Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Vraždu dôchodcov vo Vinosadoch pojednávajú viac ako 8 rokov: Hlavný obžalovaný si užíva slobodu!

Kauza brutálnej vraždených starčekov († 99 a † 83) a pokus vraždy 80-ročnej starenky vo Vinosadoch traumatizuje rodinu obetí aj verejnosť už takmer desať rokov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Verdikt Okresného sudu Bratislava I., ktorý prípad pojednáva už viac ako osem rokov je stále nedohľadne. Na pojednávanie, ktoré šiestykrát po sebe odročili, prišiel aj hlavný obžalovaný Márius Mráz, ktorý si užíva slobodu.


Mnohí si ho pamätajú v modrom väzenskom oblečení, s putami na rukách a v obkľúčení väzenskej stráže. Bolo to v čase, keď si odpykával trest za sériu lúpeží v trafikách a bol obžalovaný v prípade brutálnej vraždy dôchodcov vo Vinosadoch, ktorá otriasla Slovenskom v roku 2010. Na pojednávanie v Justičnom paláci však už Máriusa Mráza nepriviedla nepriviedla väzenská eskorta, prišiel sám a v civilnom oblečení. Trest za lúpeže si už odpykal, no obžalobe z viacnásobnej vraždy čelí už viac ako osem rokov. „Nespáchal som to. Choďte sa pozrieť na pojednávanie a uvidíte ako sa to rieši,“ reagoval na chodbe Justičného paláca s pokojom v hlase Márius Mráz, keď sme ho konfrontovali s otázkami o vražde spred deviatich rokov.

Otvoriť galériu

Verdikt v nedohľadne

Na včerajšie pojednávanie prišiel okrem Mráza aj jeho niekdajší spoluobžalovaný Lukáš Takáč, ktorého však už medzičasom spod obžaloby súd pre nedostatok dôkazov oslobodil. Do budovy súdu prišli aj svedkovia, znalci, prokurátorka predseda senátu aj jeden z jeho prísediacich. Všetci však cestu do budovy súdu merali márne. Predseda senátu pojednávanie odročil pre neprítomnosť druhého z dvojice prísediacich.

Okresný súd Bratislava I. opradený škandálmi, akoby toho nemal na rováši dosť. Pojednávanie totiž odročili šiestykrát po sebe.
Zvláštna zhoda okolností má tak za následok, že verdikt súdu, ktorý prijal obžalobu v auguste 2011 je aj po včerajšku v nedohľadne. No a Márius Mráz, ktorého už v minulosti pre vraždu dôchodcov neprávoplatne odsúdili na 20 rokov väzenia si pokojne z budovy súdu odkráčal domov.

 

Otvoriť galériu

Lúpežná vražda

Mali 17 a 19 rokov, keď ich ešte ako tínedžerov zadržali policajti. Reč je o Lukášovi Takáčovi a Máriusovi Mrázovi. Muži zákona ich v priebehu krátkeho času obvinili z toho, že 27. marca 2010 dopoludnia neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici vo Vinosadoch. Tam napadli trojicu dôchodcov 99-ročného Paula z USA, 83-ročného Jána a 80-rošnú starenku Ruženu z obce Vinosady. Paul a Ján zomreli na následky úderov tupým podlhovastým predmetom a bodno-rezných zranení. Starenka Ružena, ktorej páchatelia spôsobili päť bodných rán na chrbte a dve bodné rany v oblasti hrude, útok prežila.

Motívom vraždy mali byť peniaze, ktoré si mal nebohý Paul priniesť z USA. Prokuratúra žiadala pre Máriusa Mráza 20 rokov väzenia a pre Lukáša Takáča 10 rokov natvrdo. V máji 2016 súd Máriusa Mráza skutočne odsúdil k úhrnnému a súhrnnému trestu 20 rokov a Lukáša Takáča spod obžaloby oslobodil. S oslobodením Takáča sa neskôr stotožnil aj Krajský súd a v prípade verdiktu voči Mrázovi vrátil prípad späť na doplnenie dokazovania. Od novembra 2018 sa v kauze napriek šiestim vytýčeným termínom nepojednávalo. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Ivan Mego

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári