Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2020 09:59 | Správy | Politika

Ľuboš Blaha vs. Jožo Pročko: Drsné výčitky o zlodejinách a Kotlebovi

Poriadne ostrá výmena názorov. Len mesiac a pol do volieb sa v štúdiu Nového Času stretli dve výrazné postavy, ktoré pútajú voličov najmä na sociálnych sieťach. Ľuboš Blaha (40) za Smer sa preslávil svojimi kontroverznými statusmi, kde nadáva na všetkých, ktorí s ním nesúhlasia. Jožo Pročko (54) zase ohlásil svoju kandidatúru za OĽaNO len nedávno a ľuďom sa snaží prihovárať videami na internete, v ktorých si berie na paškál smerákov a kotlebovcov.

Debatu oboch kandidátov od začiatku sprevádzalo poriadne dusno. Blaha si trúfa na to, aby po voľbách zložil vládu Smer len so SNS: „Smer, pokiaľ získa 22,5 %, čo je podľa mňa realistické, tak si viem predstaviť situáciu, že sa viaceré strany nebudú musieť dostať do parlamentu.“

Otvoriť galériu
Zaujímavé je, že po odchode Miroslava Lajčáka, ktorý sa plánuje po voľbách stiahnuť z ministerstva zahraničia, môže post obsadiť práve Blaha: „Uvidíme, ako skončia voľby. Ja sa venujem zahraničnej politike a veľmi jasne obhajujem to, aby malo Slovensko priateľské vzťahy na Západ aj Východ.“ Sám pritom zdieľa statusy namierené proti Američanom a Európskej únii.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Nedávno sa preslávil aj tým, že poslal Iránu sústrastný list po zabití ich generála v mene Výboru pre európske veci, no ostatní členovia o ňom ani len nevedeli.

Video s Trnkom

Kandidát OĽaNO Pročko tvrdí, že prvé, ak sa dostane do parlamentu, tak chce, aby na každom jednom úrade prebehlo verejné obstarávanie. Sám však ministrom byť neplánuje. „Ministerstvo sociálnych vecí, na ktoré sa obraciam so žiadosťami o pomoc s týranými osobami, s ktorými tiež robím, to je veľmi čistá katastrofa. Minister, na ktorého sú obvinenia, že sa s dievčatkami zabával, tak to je čistá katastrofa,“ povedal Pročko.

Zároveň hovorí, že Blahova taktika je len očierňovať svojich protivníkov bez toho, aby poznal ich prácu. „Ja nemám ambíciu byť ministrom, ale mám ambíciu, ak aj niekto z OĽaNO bude robiť to, čo robí súčasná koalícia, tak budem prvý, čo na to bude ukazovať,“ povedal Pročko. Smeru nevie zabudnúť najmä najnovšie video ich exministra Počiatka s generálnym prokurátorom Trnkom. „Počiatek tam povedal veľkú vec, že ukradli dve miliardy a Fico mal dostať polovicu. Keď mal dostať polovicu, tak Fico o tom vedel. Dohodli sa. Keď je Matovič podvodník, tak čo Robert Fico? Kradnú všade, kradnú vo všetkom,“ uzavrel.

 

Drsnú diskusiu spustila možná povolebná spolupráca s kotlebovcami. „Všimnite si, že Fico každého označil, aký je. Prečo tam nebol Kotleba? Fico a Kotleba už sú dohodnutí na spolupráci. S Ficom okrem Kotlebu a Danka naozaj nepôjde nikto,“ povedal Pročko. Blaha oponuje, že v žiadnom prípade.

„Kotleba je pre nás problém z toho hľadiska, akú má ideológiu, ale z hľadiska vládnutia pre nás problém nie je. Lebo vládnuť jednoducho nebude. On je izolovaná strana, bude sedieť v opozícii a nikto s ním nepôjde,“ hovorí Blaha. Sám vraj odíde z poslaneckého klubu Smeru, ak by sa to stalo. „Odišiel by som, odišiel by každý v Smere, nič také tam nehrozí. Sú to nezmysly Pročka, lebo potrebuje strašiť,“ uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí