Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2019 19:00 | Šport | Hokej

Smolný vstup do turnaja: Slováci podľahli ruskému béčku po nájazdoch

Slovenskí hokejoví reprezentanti vstúpili do prípravného turnaja NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe prehrou s Olympijským výberom Ruska 2:3 po predĺžení a nájazdoch.

V piatok ich tak čaká duel o tretie miesto proti domácemu výberu alebo Nórsku.

 Zverencom trénera Craiga Ramsayho vyšla prvá tretina, v ktorej sa po góloch Michala Vandas a Adama Lišku ujali vedenia 2:0, to si udržali aj po druhej časti, keď dokázali otupiť ofenzívnu silu "zbornej". Tá však vyrovnala v tretej časti zásluhou Semiona Košeleva a Michaila Kotľarevského. V nájazdoch napokon rozhodol Pavel Kudrjavcev.
 Zopakoval sa tak scenár z Nemeckého pohára, kde sa vzájomný duel oboch tímov skončil rovnakým výsledkom pre Rusko, no už po predĺžení.

NaturEnergie Challenge Visp:

 

Olympijský výber Ruska - Slovensko 3:2 pp a sn (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 41. Košelev (Dergačov), 51. Kotľarevskyj (Galimov, Aljajev), rozh. nájazd: Kudrjavcev - 6. Vandas (Zigo, Matoušek), 14. Liška (Puliš, Krivošík). Rozhodovali: Wiegand, Tscherrig - Obwegeser, Kovacs, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1624 divákov.
OV Ruska: Konovalov - Pajgin, Šaripzjanov, Voronkov, Jermakov, Demidov, Karpuchin, Pogorišnyj, Aljajev – Košelev, Dergačov, Igumnov – Tolčinskij, Byvaľcev, Kudrjavcev – Kovalenko, Kodola, Kajumov – Cyplakov, Galimov, Kotľarevskyj
Slovensko: Tomek - Čerešňák, Ivan, Štajnoch, Kozák, Jánošík, Ďaloga, Ďatelinka, Koch - Haščák, Hudáček, Hecl - Zuzin, Kollár, Skalický - Krivošík, Puliš, Liška - Vandas, Zigo, Matoušek

V úvode duelu mali navrch Rusi, ktorí mohli ísť do vedenia hneď v druhej minúte. Slováci chybovali pri striedaní a zrazu išli súperi 3 na 1, no debutant Tomek zachránil. "Zborná" sa aj v ďalších momentoch snažila o tlak, ale väčšie šancu nemala. Hra sa postupne vyrovnala a potom už udreli Slováci. V 6. minúte ukázal rýchlosť a dôraz Vandas, ktorý potiahol puk po pravej strane do útočného pásma, Zigo ho nahodil pred Konovalova, kde bol už zase Vandas a pohotovo dorazil do siete - 0:1. V ďalších minútach mali šance Dergačov i Kudrjavcev, ale Tomek svojich spoluhráčov podržal a tí sa mu odvďačili opäť v 14. minúte. Konkrétne Liška, ktorý predviedol dôraz pred bránkou a pri avizovanom vylúčení dotlačil puk do siete. Celú situáciu si musel pozrieť ešte videorozhodca, pretože jeden z Rusov úmyselne posunul bránku, no gól platil - 0:2. V ďalších minútach šancí ubudlo, za zmienku stáli štipľavé strely Tolčinského a Zuzina. Sekundu pred koncom tretiny išiel na trestnú Cypľakov a tak Slováci odštartovali druhé dejstvo v početnej výhode.


Tá však netrvala dlho, keďže už po 17 sekundách bol príliš dôrazný Haščák a sily na ľade sa vyrovnali. V 25. minúte sa dostával do úniku Hecl, no nemal rýchlosť a tak zvolil strelu spoza kruhov, ktorá skončila v lapačke Konovalova. V týchto chvíľach kúskovali hru vylúčenia, od 26. minúty sa hralo 4 na 4 so šancami Dergačova a Karpuchina, no po Aljajevovom faule mali Slováci sľubnú šancu pri takmer minútu a pol dlhej výhode 4 na 3. Viackrát ohrozili Konovalova, mrzela najmä pohotová strela Vandasa, ktorá skončila len na konštrukcii bránky. V ďalších minútach sa hra prelievala zo strany na stranu a po dlhšom pásme bez prerušenia ju zastavil až Tomekov zákrok po ďalšej dobrej strele Tolčinského. Zverenci trénera Ramsayho dobre bránili nie len vo svojom pásme, ale najmä v strednom, v ktorom sa končila väčšina ruských kombinácii. Dobrú prácu odvádzali pri bekčekingu útočníci. Až v závere prišla šanca na zníženie, do ktorej sa dostal opäť Tolčinskij, ktorý "šuchol" žŕdku.

V treťom dejstve sa zmenil obraz hry, Rusi pridali na obrátkach a Slováci začali častejšie chybovať v obrane. Prvú veľkú spravili už po 33 sekundách, keď sa trojica hráčov zabudla pri mantineli, pred Tomekom zostali úplne nepokrytí súperi a Košelev mal už ľahkú úlohu znížiť na 1:2. Nasledovali dva tresty pre Jánošíka v priebehu pár minút a tlak "zbornej" sa stupňoval. Na Tomeka mieril jeden útok za druhým, ale slovenský brankár predvádzal počas celého zápasu veľmi dobrý výkon. V 50. minúte však prišla ďalšia presilovka a Rusi ju využili už po 20 sekundách. Galimov naznačil strelu, ale namiesto nej poslal presnú krížnu prihrávku na Kotľarevského a ten z prvej vyrovnal. Slováci sa až potom znova rozbehli, vypracovali si aj presilovku a v závere tretiny boli nebezpečnejší. Šance mali Hudáček, Haščák i Vandas, ktorý sa natlačil od pravého mantinelu pred bránku, no Konovalov si priestor pri žŕdke postrážil.


Gól už nepadol a tak duel pokračoval v predĺžení troch proti trom. V ňom mali viac šancí rozhodnúť technickejší Rusi, na druhej strane mal obrovskú Hudáček, ktorý sa kľučkou zbavil posledného brániaceho hráča, ale Konovalova neprekonal. V posledných sekundách trafil ešte žŕdku Kovalenko. Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe Rusov Kudrjavcev.


Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné