Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2020 15:57 | Šport | Šport mix

V štafete žien triumfovali opäť Nórky, Slovenky obsadili štrnástu pozíciu

Aj štvrté štafetové preteky žien v rámci Svetového pohára v biatlone 2019/2020 sa skončili víťazstvom reprezentantiek Nórska.

Severanky potvrdili v nemeckom Ruhpoldingu úlohu favoritiek a v tejto sezóne sú naďalej nezdolané. Prvýkrát v aktuálnom ročníku v cieli klasifikovali aj biatlonistky Slovenska - kvarteto Ivona Fialková, Terézia Poliaková, Paulína Fialková a Veronika Machyniaková obsadilo 14. miesto.

Nórsky tím urobil v porovnaní s pretekmi v Oberhofe menšie zmeny na jednotlivých úsekoch. Tentokrát finišovala Marte Olsbuová Röiselandová, ktorá si v súboji o víťazstvo poradila s Francúzkou Justine Braisazovou. Zaujímavosťou je, že zatiaľ všetkých sedem tohtosezónnych štafiet mužov či žien sa skončilo triumfom "krajiny fjordov". Už tretie pódium v sezóne si pripísali na konto Švajčiarky, rovnako ako v rakúskom Hochfilzene boli tretie.

Ivona Fialková začala slovenskú štafetu veľmi dobre. V takmer ideálnych streleckých podmienkach síce musela využiť jeden náhradný náboj, ale vďaka kvalitnému bežeckému výkonu odovzdávala na výbornej piatej priečke. "Chcela som všetkým dokázať, že na to mám. Dnešnú štafetu beriem ako také ospravedlnenie za to, čo sa stalo v Oberhofe. Takisto som chcela ukázať, že som vhodná na prvý úsek. Dobre sa mi bežalo a padalo mi to aj na strelnici, takže som spokojná," povedala rodáčka z Brezna v rozhovore pre RTVS.

 

Terézia Poliaková sa v streľbe v stoji poriadne natrápila, ale napokon sa vyhla trestnému okruhu. Po polovici pretekov figurovalo Slovensko na 17. mieste s mankom takmer dvoch minút na priebežne vedúce Francúzsko. Paulína Fialková vytiahla družstvo spod Tatier na svojom úseku o tri priečky vyššie a štafetu odovzdala debutantke Veronike Machyniakovej. Tá pri svojej štafetovej premiére vo Svetovom pohári trafila všetkých desať terčov a finišovala štrnásta.

Výsledky - Svetový pohár 2019/2020 v biatlone - 5. kolo - Ruhpolding (Nem.)

Štafeta žien na 4x 6 km: 1. Nórsko (Offigstad Karoline Knottenová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhofová, Marte Olsbuová Röiselandová) 1:08:46,4 h (0+9), 2. Francúzsko (Julia Simonová, Anais Bescondová, Célia Aymonierová, Justine Braisazová) +10,7 s (0+8), 3. Švajčiarsko (Elisa Gasparinová, Selina Gasparinová, Aita Gasparinová, Lena Häckiová) +20,7 (0+4), 4. Nemecko (Karolin Horchlerová, Franziska Preussová, Vanessa Hinzová, Denise Herrmannová) +31,7 (2+4), 5. Švédsko (Anna Magnussonová, Linn Perssonová, Mona Brorssonová, Hanna Öbergová) +54,3 (0+7), 6. Ukrajina (Vita Semerenková, Julia Džimová, Valj Semerenková, Olena Pidhrušná) +54,8 (0+7), ... 14. Slovensko (Ivona Fialková, Terézia Poliaková, Paulína Fialková, Veronika Machyniaková) +3:23,3 (0+6).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!