Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2020 18:00 | Tip od Vás
Váš Tip

Záhadná smrť Slováka v Kyjeve: Juraj († 29) zomrel na rozlúčke so slobodou, kamaráti opísali jeho posledné chvíle

Mal to byť nezabudnuteľný žúr, ale zmenilo sa to na obrovskú tragédiu.

Partia najlepších kamarátov z Považskej Bystrice sa rozhodla rozlúčiť so slobodou jedného z nich na klubovej párty v kyjevskom podniku na Ukrajine. Mladí muži sa poznajú roky a spolu prežili množstvo ciest i zábavy. Žiaľ, posledná z minulého víkendu sa skončila tragédiou, z ktorej sa nedokážu spamätať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeden z nich, Juraj († 29), sa po návrate do hotela vybral do mesta, že si ide niečo kúpiť, ale naspäť sa už nikdy nevrátil. Jeho kamaráti neprestávajú ľutovať, že mu dovolili opustiť hotel. Na párty v jednom z klubov hlavného mesta Ukrajiny sa všetci kamaráti z Považskej Bystrice náramne tešili. Po zábave prišli do hotela a chystali sa na spánok. No Juraj Pavlík († 29) sa rozhodol, že sa ešte vyberie do mesta.„On len vybehol, že si niečo kúpi, dlho sa nevracal. Volali mu, ale neozýval sa. Bolo to podozrivé, a tak ho šli hľadať. Našli ho až 20 km od Kyjeva zabitého,“ hovorí blízky rodiny mŕtveho Juraja.

Nik netuší, čo sa v osudnú noc mohlo stať.„My nevieme, či bol zastrelený, dobitý, alebo dobodaný. Bol okradnutý, vzali mu všetko a nechali pri ňom len prelomenú identifikačnú kartu. Vieme iba, že ho zavraždili,“ povedal pre Nový Čas kamarát nebohého Juraja s tým, že bližšie informácie má rodina zosnulého. Tá však zatiaľ takisto netuší, čo sa stalo ich milovanému synovi a bratovi.

Zdrvená rodina

Juraj žil s mamou a so sestrami na považskobystrickom sídlisku Rozkvet. „Bol veselý, dobrosrdečný a s nikým nemal žiadne problémy,“ opísal Juraja jeho spolužiak. Nešťastná rodina sa z tragédie zrútila. Nielenže stratili za záhadných okolností syna a brata, no mali sa dozvedieť, že ukrajinské úrady chcú ich nebohého Juraja poslať na Slovensko už spopolneného. Na prevoz tela bolo potrebných 5-tisíc €, čo však bolo nad sily najbližších. Preto kamaráti na sociálnej sieti zorganizovali zbierku.

„Srdečne všetkým ďakujeme za obrovskú podporu a pomoc. Na prevoz Jurka sa vyzbieral dostatok peňazí a zbierku sme tak už ukončili,“ poďakovala sa Jurajova sestra Miroslava. Podľa informácií blízkych rodine by malo byť Jurajovo telo už prevezené na Slovensko a v týchto dňoch by mala byť vykonaná aj pitva. Okolnosti, za akých tento mladík zomrel, totiž zostávajú záhadou pre rodinu aj kamarátov.

„My vôbec nevieme, ako ho zabili. Sme z toho zničení. Juraj bol človek, ktorý nikoho neprovokoval, no bol na ulici surovo napadnutý a zavraždený,“ hovorí so slzami v očiach blízky rodinný priateľ. „Nikdy nezabudnem,“ napísal odkaz do neba kamarátovi Julián, ktorý vytvoril aj spomienkové video na vždy usmiateho kamaráta. Slovenské zastupiteľské úrady na Ukrajine o Jurajovej násilnej smrti mlčia a odkazujú na ministerstvo zahraničných vecí , ktoré je tiež skúpe na slová a neposkytlo žiadne vyjadrenie s odvolaním sa na citlivé informácie. 

„Vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov vám v tejto súvislosti nemôžeme poskytnúť žiadne informácie,“ reagoval na zavraždenie slovenského občana na území iného štátu riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga. Dodal, že rezort diplomacie dlhodobo upozorňuje občanov, aby pri cestách do zahraničia uzavreli cestovné poistenie, ktoré pokrýva aj také tragické udalosti, ako je úmrtie.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO