Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2020 11:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Začal sa súd s Juditou obžalovanou z vraždy Tomáša († 16): Ukázala, ako vraždila tretia osoba

Zničená a plačúca. Takto kráčala pred sudkyňu gymnazistka Judita (17), ktorá podľa obžaloby vlani v máji zavraždila svojho najlepšieho kamaráta Tomáša († 16), pričom mu mala zasadiť až 51 bodnorezných rán nožom.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Na včerajšie pojednávanie išla úplne zdrvená, celá sa triasla a tvár si zakrývala spustenými vlasmi. Jej výpoveď pred sudcom trvala niekoľko hodín, pričom rezolútne odmietla, že Tomáša zavraždila ona. Nový Čas má k dispozícii detaily jej obhajoby, ako aj spoveď otca.

So sklonenou hlavou, s trasúcimi sa rukami a so slzami v očiach. Tak vkročila obžalovaná študentka Judita do pojednávacej miestnosti, v ktorej sa napätie dalo doslova krájať. Všetci vzrušene čakali, ako bude opisovať osudný deň, keď po 51 ranách vykrvácal v byte na žilinskom sídlisku Vlčince jej najlepší kamarát Tomáš († 16).

 

Sudkyňa už na začiatku urobila radikálny krok a vylúčila verejnosť, čo okrem iného zdôvodnila tým, že v pojednávacej miestnosti budú zobrazované veľmi šokujúce zábery a vypovedať budú aj mladiství gymnazisti. Do pojednávacej miestnosti sa tak dostali len právni zástupcovia a svedkovia, v tomto prípade rodičia a sestra obžalovanej Judity. „Nebol dôvod na vylúčenie verejnosti v celom konaní, verejnosť mala byť vylúčená len v časti výsluchu mladistvých,“ netajil sklamanie právny zástupca poškodených Ján Halagan.

Vinu stále popiera

Už pred začatím súdu sa špekulovalo, či obžalovaná študentka prizná vinu, alebo sa bude držať svojej verzie o tretej osobe. Jej otec Milan však akékoľvek dohady hneď na začiatku pojednávania odmietol. „Judita je nevinná a veríme v oslobodenie,“ povedal otec, ktorému sa ťažko pozeralo na zrútenú dcéru v putách, ktorej hrozí 15 rokov za mrežami. „Vidieť, že to znášala strašne ťažko.

Otvoriť galériu
Za rodinu zavraždeného Tomáša prišla na pojednávanie len teta Monika a rodinná priateľka Ivana, ktorá vysvetlila, prečo rodičia v sebe nenašli silu prísť. „Sú zlomení, je to pre nich stále veľmi ťažké, obrovská trauma. Tomáško bol jeden zlatý, usmievavý chalan, po mame zdedil umelecké sklony aj podobu. On bol rovnako ako je jeho mama - citlivá umelecká duša. Neviem si vôbec predstaviť, ako by tu sedeli na tejto úzkej chodbe spoločne s rodinou obžalovanej,“ uviedla pre Nový Čas rodinná priateľka Ivana.

Rekonštrukcia vraždy

Hoci bola verejnosť vylúčená z pojednávania, Novému Času sa podarilo zistiť, že Judita si stále stojí za svojou verziou s vraždiacou treťou osobou, ktorú prezentovala tesne po tragédii. Prokurátor mal v súdnej sieni podľa našich informácií uskutočniť rekonštrukciu vraždy, pričom išiel do úplných detailov - chcel od obžalovanej predviesť, ako k útoku došlo, kde stála Judita, kde Tomáš a kde útočník. „Judita hovorí iba pravdu, žiadnu verziu pravdy. To, čo povedala na začiatku, že tam bola tretia osoba, to hovorí aj teraz,“ povedali svorne mama spolu s otcom a pridala sa aj sestra, ktorá žije v Anglicku.

Práve tú sa chystali Tomáš a Judita v máji minulého roka navštíviť. „My jej veríme a stojíme za ňou, Judita neklame,“ vyhlásila sestra Katarína. Naopak rodina zavraždeného Tomáša pre ňu žiada spravodlivý trest. Na jeho hrobe je množstvo kahancov, vianočný stromček a vo vzduchu stále visí nezodpovedaná otázka. Bude vinník naozaj potrestaný?

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas, Ivan Mego, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!