Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2019 09:20 | Správy | Domáce správy

Čaputovú dojala prosba chorého dievčatka o milosť pre otecka: Ako chce prezidentka pomôcť Saške

Jej prosba ju chytila za srdce. Malá Saška (10) z Hlohovca sa pomaly, ale isto zotavuje z ničivej chemoterapie, ktorú musela podstúpiť pre osteosarkóm na stehennej kosti. Bolí ju však nielen telo, ale aj dušička – jej milovaný tatino Martin (40) je totiž vo väzení.

Statočná školáčka nesmierne túži po tom, aby sa vrátil domov, preto sa podujala na odvážny čin – napísala prezidentke Zuzane Čaputovej (46) list, v ktorom ju prosí o milosť pre ocina.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Prezidentku list, ktorý jej napísalo ťažko choré dievčatko, dojal a sama plánuje malej bojovníčke odpísať. Dokonca sa ju chystá aj navštíviť. Saškin (10) zdravotný stav sa upravil do takej miery, že po dlhých dňoch náročnej liečby ju lekári na chvíľu prepustia domov. Dokonca spolu s mamičkou a dvoma sestričkami pôjde na návštevu do väznice za milovaným oteckom, ktorého by mali najradšej doma.

Otec dievčatka Martin (40) ešte pred 13 rokmi spôsobil trestný čin krádeže, za ktorý dodnes nesie následky celá rodina. Právoplatne ho odsúdili až v tomto roku a musí si odsedieť 8 rokov.

 

Vianoce s ockom?

Saška verí, že list a prosby v ňom, ktoré prezidentke adresovala, budú vyslyšané a Zuzana Čaputová udelí jej otcovi milosť. Ubolené a osudom ťažko skúšané dievčatko si totiž neželá na Vianoce nič iné, len to, aby mohlo byť s milovaným tatinom. „Ona ho neskutočne zbožňuje a bola by nesmierne šťastná, ak by mohla byť s ním. Všetci si to želáme. Veď čo je viac ako rodina spolu,“ hovorí užialená mama Alena (45), ktorá je svojej dcérke nesmiernou oporou.

Otvoriť galériu
Saška sa teší, že na pár dní bude konečne preč z nemocnice s milovanou mamou a so sestričkami. „Uvidíme, ako to bude doma zvládať. Samozrejme, bude pod kontrolou lekárov, a ak by sa čokoľvek zhoršilo, ideme opäť do nemocnice,“ vysvetľuje mama s tým, že na návštevu tatina sa tešia. „Je to pre nás veľká opora. Veľmi dúfame a veríme, že pani prezidentka sa nad nami zľutuje a zváži milosť. Viete, aj ona je matka, aj ona má dcérky a určite vie, že nič viac na tomto svete nie je dôležitejšie ako zdravá a šťastná rodina. Ja verím, že sa to podarí,“ nádeja sa Alena.

Dojatá Čaputová

Saška v srdcervúcom liste prezidentke doslovne píše: „Prosím, vráťte mi ocka. Potrebujem, aby bol so mnou. Všetci ho ľúbime a potrebujeme. Chcem byť zdravá, chcem chodiť do školy a nechcem zomrieť...“ napísala štvrtáčka. Jej list bol už druhým, ktorý napísali prezidentke. Krátko predtým sa na ňu obrátila aj jej rodina. Čaputová si list už aj prečítala a nenechal ju chladnou.

Otvoriť galériu
„List malej Sašky pani prezidentku dojal a odpovie naň. Želá jej veľa síl. Zároveň sa pokúsi urobiť všetko, čo je možné a správne, aby ťažkú životnú situáciu, v ktorej sa Saškina rodina ocitla, zmiernila. O žiadosti o milosť, ktorá sa týka jej otca, prezidentka vie a s odborom legislatívy a milostí kancelária prezidentky ju preveruje,“ povedal prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Saškinu mamu táto správa nesmierne potešila a vidí iskierku nádeje.

„Je mi do plaču a tisíckrát ďakujem za všetko. Verím, že ona nie ako prezidentka, ale predovšetkým ako matka nám dá druhú šancu na spoločný život,“ uzavrela Saškina mama, ktorá uvítala informáciu, že sa pani prezidentka chystá jej dcérku navštíviť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!