Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2020 11:47 | Správy | Domáce správy

Autodopravcovia zablokovali dopravu po Slovensku: Niektorým miestam sa radšej vyhnite

Štrajk autodpravcov komplikuje dopravu po celom Slovensku.

Niekoľko nákladných automobilov a dva autobusy zablokovali zo všetkých smerov v piatok okolo 11.00 h hlavnú križovatku v Považskej Bystrici. Považskobystrickí autodopravcovia sa tak pripojili ku štrajku autodopravcov.

 

Ako informovala koordinátorka štrajku Monika Kolkusová, dopravcovia trvajú na znížení cestnej dane o 50 percent a pozastavení výberu mýta. "Chceme blokovať hlavnú križovatku zo všetkých smerov, budeme púšťať iba záchranné zložky. Križovatku budeme blokovať minimálne pol dňa, najmä v dopravnej špičke," povedala Kolkusová s tým, že na blokáde sa podieľa sedem až desať nákladných automobilov a dva autobusy.

Košice: Štrajk ovplyvňuje aj verejnú dopravu

Piatkový štrajk autodopravcov ovplyvňuje aj verejnú dopravu. Autobusy prímestskej dopravy na linkách Košice - Seňa nepremávajú a zmeny hlásia aj v košickej mestskej hromadnej doprave (MHD). "Obmedzenia budú pravdepodobne až do ukončenia štrajku, približne do 20.00 h, a týkajú sa najmä obcí Seňa, Kechnec, Milhosť, Tornyosnémeti a Hidasnémeti. Cestujúci na autobusovej stanici v Košiciach sú o obmedzení informovaní aj zvukovým hlásením," uviedla pre TASR hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.

Otvoriť galériu

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) na sociálnej sieti pripomína, že z dôvodu štrajku autodopravcov je uzatvorená križovatka v mestskej časti Košice-Šaca. "V úseku dôjde k zdržaniu liniek 26 a 52, pričom linka 26 bude odklonená cez Učňovskú ulicu," uvádza.

Ružomberok: Križovatku na hlavnom ťahu zablokovali

Polícia upozorňuje vodičov, že v Ružomberku bude v piatok do 20.00 h úplne uzavretá križovatka ciest 1/18 a 1/59 pri celulózovo-papierenskom podniku. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík. "Žiadame vodičov nákladných motorových vozidiel, aby sa Ružomberku z tohto dôvodu vyhli, alebo využili v smere Banská Bystrica - Ružomberok - Košice prejazd cez horský priechod Čertovica (v smere Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš). A v smere Banská Bystrica - Ružomberok - Martin využili priechod cez Harmanec," uviedol Moravčík.

Doplnil, že vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Žilina - Ružomberok - Poprad využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Likavka -Lisková - Liptovská Teplá - Bešeňová. "V smere Banská Bystrica - Ružomberok - Poprad môžu využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Ludrová - Štiavnica. V smere Banská Bystrica - Ružomberok - Dolný Kubín môžu využiť prejazd po mestských komunikáciách mesta Ružomberok," dodal krajský policajný hovorca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?