sobota 18. 1.
Bohdana
-1°C  Hmla  |  Bratislava
15.01.2020, 19:19 | Správy | Domáce správy

Kiska napísal Ficovi otvorený list! Toto sa Robovi nebude čítať ľahko: Nájdi odvahu a povedz, že si urobil chybu

Šéf strany Za ľudí a bývalý prezident Andrej Kiska sa predsedovi stále najsilnejšej strany rozhodol adresovať pár úprimných slov.

Kiska tak urobil na sociálnej sieti a aj keď začal príveto, ďalšie riadky svedčia o napätí medzi týmito dvoma mužmi.

"AHOJ, ROBERT, dlho sme sa nestretli, tak ti píšem otvorený list. Vojdeš do dejín ako človek, ktorý umožnil zlu ovládnuť našu krajinu. Chcem ti otvorene povedať, že za 12 rokov vládnutia si mal všetky možnosti ho zastaviť. To zlo ovládlo aj teba, šíriš ho všade okolo. V každom vyjadrení, na každej tlačovke, v každom videu," píše v úvode Kiska a pritvrdzuje: "Ak v tebe ešte niečo ľudské zostalo, skús pochopiť, že moc ťa zničila. Nezvládol si to. Nevieš sa jej vzdať. Nedokážeš ľudsky povedať – prepáčte, je mi to ľúto. Nemáš žiadnu pokoru, nevieš skloniť hlavu. Skús si to priznať."

V ďalších vetách mu radí, aby neveril ľuďom, ktorí žijú z Ficovej moci. Podľa Kisku šéfa Smeru využili a zneužili. "Je jasné, že sa postarajú aj o teba. Šťastie ti však nikdy nekúpia," upozorňuje ho Kiska. Vo svojich myšlienkach sa vracia aj k popraveným snúbencom Jánovi Kuciakovi († 27) a Martine Kušnírovej († 27), ale aj k utorkovej výpovedi Zoltána Andruskóa.

Ten rozprával o Kočnerových vzťahoch s politkmi Smeru, medzi nimi aj Ficom. "Kočner sa vraj tváril, že vás pozná a kryjete ho. Ak by ste konali, Ján Kuciak a Martina Kušnírová mohli asi žiť," vyčíta mu Kiska a zachádza ešte ďalej: "Bödör s Kočnerom ťa volali šéf, prečítal som si to vo zverejnených esemeskách. Nevedel som, že sa s Kočnerom poznáte. Asi preto písal v motákoch z väzenia, aby jeho kamaráti kontaktovali RF. Polícia a NAKA roky pracovala na objednávku a riešili ste, ako sa udržať pri moci a kryli ste gaunerov. Úprimne – chceš, aby boli potrestaní vinníci vraždy? Aj politickí vinníci? Tak nájdi odvahu a povedz, že si urobil chybu a mali ste tých gaunerov zastaviť skôr. A nechaj si aj ten milión eur," vyzýva Fica jeho súper z prezidentských volieb v roku 2014.

Tie expremiérovi pripomína Kiska ako začiatok jeho konca, kedy  Fico v 2. kole prehral boj o hlavu štátu. "Odvtedy sa ti všetko rúca. Pomaly, postupne, ale definitívne. Bol som pri každom tvojom páde a neúspechu. A môžeš si byť istý, že 29. 2. 2020 v deň parlamentných volieb budem znova pri tom. Spolu so všetkými slušnými ľuďmi. Verím, že to bude definitívny koniec zla, ktoré ovláda naše Slovensko."

Kiska na záver listu prejde do vykania: "PÁN FICO, máte v srdci hroznú nenávisť voči iným. Verím, že odpustenie neočakávate od Jankových a Martininých rodičov. To skutočne od nich nechcite. A od nás ostatných tiež nikdy neočakávajte, že zabudneme. Nie, nezabudneme a vo voľbách vás porazím a vrátime Slovensko naspäť všetkým slušným ľuďom."

Autor: voj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Aktuality.sk Správy Ťažký týždeň Podcasty Voľby 2020 Prémiové čítanie Šport TV Počasie Horoskopy Obchod
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka vypovedal viac ako osem hodín pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej
Dobroslava Trnku prepustili na slobodu Aktuality.sk
Najčítanejšie
3h
24h
Predseda vládnej strany Smer-SD Robert Fico počas Programovej konferencie strany SMER - sociálna demokracia v Banskej
Robert Fico predstavuje volebný program: Chceme 13. dôchodok a rodinný prídavok!
Nemecký futbalový zväz (DFB) predĺžil Jürgenovi Klinsmannovi trénerskú licenciu.
Proti Bayernu povedie svoj tím: Klinsmannovi predĺžili trénerskú licenciu
Speváčka a futbalista sa v pondelok dočkali svojho vytúženého potomka.
Čerstvá mamička Daniela Nízlová si malú princeznú odviezla domov: Návrat z pôrodnice
Adam (vpravo) pobavil na skúške profesora
Vysokoškolák Adam baví učiteľov na skúškach: Moje motýliky vybavia lepšiu známku
Okolnosti usmrtenia zatiaľ nie sú jasné (ilustračné foto).
Arménskom otriasla zdrvujúca správa: Bývalého šéfa tajnej služby († 38) našli mŕtveho
Miška si dovolenku užila.
Tenistka Krajiceková si užíva slnečné lúče: Ukázala, čo má pod tričkom!
Slovenský tenista Jozef Kovalík sa predstaví na Australian Open.
Na Australian Open nakoniec až s dvomi tenistami: Gombos a Kovalík spoznali svojich súperov
Moderátorke robí jej synček veľkú radosť.
Jasmina Alagič pol roka po narodení synčeka: Sanela už nedojčím
Ako prví sa pred kamerami vzali Gabika so Stanom.
Svadba na prvý pohľad: Čo ak sa dvojica nezhodne? Otázniky okolo rozvodu
Ťavy dvojhrbé si pochutnávajú na vianočnom stromčeku.
Zvieratká v košickej zoo mali druhé Vianoce: Stromčeky recyklovali zubry aj ťavy
Sabinov: Tento týždeň spustili odboj proti kotlebovcom na východe v Sabinove počas ich mítingu.
Foto 1870
Po Slovensku sa rozhoreli protesty proti ĽSNS: Mestá povstali proti fašistom!
Genetici prišli so zaujímavým zistením (ilustračné foto).
Môže za alkoholizmus genetika? Britskí vedci prišli s prevratným zistením