Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Zmena v bystrickej župe: Úprava cestovných poriadkov sa dotkne väčšiny prímestských liniek

Cestujúci, využívajúci verejnú autobusovú a železničnú dopravu v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), sa musia od nedele 15. decembra pripraviť na zmeny cestovných poriadkov.

Tie sa týkajú aj väčšiny z 205 prímestských autobusových liniek SAD Zvolen a SAD Lučenec, v ktorých na dopravu vo verejnom záujme BBSK. Väčšina posunov je v rozmedzí od päť do dvadsať minút a reflektuje zmeny v cestovných poriadkoch vlakov, či zreálňuje dĺžku trvania jazdy, napríklad v čase dopravnej špičky.

Cestujúcim odporúčame, aby si čas odchodu jednotlivých spojov vopred overili, či už na internete, alebo priamo na autobusových zastávkach, kde budú odchody spojov dopravcami aktualizované v  najbližšej dobe. Vyhnú sa tak nepríjemným prekvapeniam, napríklad v podobe zmeškania spoja,“ uviedol v tejto súvislosti pre TASR riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK Miroslav Vyka.

Ako príklad uviedol spoj SAD Lučenec, ktorý premáva medzi Rimavskou Sobotou a Poltárom počas víkendov a štátnych sviatkov, s výnimkou Štedrého dňa, Prvého sviatku vianočného a Veľkonočnej nedele. Čas jeho odchodu sa od 15. decembra posunie o dvadsať minút skôr a z Rimavskej Soboty bude odchádzať už 15.55 h.

 

So skorším odchodom autobusu musia počítať napríklad aj cestujúci medzi Uzovskou Panicou a Rimavskou Sobotou. Spoj číslo 8, ktorý doposiaľ odchádzal o 7.08 h, bude od 15. decembra vychádzať zo zastávky Uzovská Panica, OcÚ už o 6.50 h.

„Zmeny sa dotknú aj ďalších spojov SAD Lučenec, s časovými posunmi treba rátať aj na mnohých linkách SAD Zvolen. Napríklad spoj zo Zvolena do Pliešoviec, ktorý premáva v dňoch školského vyučovania, bude mať odchod posunutý o desať minút skôr, teda z 6.35 h na 6.25 h a spiatočný spoj do Zvolena o 5 min skôr na 7.00 h s možnosťou prestupu na spoj do Banskej Bystrice.

Podstatná zmena čaká aj spoj zo Žiaru nad Hronom do Kremnice, ktorý doposiaľ premával v pracovné prázdninové dni z autobusovej stanice o 12.35 h. Po novom bude vychádzať v Žiari nad Hronom od nemocnice o 14.45 h a nebude už stáť v Starej Kremničke, ani v Dolnej a Hornej Vsi.

Novinkou je tiež pridanie viacerých zastávok, či už úplne nových, alebo takých, okolo ktorých jednotlivé spoje doposiaľ len prechádzali. BBSK tak zareagoval na požiadavky zamestnávateľov, starostov a samotných cestujúcich.

V cestovných poriadkoch viacerých liniek pribudne označenie spojov, na ktorých je štandardne nasadzované vozidlo s bezbariérovým prístupom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné