Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2020 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Vojna dizajnérok, aká tu ešte nebola: Róba z Plesu v opere spôsobila poriadny rozruch, lietali drsné slová

Poriadne ostrá hádka! Len nedávno sa na Plese v opere objavila dizajnérka šperkov Petra Tóth v modeli, ktorý rozhodne zaujal.

Ako sa však zdá, nie každému sa páčil, a to sa ukázalo aj v jednom z hodnotení, ktoré urobila dizajnérka a politička Dana Kleinert (45). Nositeľka modelu Tóth však po jej slovách na nej nenechala suchú nitku. A dokonca sa do vojny zapojila aj autorka šiat, módna návrhárka Jana Pištejová (44). Toto tu ešte nebolo!

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Všetko sa to začalo hodnotením šiat, ktoré mala Tóth na Plese v opere. „Na Petre sa mi páči, že je neúnavnou propagátorkou slovenského folklóru. Ako dizajnérka mám však rada, keď sa folklór a vzory posúvajú do súčasnej doby bez nostalgie, keď skrátka vidím zaujímavý dizajnérsky posun. Tento model sa mi zdá byť zbytočne komplikovaný a taký ,na prvú,“ uviedla Kleinert.

Keď si tieto slová prečítala nositeľka modelu, okamžite reagovala, a to poriadne zostra. „Dovoľ, aby som ťa poopravila. Vzor na šatách je dizajnérsky posun. Keďže si dovolím tvrdiť, že ty si sa originálnej zásterky z Telgártu nikdy nedotkla, nemôžeš vedieť, ako pôvodné výšivky vyzerajú. My sme totiž vyšili šperky z kolekcie Kvety Telgártu výšivkou podobnou tej, akou sa vyšívalo v Telgárte. Nevyšili sme kópiu kroja. Štylizovali sme každý jeden kvet,“ napísala na sociálnej sieti dizajnérka šperkov, ktorá skritizovala aj politickú angažovanosť Kleinert, ktorá je momentálne poslankyňou bratislavského Starého Mesta a vo voľbách kandiduje za Progresívne Slovensko.

 

Akcia vyvolala reakciu a Kleinert sa začala brániť. „Skúsim ti vysvetliť pár vecí. Tvoríš svoju značku, ktorá má svoj imidž a svojho zákazníka. A ako píšem v mojom komentári, obdivujem ťa za to, ako neúnavne propaguješ slovenský folklór. To však neznamená, že ja konkrétne budem fanúšičkou tvojho dizajnu, ale to je úplne normálne. Tak, ako každý a každá z nás má svoju klientelu, svojich obdivovateľov, takisto má aj ľudí, ktorí to proste vidia inak. To však neznamená, že na nich vylejeme kýble špiny, všakáno,“ odpísala jej Dana.

Reakcia autorky

Vyzerá to tak, že v dizajnérskom prostredí je poriadne dusno a tieto dve dámy si už nebudú vedieť prísť na meno. „Ani ja nesúhlasím s mnohým a ani mne sa nepáči všetko, čo si vytvorila a čo tvoríš. Ale to nikomu z nás nepomôže. Je čas, aby si zvažovala rétoriku, akú vysielaš, aby výsledok bol, že ľudia na Slovensku budú milovať našu vlastnú módu. Keď niečo prvoplánovo skritizuješ, snáď nečakáš, že na základe toho si čitateľky začnú kupovať šaty zo Slovenska?“ pýtala sa Tóth.

Do ostrej hádky sa zapojila aj Pištejová, ktorá šaty navrhla. „Mne je negatívna kritika ukradnutá, mám svoj biznis, vysnívanú prácu a život, aký som vždy chcela. Vybudovala som si ho na základe tvrdej práce sama, čo mi prináša dostatok sebaistoty a spokojnosti na to, aby som chápala, že tieto komenty sú bezvýznamné. Nikdy som verejne ani súkromne nehodnotila prácu kolegov, pretože kto je troška rozumný, vie, že je to veľmi subjektívne,“ reagovala návrhárka a dodala, že pre ňu je najdôležitejší „hlas“ ľudí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?