Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2020 07:53 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka
FotoVideoOnline

Megaproces pokračuje, vypovedal exsiskár Tóth: Kočner vracia úder, drsná výmena názorov na súde

Ostro sledovaný súdny proces pokračuje!

Aj v stredu pokračuje súdne pojednávanie v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).

Fotogaléria
24
fotiek v galérii

Po tom, čo sa Zoltán Andruskó priznal k sprostredkovaniu vraždy Jána Kuciaka a so súdom uzavrel dohodu o vine a treste, s farbou vyšiel von aj Miroslav Marček, ktorý na pondelkovom pojednávaní pred očami pozostalých priznal, že práve on je strelec a jeho rukou zomreli dvaja mladí ľudia. 

V utorok sa súd niesol v ešte emotívnejšom duchu, kedy vypovedali rodičia a brat Jána Kuciaka ako aj matka zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatica, ktorá nečakane čelila konfrontácii s obžalovanou Alenou Zsuzsovou, ktorá sa nakoniec rozplakala. Sprostredkovateľ vraždy Zoltán Andruskó napokon popísal, ako malo k ohavnému skutku dôjsť.

 

Na stredajšom súdnom pojednávaní okrem iných vypovedá exsiskár Peter Tóth, ktorý mal na Kočnerov pokyn sledovať Jána Kuciaka. Spolu s ním by mali prísť vypovedať Miroslav Kriak a Štefan Mlynarčík, ktorí vykonávali sledovanie novinárov vrátane Jána Kuciaka. Vypovedať by mal prísť aj Jozef D., ktorý je obvinený aj v kauze Technopol Servis. Obžalovaná Alena Zsuzsová sa už ďalších pojednávaní nechce zúčastňovať. Súd jej žiadosť prijal.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Súd v kauze vraždy Kuciaka a Kušnírovej- 3.deň
19:55

Po 11 hodinách sa tretí deň pojednávania v prípade vraždy Jana Kuciaka končí.

18:49

"Bol som s ňou tri minúty. Peter Tóth ma ešte predtým upozornil, že nemám viesť blbé reči, lebo som známy táraj," vypovedal Dučák a tvrdil, že do krabice sa nepozrel a nevie, čo v nej Zsuzsovej odovzdal. Tvrdí, že vtedy nevedel, že ide o Zsuzsovú.

18:46

Dučák opisuje svoje stretnutie so Zsuzsovou, ktorej mal doručiť balík od Kočnera. "Bolo dosť teplo, prišiel som tam, dal jej tu krabicu a išiel preč" približuje okolnosti.

18:29

Peter Tóth opustil súdnu miestnosť. Začína sa posledná dnešná výpoveď, pred senátom už sedí Jozef Dučák st.

18:27

Tóthova výpoveď sa po 9 a pol hodine končí. Na lavici svedkov sedel s výnimkou prestávok od 9. hodiny ráno.

18:22

"Zaoberali sme sa s tým veľmi dôkladne s mojou klientkou a dospeli sme k názoru, že svedok nebol vedome zapojený do vraždy," povedal právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica.

18:20

"Výpoveď Tótha je potvrdzovaná ďalšími dôkazmi, napríklad komunikáciou v aplikácii Threema," tvrdí Lipšic.

18:17

Lipšic považuje výpoveď za dôveryhodnú, lebo Tóth bol najbližším človekom Kočnera.

18:15

"Kto klame raz, klame aj dvakrát, kto klame dvakrát je nedôveryhodný a pán svedok dnes klamal niekoľkokrát," povedal Kočner na záver svojej reči, v ktorej reagoval na Tóthovu výpoveď.

18:12

"Zo spisu vyplýva, že si pán svedok vymenil telefón deň predtým než mal ísť vypovedať. Nechápem, prečo nezobral na políciu telefón, ktorý používal dovtedy," hovorí sebavedome Kočner. "Pán svedok si pamätá iba to, čo sa mu hodí do krámu," pokračuje v raží Kočner.

18:10

"Je veľmi zvláštne, že sa pánovi svedkovi povaľovali len 4 motáky a nie tých 25, ktoré mal napísať na počítači on mne," pokračuje Kočner s tým, že nechápe, prečo vymazal a skartoval viaceré dôkazy, keď chcel spolupracovať s políciou.

18:07

Kočner vyvracia viaceré Tóthove tvrdenia a vetu vždy zakončuje frázou: "Pán svedok klame!"

18:05

Obžalovaný ďalej odmieta, že by sa v spoločných debatách vôbec bavili o Kuciakovi. Žiadny vzťahový diagram na Kuciaka podľa Kočnera nebol nikdy vytvorený. "Pán svedok klame!" zakončil.

18:02

Kočner ďalej vytiahol aj ďalšie rozdiely medzi jeho predošlou výpoveďou a tou dnešnou. Napríklad to, že najskôr povedal, že Kočnerov mobil našiel v Technopole a dnes tvrdí, že u Kočnera v dome.

18:00

"Pán svedok upravil svoje svedecké výpovede. Teda hlavne v tom, že najskôr mal môj strieborný telefón a ako dnes zistil, čierny mobil," reagoval Kočner na Tóthovu výpoveď s tým, že inokedy má veľmi dobrú pamäť na to, čo potrebuje a teraz si to dobre nepamätal.

17:41

"Pán svedok, po roku 2015 zhromažďovali ste o mojej osobe akékoľvek informácie a odstupovali ste ich niekomu?" položil otázku Kočner.

"Nie to som nerobil. Všetky informácie mám od vás," povedal Tóth a dodal, že všetky podklady, ktoré mal, dal iba orgánom činným v trestnom konaní a nikomu inému.

17:32

Opäť sa dostal k slovu Kočner. Pýta sa svedka, či mal informáciu o tom, že sa vyhrážal bývalému generálnemu prokurátora Dobroslava Trnku. "Mal som takú informáciu," odpovedal Tóth.

17:27

Marián Kočner navrhol vykonanie listinného dôkazu. To namietal advokát Kuciakovcov Lipšic. Naopak zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica chce, aby sa vykonal aby nevznikli pochybnosti o tom, že obžalovaný mal riadne právo sa obhájiť. Senát rozhodol až po neverejnej porade, že súhlasí.

16:58

Pojednávanie pokračuje. Predsedníčka senátu Sabová pre pokročilosť času preložila výpoveď svedkov Miroslava Kriaka a Štefana Mlynarčika, ktorí sledovali novinárov na budúci týždeň. Vypovedať dnes bude po skončení Tothovho výsluchu iba Jozef Dučák.

16:50

Sudkyňa Ružena Sabová vyhlásila na 15 minút pauzu. Výsluch Tótha trvá už takmer 8 hodín aj s prestávkou a všetci už začínajú byť unavení.

16:28

Zástupca poškodenej Zlatice Kušnirovej Roman Kvasnica sa dotazuje, kedy mu bola zasielaná esemeska ohľadom bývania Jana Kuciaka. "Predpokladám, že to bolo v októbri, alebo prelom októbra a novembra (2017, pozn. red.)," informoval Tóth.

16:13

Kočner ale nepanikáril a veril, že to dokáže vyriešiť. "Vychádzal však z toho, že to ustojí, lebo mu pomôže jeho "kamoš" Norbert Bödör," vypovedal svedok.

16:10

"To je ku*va problém," povedal podľa Tótha Kočner o Kuciakových článkoch o kauze Donovaly.

16:08

"Máte obavu o svoj život?" položil otázku Daniel Lipšic. Podľa Tótha je Kočner pomstychtivý človek "Určitú obavu o svoj život mám," dodal.

15:49

Tóth tak ústavnú sťažnosť doručil priamo Mamojkovi, aj keď ju predtým riadne odoslali poštou. "Kočner považoval Mamojku za svojho priateľa a ten by mohol ovplyvniť rozhodovanie senátu, aby rozhodol kladne v prospech Kočnera," upresnil Tóth.

15:46

Lipšic sa pýta znova na motáky. Chce, aby ich Tóth vysvetlil. "Kočner chcel, aby som poprosil Bödöra, aby sa ten obrátil na Roberta Fica a sudcu Ústavného súdu Mojmíra Mamojku. Chcel, aby oni intervenovali na Ústavnom súde v prospech Kočnera a dostali ho z väzby," povedal Tóth.

15:24

"Pán Kováčik sa mal vyjadriť, že ak by aj zasiahol v prípade Kočnerových káuz, prokurátor Šanta by zvolal tlačovku a bolo by to nepriechodné," mal Tóthovi povedať Bödör už po vražde Kuciaka.

15:20

Tóth priznal že Kočner mu zadával spracovávať články na objednávku. Jeden taký mal napísať aj pre bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, keď bol v spore s expremiérkou Ivetou Radičovou.

15:15

"Pre mňa je ľudský život posvätnou záležitosťou," vysvetľuje Tóth, prečo sa rozhodol vypovedať proti Kočnerovi. S vraždou Kuciaka sa nevedel vyrovnať a Kočner ho podľa vlastných slov porazil, keď na to využil jeho prácu pri sledovaní novinárov. "Som sa v ňom sklamal," dodal.

15:11

Lipšic sa pýta Tótha, či novinári, ktorých sledovali, písali negatívne o Kočnerovi. "Áno, pán Kočner k týmto novinárov pociťoval - ak to pekne poviem - nevôľu," vyhlásil Tóth.

15:06

Tóth znova spomína Maďarku z juhu, ktorú mal Kočner používať aj na ovplyvňovanie politikov pri presadzovaní svojich zámerov, aj pri voľbe generálneho prokurátora.

15:02

Štafetu otázok prebrala predsedníčka súdu Ružena Sabová. "Vyjadril pohoršenie, ako som sa ho to mohol spýtať," opísal Tóth, ako reagoval na jeho dotazovanie či má niečo spoločné s vraždou Kočner.

14:59

"Na koho podnet ste sa stali utajeným svedkom?" pýta sa advokátka. Tóth vraví, že to bolo na podnet jeho ženy.

14:56

Otázky už kladie advokátka Aleny Zsuzsovej Júlia Vestenická. "Nikdy ma nepožiadala o osobné stretnutie," odpovedá svedok na otázku, či sa ho Zsuzsová snažila kontaktovať.

14:47

Kočnera zaujíma, odkiaľ mal Tóth číslo na riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. "Nemal som, zavolal som na policajné prezídium a tam ma prepojili na riaditeľa," vypovedá Tóth s tým, že Zurian mu dal číslo až po prvom osobnom stretnutí.

14:44

Kočner sa Tótha pýta na body, v ktorých je rozpor medzi výpoveďou v prípravnom konaní a pred súdom a snaží sa ho nachytať pri chybe, pri každom slove.

14:35

"Ja neviem, kto je Ivo, ja na to odpoveď nemám," odpovedal svedok.

14:34

"Ivo sa spomína v motákoch, tak a chcem vedieť, kto je Ivo?" pýta sa Kočner.

14:32

Kočner má na Tótha podľa vlastných slov "pár" otázok, ktoré sa týkajú jeho motákov. Aj keď boli dlhé roky dôverní priatelia, obaja si v súdnej sieni vykajú. "Pýtali ste sa, čo hovoria kočky - to bolo krycie meno pre vaše veštice," odpovedál Tóth Kočnerovi na otázku, čo ďalšie v nich bolo.

14:25

Tóth tvrdí, že sa s Andruskóom nikdy nestretol a pozná ho len z médií, zároveň ho obviňuje z klamstva. 

14:23

"Nestretol som sa so Zsuzsovou v letných mesiacoch roku 2018," uviedol Tóth s tým, že popiera to, čo povedal ďalší svedok Zoltán Andruskó

14:13

Svedok Peter Tóth ďalej dodáva, že okrem toho chcel dať Kočner špehovať Daniela Lipšica, šéfa strany SaS Richarda Sulíka či generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

14:12

"Tesne pred vraždou novinára mi povedal, že pozastavuje činnosť sledovacieho tímu, lebo neprináša očakávané výsledky," priblížil bývalý príslušník tajných služieb s tým, že po vražde Kuciaka mu Kočner povedal, že sa vrátia k sledovaniu neskôr.

14:06

Práve v tejto prevádzke mal Kriak so svojimi ľuďmi sledovať niektorých novinárov.

14:05

"Je to miesto, kde sa stretávajú novinári s inými novinármi, či politkmi," ozrejmil Tóth pri odpovedi na otázku, či pozná podnik Next Apache v Bratislave.

14:01

Výsluch svedka začína advokát Kočnera Marek Para. Pýta sa ho, či má nejaký vzťah nenávisti prípadne strach z pomsty voči Kočnerovi. "Nič také nepociťujem," odvetil Tóth.

13:58

"Takzvaný Bentley telefón som dostal od manželky pána Kočnera a ten som odovzdal pánovi Juhasovi," informuje svedok ako odovzdal dôkaz bývalému šéfovi vyšetrovacieho tímu Kuciak Petrovi Juhasovi. Druhý telefón našiel v dome na gauči u Kočnera doma a rozpory vysvetľuje tak, že ak v minulosti tvrdil, že to bolo v Technopole, tak sa pomýlil.

13:51

"Dnes som sa od svedka dopočul tretiu verziu, ako sa dostal k telefónom," komentuje predložené dôkazy Kočner. Upozorňuje tak na rozpory v Tóthovej výpovedi. 

13:48

Súd pripustil mobily ako vecný dôkaz a prokurátor Juraj Novocký mobily ukazál aj prítomným obžalovaným.

13:37

Pokračuje výsluch svedka Petra Tótha. Prokurátor chce predložiť ako dôkaz zaistené Kočnerove mobilné telefóny.

13:31

Pojednávanie po prestávke pokračuje.

12:46
12:39
12:36

Nasleduje prestávka, ktorá bude trvať do 13:30. 

12:35

Tóth potvrdzuje autenticitu motákov a opakuje, že ich dostával od Kočnerovho advokáta Šabíka. 

12:30

Napísať cez signál "Kamošovi" (tel. č. je v mojom telefóne pod jeho priezviskom). Stretnúť sa s ním najneskôr dozajtra a zistiť, aká je situácia. Či nevie jeho Dušan pohnúť kostrou,” píše sa v jednom z prezentovaných motákov. Oslovenie "Kamoš" malo patriť Norbertovi Bödörovi.

12:17

Šabík bol advokátom Mariana Kočnera v kauze zmenky.

12:17

"Tento moták mi priniesol advokát Andrej Šabík," potvrdil pravosť dôkazu korunný svedok Tóth.

12:15

Prokurátor Juraj Novocký predložil Kočnerove motáky z väzenia pre Tótha ako listinné dôkazy.

12:00

"Tých motákov bolo aj vyše 20 a keď sa ma opýtate, prečo som ich odovzdal len 4, tak preto, lebo ostatné som skartoval," povedal Tóth s tým, že nevie, prečo neskartoval všetky a v sále sa dnes prvýkrát ozval smiech.

11:56

Podľa Tóthových slov malo Kuciaka sledovacie komando často zachytiť pri rekonštrukcii domu a stavebných prácach. K fotkám bola pridaná poznámka, že Kuciak nevedie spoločenský život.„Boli tam informácie o tom, že Ján Kuciak odchádza z práce, že išiel do Galanty a odtiaľ autom do Veľkej Mače. Tak sme vedeli, že tam býva,” dodal Tóth.

11:55

„Ja si pamätám, že bola tam jedna fotka pri autobusovej stanici, fotka pri bráničke svojho domu, kde stál s nejakými ľuďmi, nejaká fotka a motorové vozidlo. Pár fotiek dosť nekvalitných. Museli ste vedieť, že to je Ján Kuciak, aby ste ho rozoznali,” popisuje Tóth s tým, že k fotkám bol aj popis činnosti novinára.

11:40

"Hovoril o ňom ako o trtkovi, používal výrazy ako je*nutý či vy*ebaný ko*ot," približuje svedok, ako mal Kočner označovať Kuciaka.

11:40

Na súde medzi verejnosťou sedí advokát Norberta Bödöra.

11:34

"Odkiaľ to mal Norbert Bödör, to neviem, ale predpokladám, že od niekoho zo svojich kontaktov v policajných zboroch," opísal Tóth, ako sa dostal ku vzťahovým diagramom novinárov, ktoré mu cez Kočnera poslal Bödör.

11:30

Svedka sa pýta prokurátor Vladimír Turan. Dotazuje sa, kedy a ako sa ich vzťah s obžalovaným zintenzívnil. Tóth tvrdí, že postupne mu Kočner začal dôverovať a odkryl mu aj svoje kontakty. "Cestou Norberta Bödöra mal ťah do politiky a na špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika," povedal exsiskár.

11:20

"A presne to sa aj, bohužiaľ, stalo," doplnil.

11:19

Tóth tvrdí, že ho to prekvapilo a snažil sa ho presvedčit, že to bude mať presne opačný efekt.

11:19

Pri spätnom pohľade si Tóth spomenul na niektoré rozhovory, kde mu Kočner naznačil, že plánuje zabiť novinára. "Na dovolenke v Chorvátsku mi povedal, že ak by odstránil jedného novinára, ostatní by sa zľakli a dali by mu pokoj," spomenul si Tóth.

11:16

Rodiny obetí počas prestávky s právnym zástupcom Kuciakovcov Danielom Lipšicom.

11:06

Tóth vysvetľuje, že k mobilom Mariana Kočnera sa dostal po jeho vzatí do väzby za kauzu zmenky. Telefóny neskôr vydal príslušníkom NAKA, aj keď Kočnerova rodina naliehala, nech im ich vráti.

10:57

Pojednávanie po prestávke pokračuje, naďalej vypovedá svedok Peter Tóth. 

10:53

"Papparazovanie je eufemizmus a možno pre niekoho znie dobrodružne. Ale bolo to sledovanie, bolo to sprosté sledovanie. A v tomto budem aj osobný, pretože som bol sledovaný aj ja, aj moja rodina, aj moja manželka. To nie je žiadne papparazovanie a to nie som pritom novinár," povedal pred médiami rozhorčene obhajca Kuciakovcov Daniel Lipšic. 

10:37
10:34

Na snímke obžalovaný Marian Kočner, ako sa radí so svojím obhajcom Marekom Parom. 

10:33

Pojednávanie prerušila prestávka. 

10:30

"To, ako mi Alena písala, to ma utvrdilo v tom a nemám pochybnosti o tom, že Kočner a Zsuzsová zosnovali vraždu Jána Kuciaka," povedal Tóth.

10:26

Po tom, ako mal dostať motáky od Kočnera z basy, začal Tóth komunikovať cez mobil s Alenou Zszuzsovou. "Ona Kočnera nie zbožnovala, ale zbišťovala," dodal.

10:17

Tóth si až vtedy mal uvedomiť, že celé sledovanie novinárov bol kolosálny podvrh.

10:15

"Ale veď ja v Komárne nikoho nepoznám," mal mu povedať Kočner do telefónu, keď zadržali Zsuzsovú a v médiách sa objavila informácia, že bola jeho tlmočníčkou taliančiny. Mal som to na hlasitý odposluch, nech to počuje aj moja manželka. Vtedy sme si povedali, že Kočner klame.

10:11

Na pojednávanie opäť prišli rodičia zavraždeného Jána a mama zavraždenej Martiny. Slová svedka sa im počúvajú ťažko. 

10:09

"Ja mám jednu takú Maďarku, však vieš, tú, ktorá nám vyzbiera podpisy," povedal svedok o tom ako mala Zszuzsová zabezpečovať prípravy strany Cieľ. Tóth tvrdí, že nevedel, že ide o Zszuzsovú. Kočner mu ju už spomínal aj predtým, ale nikdy nepovedal ako sa volá celým menom.

10:04

"Jeho prácu som nepoznal. Spoznal som ju až po smrti, čo je škoda," hovorí Tóth o Kuciakovi, ktorý bol podľa Kočnera zaujatý a niekto ho proti nemu huckal.

09:58

Podľa Tótha mali informácie o novinároch zverejnené na portáli Na pranieri slúžiť Kočnerovi ako odrazový mostík do politiky. "Týmto spôsobom mal verejnosti dokázať, že má prehľad aj o dianí v zákulisí," vyhlásil exsiskár pred súdom.

09:54

"Niekedy mi dal 8-tisíc eur, niekedy 10-tisíc eur. Vždy záležalo od toho, koľko Miroslav Kriak a jeho tím potreboval," uviedol Tóth. Novinárov, ktorých majú sledovať, im vyberal Kočner. "Prvý bol tuším Štefan Hríb," dodal korunný svedok.

09:52
09:44

Informácie z papparazovania novinárov mali smerovať cez Kočnera aj k Norbertovi Bödörovi, ten mal sledovanie aj financovať. 

09:41

"Povedal mi, že by vo svojej internetovej relácii chcel aj bulvárnejšie informácie a či by som mu vedel zabezpečiť papparazovanie novinárov," hovorí Tóth, ktorý mu to zabezpečiť nevedel, ale skúsil nájsť ľudí, čo by to vedeli spraviť. Vtedy Tóth oslovil svojho bývalého kolegu Miroslava Kriaka.

09:37

Kočner Tóthovu výpoveď zatiaľ pokojne počúva, sem tam si niečo napíše do poznámok.

09:37

"Približne v tom istom čase, keď začal hovoriť o založení politickej strany, mi Kočner spomenul, že by chcel založiť portál Na pranieri kde by kritizoval novinársku prácu," povedal korunný svedok.

09:33

Kočner chcel svojho kamaráta zlanáriť aj do svojej strany Cieľ, čo Tóth odmietol. "Viem stanoviť program alebo ideológiu politickej strany a v tomto som mu vedel pomôcť," povedal Tóth s tým, že by pôsobil iba v pozadí strany.

09:30

"Od roku 2016 sa so mnou začal stýkať Marian Kočner intenzívnejšie," približuje exsiskár a bývalý novinár. Zblížiť ich mala choroba v Tóthovej rodine.

09:29

"Sem tam ma požiadal, aby som pre neho spracoval tlačovú správu či článok," hovorí svedok.

09:29

Tóth začal opisovať, ako sa zoznámil s Kočnerom a ako sa ich vzťah vyvíjal. Hovorí o svojej práci v tajnej službe a o kontaktoch, ktoré tam získal na vplyvných ľudí či mafiánov. Kočner sa ho často pýtal na zákulisie politiky, informácie bezpečnostných služieb či medzinárodnú politiku. "Bol veľmi kritický k politike USA," tvrdí Tóth.

09:23

Prokurátor Vladimír Turan začína klásť otázky. Pýta sa, koho svedok pozná z obžalovaných. "Mariána Kočnera poznám od roku 1995," povedal Tóth a dodal, že Zszuzsovú pozná len prostredníctvom komunikácie cez mobilnú aplikáciu. Szabóa ani Marčeka nepozná.

09:22

Tóth odpovedal pred súdom na otázku, kde pracuje, uviedol, že je momentálne nezamestaný.

09:12

Ešte predtým sa však bývalý siskár vybral k smerom ku Kuciakovcom. Sudkyňa ho za to napomenula.

09:11

Sudkyňa vyzvala Tótha, aby si sadol na lavicu svedkov. Už je na mieste a skladá prísahu.

09:05

Predsedníčka súdu Ružena Sabová otvorila pojednávanie.

09:01
08:56

Svedok Tóth, ktorý je Kočnerov bývalý kamarát, sa snaží na obžalovaných nepozerať. 

08:50

Peter Tóth už je prítomný v pojednávacej miestnosti. Napravo od neho sedia obžalovaní Marian Kočner a Tomáš Szabó. Miroslav Marček a Alena Zsuzsová sa pojednávania nezúčastnia. 

08:49

Tóth mal sledovanie organizovať prostredníctvom svedkov Miroslava Kriaka a Štefana Mlynarčíka. Tí v prípravnom konaní uviedli, že Kuciaka sledovali aj fotografovali a že ich Tóth na túto prácu najal pod zámienkou, že ide o dílera drog. Zároveň uviedli, že zadanie od Tótha považovali za zadanie od SIS. Podľa ich slov z prípravného konania nevedeli, že sledovanie vykonávajú pre Mariana Kočnera.

08:45

Pred súdom bude vypovedať bývalý novinár a niekdajší riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth, ktorý bol v procese najprv utajeným svedkom.

Neskôr sa však odtajnil a svedčil proti Marianovi Kočnerovi aj v kauze falšovania televíznych zmeniek. Podľa Petra Tótha je Marian Kočner objednávateľom vraždy Jána Kuciaka. Pre Mariana Kočnera mal Tóth organizovať sledovanie viacerých novinárov, medzi nimi aj Jána Kuciaka.

08:41

Vážení čitatelia, tretí deň najsledovanejšieho procesu na Slovensku sa začína o 9.00 na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia