Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.12.2019 11:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Záverečná časť relácie 3 pódiá vás úplne odrovná

Jedinečný zážitok a spojenie, ktoré sa tak skoro nezopakuje! V poslednej relácii 3 pódiá v tomto roku sa stretnú Fragile, Polemic a Martin Císar.

Každý z nich predvedie niečo naozaj výnimočné. Fragile zaspieva vo svojom klasickom vokálnom podaní ľudovú pieseň, Polemic predvedie fantastickú šou v štýle ska a reggae a talentovaný Martin Císar zaspieva v premiére svoju krásnu novinku „Navždy“! To musíte vidieť. Už v sobotu 21. decembra na Jednotke RTVS.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Záverečná epizóda relácie 3 pódiá v tomto roku ponúkne veľkolepý zážitok. Očarujúca kapela Fragile, ktorá nepotrebuje hudobné nástroje a všetko zvláda hlasmi svojich členov, tentoraz zaspieva aj ľudovú skladbu.

„K ľudovej piesni majú mnohí členovia Fragile blízko. Ja som, napríklad, roky viedol spevácky zbor SĽUK-u, kde som spolupracoval aj s našim basistom Jožkom. Okrem piesne „V pondelok doma nebudem“ zaspievame aj známu, temperamentnú cigánsku pieseň „Joj, mamo“. 3 pódia sa nakrúcali v Košiciach, a tak sme siahli i po krásnej svadobnej východniarskej piesni „Oddavac še budu“. Je prijemné, keď vznikne relácia, v ktorej sa Slováci môžu dozvedieť koľko skvelej muziky, skvelých muzikantov a kapiel v našej krajine existuje,“ vraví líder Fragile Braňo Kostka.

Relácia dáva vždy priestor aj mladým a začínajúcim umelcom. Taký je i Martin Císar, ktorý zaujal v talentovej súťaži. Jeho krásny hlas očaril množstvo divákov a poslucháčov.

„Keď ma produkcia oslovila do tohto projektu, zvažoval som, ktoré piesne zaspievať a hlavne v akej forme. Keďže som pred nedávnom vydal aj akustickú verziu môjho singlu „Šťastie“, rozhodol som sa, že všetky skladby odohráme akusticky. Siahol som po mojich piesňach „Šťastie“, „I’ll Never Be“, ale aj po úplnej novinke, ktorú budú môcť ľudia počuť prvýkrát práve v relácii 3 pódiá. Má názov „Navždy“ a bude súčasťou môjho prvého albumu,“ dodáva talentovaný Martin Císar.

Ďalšou legendou, ktorá sa v tomto diele predstaví, je Polemic. Zaspieva spolu so svojou spriatelenou kapelou Medial Banana. A na záver si všetci skvelí hudobní hostia spolu strihnú skladbu „Ain”t No Sunshine“ Billa Withersa.

„Fragile sú najrešpektovanejšou vokálnou skupinou u nás a Martin je veľký talent s charizmatickým vokálnym prejavom. Nás baví muzika viacerých žánrov, preto sme spojenie v spoločnej pesničke brali ako výzvu, ktorá dopadla veľmi zaujímavo. Bol to jedinečný zážitok a spojenie, ktoré sa asi tak ľahko nezopakuje. To je zároveň aj pozvánka na sledovanie relácie 3 pódiá už najbližšiu sobotu večer,“ láka Peter „Petko“ Opet z Polemicu.

Záverečný diel bude výnimočným zážitkom aj podľa riaditeľa košického štúdia RTVS.

„Príjemný večer s výbornou hudbou z Košíc. Tento prívlastok bol v minulosti pre košické televízne štúdio typický. Som rád, že 3 pódiá nadviazali na túto tradíciu a že vďaka výbornej spolupráci nášho štúdia nielen so spevákom a moderátorom Petrom Bičom, s režisérom Richardom Raimanom, s producentom Adnanom Hamzičom, ale i s celým tímom ľudí, ktorí sa na príprave tohto hudobného cyklu podieľajú, majú diváci opäť možnosť vidieť a počúvať kvalitnú hudbu v profesionálnej produkcii práve z Košíc. Sobotňajší večer bude z pohľadu žánrov naozaj pestrý a svojim spôsobom tak reprezentuje aj miesto, kde sa relácia nakrúca – teda východ so všetkými svojimi etnickými, hudobnými a religióznymi špecifikami,“ uzatvára riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala.

Verejnoprávna RTVS vysiela reláciu 3 pódiá každú sobotu večer na Jednotke (okrem sviatkov). Najbližšia sa vysiela v sobotu 21.12.2019. Začiatok je o 22:20

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu