvýkrát ukázala na verejnosti po tom, ako koncom decembra podstúpila takmer 8-hodinový zákrok.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Lekári tvrdia, že Xiao trpí progériou, čo je zriedkavý genetický stav, ktorý sa vyskytuje približne u jedného z ôsmich miliónov novonarodených detí a spôsobuje, že človek predčasne starne. V prípade 15-ročnej Xiao ochorenie postihlo iba pokožku a nezasiahlo aj orgány. Jej mama trpí rovnakým ochorením.

Dospievajúce dievča mohlo podstúpiť zákrok vďaka neznámym darcom, ktorí na pokrytie nákladov spoločne vyzbierali 20 000 libier (23 500 eur). Jej veľký deň nastal 29. decembra a podľa nemocnice sa zapojilo 10 chirurgov, traja anestéziológovia a päť zdravotných sestier. Tínedžerke odstránili nadmernú pokožku, upravili nos, obočie a ústa.

 

Nový vzhľad Xiao Feng predstavila nemocnica na tlačovej konferencii v čínskom meste Shenyang. Až vtedy sa tínedžerka mohla prvýkrát pozrieť do zrkadla a v dojemnej chvíli sa nedokázala ubrániť slzám. Pred očami verejnosti objímala svojich rodičov a plakala na pódiu. „Dnes je najšťastnejší deň pre moju dcéru. Noc po operácii Xiao bola nocou, kedy som spal veľmi tvrdo, pretože som veril, že lekári dokážu vyliečiť moju dcéru a pomôžu jej v budúcnosti študovať a žiť šťastne,“ povedal jej otec Wang Hongde.

Xiao sa narodila do chudobnej rodiny v severozápadnej čínskej provincii Liaoning. Pred operáciou sa nikdy neodvážila urobiť si selfie fotku a nemala žiadnych priateľov. „Mám 15 rokov, ale tvár 60-ročnej ženy. Dlho túžim vyzerať ako študentka strednej školy. Nikto sa so mnou nechcel hrať a sprevádzajú ma len holuby, pretože tie ma majú radi a nemyslia si, že som škaredá,“ napísala zúfalá Xiao Feng, keď hľadala pomoc.

Jej blízki ju opisujú ako tiché a zdvorilé dievča, ktoré si rado robí make-up, avšak iba vtedy, keď ju nikto nevidí. Za jej operáciu vďačí najmä filantropovi s menom Guo, ktorému venovala ďakovný list. Xiao Feng sa po operácii stále zotavuje, avšak už je v domácom liečení.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?