Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 21:15 | Šport | Šport mix

Slalom bude plný rivality: Kto z koho?

Viac než 10 000 ľudí popri trati a v cieľovom priestore, k tomu elektrizujúca atmosféra večerných pretekov a najvyššie prémie v ženskom kolotoči Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

Utorkový slalom vo Flachau tento rok oslávi desaťročie od svojho vzniku a rovnako ako aj predchádzajúce preteky v najtočivejšej disciplíne v tejto sezóne by sa mal niesť v znamení súboja o víťazstvo medzi Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou. Američanka si na pondelkovom večernom žrebe vytiahla číslo štyri, Slovenka začne 1. kolo s dvojkou.

Dominantnosť 24-ročnej Američanky v slalome je akoby z iného sveta. Od roku 2018 vyhrala v najtočivejšej disciplíne 16 pretekov Svetového pohára z devätnástich, na ktorých štartovala. Dvakrát bola druhá za jej rovnako starou slovenskou súperkou a raz nedokončila. Pre porovnanie Vlhová v rovnakom časovom úseku vyhrala tri slalomy Svetového pohára /Lenzerheide 2018, Flachau 2019, Záhreb 2020/ a dvanásťkrát stála na pódiu pre tri najlepšie. Lenže práve posledné víťazstvo v podaní Vlhovej bolo iné ako tie ostatné. Na kopci Sljeme nad Záhrebom deklasovala konkurenciu vrátane Shiffrinovej, ktorej nadelila 1,31 s. Takýto triumf môže mať pozitívny dopad na nárast sebavedomia, zároveň môže súperku nabudiť na veľkú odvetu. Vlhová bude vo Flachau v pozícii minuloročnej víťazky, no Shiffrinová na miestnom kopci dominovala už trikrát (2013, 2014 a 2018).

"Pamätám si svoju jazdu vo Flachau spred roka, ale skôr si myslím, že ľudia majú stále v pamätí moje nedávne víťazstvo v Záhrebe a podľa toho sa budú pozerať na najbližšie preteky. V Záhrebe to bol môj deň. Predviedla som dve dobré jazdy, hoci prvé kolo nebolo bez chýb. Teraz to už len zopakovať aj vo Flachau," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá ešte po svojom triumfe v Záhrebe. "Do pretekov vo Flachau pôjdem s rovnakým nastavením ako do ostatných. Pokúsim sa o svoje najlepšie jazdy," uviedla Shiffrinová pre rakúske médiá. Obe veľké rivalky nedokončili v nedeľu super G v rámci alpskej kombinácii v neďalekom Altenmarkte-Zauchensee. Ako to ovplyvnilo ich prípravu na slalom vo Flachau? "Mali sme aspoň o trochu viac času na prípravu," zhodli sa Shiffrinová aj Vlhová.

 

Vlhovej krajanka Veronika Velez-Zuzulová má na preteky vo Flachau krásne spomienky. Najmä na rok 2016, keď sa na zjazdovke pomenovanej po miestnom rodákovi Hermannovi Maierovi v rozpätí štyroch dní tešila z dvoch víťazstiev. To druhé bolo práve v sprievode Vlhovej na stupňoch víťaziek. "Bolo to prvé pódium na pretekoch Svetového pohára, na ktorom sme stáli spoločne s Petrou. Vtedy sme spolu trávili dosť veľa času a trénovali sme spoločne. O to bolo krajšie, keď sme boli spolu na pódiu,“ opísala Velez Zuzulová na webe sport24.pluska.sk. Dnes má Velez-Zuzulová už dva roky po kariére a v RTVS spolukomentuje priame prenosy z pretekov Petry Vlhovej. Ani utorok večer vo Flachau nebude výnimka. A ako vidí 35-ročná bratislavská rodáčka žijúca vo Francúzsku ďalší možný súboj o víťazstvo so Shiffrinovou? "Predchádzajúci slalom vyhrala Petra, ale nechcem tipovať, aby som niečo nezakríkla. Bude to určite zaujímavý slalom a teším sa naň," podotkla Velez-Zuzulová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy