Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Toto je zlomový okamih

Povedal Grant F. Reid, generálny riaditeľ spoločnosti Mars, počas prezentácie iniciatív celosvetového výrobcu v oblasti udržateľnosti.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Čo to však vlastne znamená? Pred dvoma rokmi Mars ohlásil svoj Plán trvalo udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie – platformu zahŕňajúcu tri dôležité piliere nazvané: Zdravá planéta, Spokojní ľudia a Výživa pre životnú pohodu. Čo môže rodinný podnik so storočnou tradíciou robiť, aby dosiahol svoje ambiciózne plány? Ukážeme vám niekoľko príkladov.

Karty na stole – krok k vysledovateľnosti

V roku 2018 podnikol Mars obrovský krok k sledovateľnosti a verejne publikoval svoje objemy, krajiny pôvodu a prvotných dodávateľov kakaa, papiera, ovocnej drene, palmového oleja, hovädzieho mäsa a sóje. Spoločnosť zapája dodávateľov do zavádzania nezávislých monitorovacích a overovacích systémov na monitorovanie pokroku a dodržiavanie predpisov. Hlavným cieľom tohto projektu je zastavenie odlesňovania, ale spoločnosť ide príkladom aj v oblasti zdrojov. Takmer všetka ryža Uncle Ben’s, konkrétne 96 %, pochádza od poľnohospodárov využívajúcich oficiálne certifikované udržateľné ryžové platformy. A to je len jeden zo spôsobov, ako Mars pracuje na udržateľnej budúcnosti.

Otvoriť galériu

Energia, ktorá nepríjma zo sveta

Prostredníctvom piliera Zdravá planéta sa Mars vo svojej každodennej prevádzke zameriava na obnoviteľné zdroje energie. V súčasnosti je viac ako polovica (53 %) priamej prevádzky spoločnosti poháňaná obnoviteľnou elektrinou. To je dosť energie na výrobu všetkých cukríkov M&M's na svete! V Mexiku je už teraz 100 % spotreby elektriny pokrytej veternými turbínami a do roku 2020 bude slnečná energia poháňať aj 100 % austrálskej prevádzky spoločnosti Mars.

Ženy v Marse

Ďalším sviežim plánom v rámci iniciatív v oblasti udržateľnosti je zastúpenie žien v globálnom hodnotovom reťazci spoločnosti. Mars venuje veľkú pozornosť rozdielom v zamestnanosti mužov a žien a zameriava sa na to, aby ženy dostávali čoraz viac priestoru, ich hlas bolo počuť a aby sa tiež vo väčšej miere presadzovali do vedenia.

„V súčasnosti tvoria ženy 42 % vedenia spoločnosti Mars a 25 % nášho manažmentu, ale my chceme rásť najmenej o 2 percentuálne body ročne. Čo však môže byť ešte dôležitejšie, snažíme sa porozumieť tomu, prečo rozdiel existuje a ako ho napraviť. Náš región je hrdý na to, že sme v tomto aspekte hýbateľom zmien. V strednej Európe tvoria ženy 7 z 10 členov nášho vedúceho tímu,“ vysvetlila Zuzana Lošáková, Corporate Affairs Director pre strednú Európu spoločnosti Mars.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mars

Zodpovedný marketing

Mars je jednou z prvých spoločností, ktorá definovala svoje Zásady pre zodpovedný marketing, a to už v roku 2007. Tie okrem iného zabezpečujú, že spoločnosť nemieri inzerciu na deti do 12 rokov, každé balenie má na prednej strane jasné pokyny pre výživu a spotrebu a propaguje zodpovedné porcie. To je teraz súčasťou piliera Výživa pre životnú pohodu. Aby spoločnosť posunula svoj zodpovedný marketing ešte ďalej, stala sa jedným zo zakladajúcich partnerov fondu Lion's Share, podporovaného UNDP, ktorý vyzýva partnerov, aby do fondu prispievali 0,5 % svojich mediálnych výdavkov na každú reklamu, ktorá zobrazuje nejaké zviera. Príspevok spoločnosti k udržateľnosti a jej podpora voľne žijúcich zvierat bola tento rok ocenená cenou Grand Prix za kreativitu na medzinárodnom festivale Cannes Lions.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú