Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2020 16:52 | Šport | Futbal
Video

Duda nastúpil na prvý zápas v Premier League: O gól ho pripravil nešportový zákrok!

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda zažil zápasový debut hneď v prvom zápase Norwichu City v Premier League po svojom príchode na hosťovanie do anglického tímu z nemeckej Herthy Berlín.

Duda s číslom 25 nastúpil v základnej zostave na sobotňajší zápas s AFC Bournemouth v 23. kole Premier League.

Hneď v prvom polčase mal slovenský futbalista parádnu šancu na skórovanie. Lotpu však do prázdnej bránky nedopravil vďaka "zákroku" obrancu Steva Cooka. Ten dostal červenú kartu. Dudu môže tešiť aspoň fakt, že z nariadeného pokutového kopu sa nemýlil jeho fínsky spoluhráč Teemu Pukki. 

Duda je hráčom "kanárikov" oficiálne od nedele 12. januára, keď sa skompletizovala dohoda o hosťovaní 25-ročného ofenzívneho stredopoliara do konca aktuálnej sezóny. Tréner Norwichu Nemec Daniel Farke verí, že Duda bude v druhej časti sezóny pre zachraňujúci sa tím v PL výraznou posilou.

Duda je 17. Slovákom, ktorý si zahral v najvyššej anglickej futbalovej súťaži. Vôbec prvým bol obranca Vladimír Kinder, ktorý v roku 1996 prestúpil zo Slovana Bratislava do klubu FC Middlesbrough. Debutoval 1. marca 1997 v zápase na pôde Sheffieldu Wednesday, o pár dní neskôr, 5. marca strelil v zápase proti Derby County prvý gól slovenského futbalisti v elitnej anglickej lige. V PL si neskôr zahrali aj Szilárd Németh, Stanislav Varga, Vladimír Labant, Igor Bališ, Vratislav Greško, Ján Kozák ml., Ľubomír Michalík, Marek Čech, Martin Škrtel, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss ml., Ján Mucha, Dionatan Teixeira, Filip Lesniak a Martin Dúbravka. V prípade viacerých išlo o jeden, prípadne dva zápasové štarty (Lesniak za Tottenham Hotspur, Teixeira za Stoke City, Ján Mucha za FC Everton), Miroslav Stoch si za Chelsea Londýn zahral v štyroch, resp. Ján Kozák za West Bromwich Albion v šiestich zápasoch.

 

Výraznejšie sa dokázali presadiť iba bývalý reprezentačný kapitán Škrtel, Szilárd Németh (najviac nastrieľaných gólov v PL zo slovenských futbalistov) a slovenská brankárska jednotka Martin Dúbravka. Dovedna sedemnásty Slovák v Premier League prišiel do aktuálne posledného tímu tabuľky, v zmluve o hosťovaní z Herthy Berlín nie je ani zavedená možnosť opcie. "V posledných mesiacoch som bol v neľahkej situácii, a preto som rád, že som zmenil pôsobisko. Verím, že ten polrok budem môcť napredovať a že budem hrávať," vysvetlil svoj krok v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a dodal: "Teším sa na novú výzvu, predsa len ide o Premier League. Presúvam sa z výbornej súťaže, povedal by som, že ešte do lepšej."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol