Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.01.2020 07:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Ako sa Judita bránila pred súdom: Čo všetko na vražde Tomáša († 16) nesedí

Šokujúce detaily zo súdnej siene! Vražda tínedžera Tomáša († 16), ktorá otriasla Slovenskom v máji minulého roka, sa minulý týždeň dostala pred súd.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na lavicu obžalovaných sa posadila jeho najlepšia kamarátka, gymnazistka Judita (17). Nový Čas exkluzívne získal jej svedectvo pred súdom, kde podrobne opísala, ako s Tomášom bojovali s neznámym útočníkom. Čo podľa vyšetrovateľov na tejto verzii nesedí?

V osudný májový deň nič nenaznačovalo, že v luxusnom byte na žilinskom sídlisku Vlčince dôjde k tragédii. Podľa fotografií, ktoré má Nový Čas k dispozícii, si krátko po 15. hodine Judita a Tomáš varia čaj a jedia jablko. Ešte o 15.26 hod. si na prehliadači jej mobilu otvoria stránku o rastlinách, ktoré kvitnú až do neskorej jesene. Na tvárach majú úsmevy a zjavne dobrú náladu. Približne o 15 minút je všetko inak a na zemi zostáva ležať gymnazista s 51 bodno-reznými ranami.

Hoci vyšetrovatelia vylúčili prítomnosť ďalšej osoby v byte, Judita od začiatku tvrdí, že vraždil niekto tretí. Novému Času sa podarilo získať časť jej výpovede pred súdom, v ktorej vysvetľuje, ako bojovali s útočníkom, respektíve prečo nemohla pomôcť odvrátiť Tomášovi atak. „Utrpela mnohopočetné rezné poranenia na rukách, mala rany až na kosť a prerezané šľachy. Vplyvom masívneho krvácania a následného šoku odpadla a zostala ležať na zemi,“ uviedol zdroj blízky obžalovanej.

 

Otvoriť galériu
Bojoval sám ?

Čo sa dialo v luxusnom byte medzi 15.30 hod. až 15.45 hod. zostáva stále zahalené rúškom tajomstva. Podľa výpovede Judity práve fotky z jej mobilu naznačujú, že nemala motív vraždiť a zároveň vysvetlila, prečo nemala šancu svojmu kamarátovi pomôcť. „Tomáš bojoval s útočníkom sám. Keď sa prebrala, útočník tam už nebol a ona začala volať o pomoc,“ priblížil výpoveď Judity zdroj z jej okolia.

O 15.45 hod. operátor na tiesňovej linke zodvihol telefón, v ktorom sa ozvala Judita a prosila o pomoc. Záchranárom sa po príchode naskytol strašný pohľad. Pri vchodových dverách zvnútra bytu ležal v kaluži krvi Tomáš, ktorý sa práve chystal odísť na tréning. Telo mal posiate bodnoreznými ranami. Napriek všemožnej snahe záchranárov vykrvácal.

Vylúčili tretiu osobu

Obhajoba Judity však naráža na jednoznačné svedectvá znalcov a kriminalistov. Tí tvrdia, že v byte nikto ďalší okrem tínedžerov nebol. Na noži, ktorý bol označený ako vražedná zbraň, a zrejme ho pár minút pred vraždou odfotil Tomáš, bola len DNA jeho a Judity. Podobne na zásuvke, kde bol nôž ukrytý, bola len DNA obžalovanej gymnazistky. Proti jej verzii o tretej osobe majú vyšetrovatelia aj dôkazy v podobe kamerových záznamov. Tie žiadnu Juditou opisovanú osobu v okolí bytovky nezaznamenali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení