Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 12:20 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Ostré reakcie politikov na súd v prípade popravy Kuciaka: Kiska to povedal na plné ústa, toto Fica zabolí

Plnú zodpovednosť za vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nesie Robert Fico a jeho strana Smer-SD.

Na tlačovej konferencii to povedal predseda strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska. Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) zdôraznila, že páchatelia a organizátori tohto činu musia byť primerane potrestaní. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie vo veci vrážd novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, podnikateľa Petra Molnára a ďalších skutkov.

„Dnešný súdny proces je jeden z najdôležitejších v novodobej histórii Slovenska. Očakávame prísny trest pre všetkých, keďže takýto ohavný čin na Slovensku nemá obdobu,“ uviedol na tlačovej konferencii podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga. Zopakoval, že plnú zodpovednosť za túto vraždu nesie Robert Fico a strana Smer-SD, keďže oni dovolili Marianovi Kočnerovi, aby mal krytie na najvyšších miestach. „Bola to chladnokrvne objednaná vražda novinára, ktorý poukazoval na kauzy Mariana Kočnera a strany Smer. Akokoľvek zle sa mu počúvajú tieto reči, budeme to opakovať, lebo boli zavraždení nevinní mladí ľudia,“ vyhlásil Šeliga.

Opozičná SaS verí, že páchatelia a organizátori tohto beštiálneho činu budú primerane potrestaní. „Naša krajina dnes stojí na križovatke, či sa vyberie cestou spravodlivosti alebo prehlbovania nedôvery voči justícii a demokratickým inštitúciám. Veríme, že proces bude spravodlivý a dá Slovensku nádej na nový začiatok budovania slušnej spoločnosti. Pritom treba myslieť na to, že Marian Kočner je len symbolom zla a mafiánskych praktík a života vládnych špičiek na Slovensku,“ priblížil predseda SaS Richard Sulík v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Súdny proces s obžalovanými z vraždy novinára sa môže podľa liberálov stať symbolickým predelom, po ktorom začne Slovensko znovu fungovať ako demokratická krajina.

 

Podľa politickej strany Dobrá voľba exministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera vyplávalo počas týchto dvoch rokov na povrch neskutočné množstvo špinavostí. „Prepojenia ľudí podieľajúcich sa na tomto otrasnom čine na najvyššie špičky politického spektra sú neakceptovateľné. Radi by sme ocenili prácu všetkých zainteresovaných policajtov, vyšetrovateľov a celého vyšetrovacieho tímu,“ napísala strana na sociálnej sieti. Veria, že spravodlivé tresty neminú nielen priamych aktérov tohto procesu, ale aj tých, ktorí sa dlhé roky mlčiac prizerali a bez akejkoľvek aktivity tolerovali nelegálne správanie vyvolených.

Jána Kuciaka a jeho partnerku zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s Marianom Kočnerom. 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!