Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.01.2020 04:00 | Správy | Zahraničné správy

Meghan si dupla, chce od rodiny stoj čo stoj: Drsné vydieranie kráľovnej Alžbety

Rozhodujúce stretnutie! Princ Harry (35) prišiel do kráľovninho sídla v Sandringhame, aby zoči-voči panovníčke a hlave rodiny obhájil svoje rozhodnutie vzdať sa povinností. Zároveň mal spolu s otcom a bratom nájsť riešenia týkajúce sa jeho budúceho života s manželkou Meghan (38) v Severnej Amerike.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii
Kráľovná už tradične trávi sviatky na vidieku v Sandringhame. Väčšinu hostí však teraz poslala preč a na dôležitý summit o Megxite, ako odchod Harryho a Meghan volajú, si zavolala len tých najdôležitejších. Okrem Harryho to bol jeho otec Charles (71) a brat William (37) a tiež ich najbližší osobní tajomníci. Kráľovnin manžel, princ Philip (98) sa na rozhovoroch nezúčastnil. Zato telefonovala Meghan z Kanady - no podľa informácií britskej tlače s ňou Harry hovoril sám, vo vedľajšej miestnosti.

 

Cieľom stretnutia nebolo zvoziť Harryho, hoci kráľovná je na neho veľmi nahnevaná, že s ňou svoje rozhodnutie neprebral. Dokonca aj sir Elton John vedel o plánoch princa a Meghan skôr ako vladárka. Na rokovaní sa mali preberať otázky týkajúce sa spôsobu financovania páru, či si ponechajú tituly a aká bude ich úloha v budúcnosti. Na pretras určite prišlo miesto ich pobytu, dane, prípadná vízová povinnosť pri cestovaní, ale aj ochranka.

Svetové médiá píšu o tom, že pár by chcel žiť v Los Angeles, ale až po tom, čo Donald Trump odíde z úradu amerického prezidenta. Zatiaľ by bývali v Kanade, kde Meghan už je aj s ich 8-mesačným synom Archiem a Harry by sa k nim mal čoskoro pripojiť. Preto kráľovná tlačí na to, aby sa všetko čo najskôr ujasnilo aspoň v hrubých rysoch, aj keď definitívne riešenie môže byť hotové až o niekoľko mesiacov. To by však v budúcnosti mohlo platiť aj pre ďalších mladých členov kráľovskej rodiny, ktorí by chceli viac nezávislosti.

Otvoriť galériu
Ešte tesne pred stretnutím William a Harry vydali spoločné vyhlásenie, ktorým rezolútne popreli, že by za celým rozkolom bolo šikanovanie zo strany staršieho brata. Meghan (38) je však stoj čo stoj odhodlaná opustiť kráľovskú rodinu. Harrymu to oznámila počas Vianoc, ktoré trávili v Kanade.

Zdroj blízky páru sa pre Times vyjadril o Meghan: „Chce odísť. Harry je pod silným tlakom, aby si vybral. Je to smutné. Miluje kráľovnú. Myslím, že to skutočne zlomí jeho srdce. Nemyslím si, že naozaj chce odísť. Myslím, že chce niečo na polceste.“ Kráľovná však nechce svojím tvrdohlavým postojom vyhrotiť situáciu tak ako naposledy pri odchode princeznej Diany z kráľovskej rodiny. Monarchia je skutočne pod veľkým tlakom.

Ak im nevyhovejú, pár chce dokonca vyrukovať s pravdou o rasizme a sexizme na kráľovskom dvore v televíznej relácii Oprah Winfrey, ktorá je najsledovanejšiu šou v USA. Niečo asi smrdí v štáte anglickom!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, hla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú
K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril
Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť