Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.12.2019 08:25 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Masaker v ostravskej nemocnici: Hlásia 6 mŕtvych, páchateľ strieľal ľudí v čakárni do hlavy, potom spáchal samovraždu!

Českom otriasla tragédia, streľba v ostravskej nemocnici si vyžiadala 6 obetí.

Fotogaléria
37
fotiek v galérii

Na mieste zasahujú policajti. Vo Fakultnej nemocnici v Ostrave sa výstrely ozvali v utorok po siedmej hodine rannej. Polícia prijala oznámenie o streľbe o 7:19, prvá hliadka prišla na miesto o 7:24. Minister uviedol, že na mieste zasahujú špeciálne policajné jednotky vrátane Útvaru rýchleho nasadenia a policajného vrtuľníka. Zároveň prebehla evakuácia osôb z budovy nemocnice.

Podľa informácií ČTK strieľal páchateľ v traumatologickej ambulancii. Česká polícia krátko pred 9. hodinou na Twitteri uviedla bilanciu streľby. ,,Na mieste udalosti sú štyria mŕtvi a dve ťažko zranené osoby. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra," informovali muži zákona. Neskôr český premiér Andrej Babiš oznámil, že po streľbe vo FN Ostrava zomreli aj dvaja ťažko zranení. Obetí je teda šesť.

Babiš uviedol, že medzi obeťami sú ľudia z čakárne. Páchateľ podľa neho strieľal zblízka, mieril na hlavu a na krk. Podľa informácií ČTK policajti hľadajú muža v červenej bunde, ktorý je vysoký zhruba 180 centimetrov. Pracovníčka z fakultnej nemocnice ČTK povedala, že zamestnanci zostávajú na oddelení a nesmú vychádzať. ,,Všetci sú nervózni," uviedla.

 

Česká polícia po streľbe v nemocnici posilňuje dohľad nad vybranými mäkkými cieľmi po celej republike. Za mäkké ciele sú označované verejne prístupné miesta, na ktorých by mohlo byť naraz veľa ľudí a ktoré nie sú trvalo chránené. Ide napríklad o letiská, stanice, trhy, veľké obchodné centrá či verejné zhromaždenia.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Streľba v ostravskej nemocnici
15:34

Vážení čitatelia, online prenos sa končí. Viac informácií o tragédii v Ostrave nájdete v našom spravodajstve na www.cas.sk. Ďakujeme za pozornosť. 

15:30

Policajti na mieste ukončili činnosť. Evakuácia bola ukončená, všetci obyvatelia môžu ísť domov, uviedla polícia. Žiadne akútne nebezpečenstvo už nehrozí a ulica je už prejazdná. 

14:49

Obeťami streľby je päť mužov a jedna žena. Ďalší postrelený je v kritickom stave po operácii a v nemocnici zostáva ešte jeden zranený, uviedla česká polícia na svojom twitterovom účte s tým, že intenzívne vyšetruje motív streľby a ďalšie okolnosti prípadu. 

13:29

Podľa svedkov streľby útočník mal najprv vyhnať z čakárne deti a potom začal strieľať do ľudí, informuje Blesk. 

13:27

Polícia už pozná totožnosť troch zo šiestich obetí

13:20

V súvislosti s mimoriadnou udalosťou je zriadená krízová linka Fakultnej nemocncie Ostrava 800888400. 

12:59

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) vyjadril českému premiérovi Andrejovi Babišovi úprimnú sústrasť v súvislosti s tragickou udalosťou. "Slovensko cíti s pozostalými obetí tohto útoku. Zraneným želá celá krajina čo najskoršie uzdravenie a čo najrýchlejší návrat do plnohodnotného života," uviedol Pellegrini. 

12:51

Ostrava si uctí pamiatku obetí streľby zhasnutím všetkých dominánt mesta. Primátor Tomáš Macura už kontaktoval premiéra Andreja Babiša kvôli vyhláseniu štátneho smútku.

12:47

Premiér Andrej Babiš ocenil prácu polície. Zároveň smeruje na miesto tragickej streľby.

12:06

Medzi obeťami streľby v ostravskej nemocnici by nemali byť Slováci. TASR o tom informoval riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Juraj Tomaga.

"Nemáme informácie, podľa ktorých by medzi obeťami mali byť občania SR. Sme však v kontakte s miestnymi úradmi," uviedol Tomaga.

11:48
11:40

"Naposledy som ho videl asi pred dvoma mesiacmi na firemnej akcii. Vyzeral byť v poriadku. Jazdili sme na bicykli, bol úplne v pohode. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo," povedal pre Seznam Zprávy kolega Ctirada V. 

11:19

Zomrel po 30-minútovej resuscitácii

Ako informuje ostravská polícia, páchateľ sa postrelil po tom, ako vrtuľník vypátral jeho auto. "Javil známky života. Zomrel po 30-minútovej resuscitácii. Ostravská verejnosť je v bezpečí. Strieľal z nelegálne držanej zbrane, dodali muži zákona. 

11:15

Ctirad V. mal byť podľa informácií Blesku pacientom ostravskej nemocnice. Mal sa liečiť na hematoonkológii. 

11:06

"42-ročný muž sa pred zásahom polície strelil do hlavy, je mŕtvy," potvrdila česká polícia smrť útočníka. 

11:01

Strelcom má byť stavebný technik

Podľa českého Rádiožurnálu má byť útočníkom stavebný technik Ctirad V. Na fotke ho spoznal riaditeľ spoločnosti, v ktorej pracoval. "Vzal si do hlavy, že je ťažko chorý a že ho nikto nechce liečiť. Posledný mesiac nechodil do práce, mal voľno, pred 14-timi dňami prišiel s tým, že je na nemocenskej," prezradil. 

11:00

V súvislosti s tragickou udalosťou v Ostrave zvýšila polícia bezpečnostné opatrenia aj v Prahe. 

10:53

Podľa hovorkyne nemocnice strelec nepovedal ani slovo a začal hneď strieľať. 

10:48

Všetkých návštevníkov polikliniky evakuovali a sú v starostlivosti odborníkov. "Poliklinika je uzatvorená, prehľadáva sa, či sa tam ešte niekto neukryl pred útočníkom," dodal riaditeľ nemocnice v Ostrave. 

10:40

"Polícia vypátrala vozidlo, z miesta nálezu sa ozvala streľba. Zisťujeme totožnosť muža, ktorý sa pred zásahom polície strelil do hlavy," uviedla česká polícia. 

10:32

"Päť ľudí zomrelo na mieste. Jeden počas operácie. Z dvoch zranených je jeden vo vážnom stave po operácii a druhý je na sále. Všetky obete boli pacienti, zranený nebol žiadny zdravotník, " uviedol pre Blesk riaditeľ nemocnice Jiří Havrlant s tým, že mŕtvi sú štyria muži a dve ženy. Zranený bol jeden muž a jedna žena. 

10:22

Ďalšia streľba v Ostrave! 

Podľa informácií Blesku sa má strieľať aj v predajni Hornbachu. Zásahovka vyrazila z nemocnice smerom k hobby marketu. 

10:14

Riaditeľ krajskej polície potvrdil, že muž strieľal z krátkej ručnej zbrane. Zastrelil šesť ľudí, ďalší dvaja sú zranení. Polícia zatiaľ motív jeho činu nepozná. 

10:11

Páchateľ utorkovej streľby v ostravskej fakultnej nemocnici je stále na úteku. Je nebezpečný a môže byť ozbrojený. Polícia pozná jeho meno, má popis aj štátnu poznávaciu značku jeho auta a fotografiu. Veria, že ho čoskoro dolapia, povedal novinárom riaditeľ krajskej polície Tomáš Kužel. 

10:06

"Vo svojom srdci som s vami. Myslím na vás v týchto tragických hodinách," uviedol v reakcii na tragédiu český prezident. 

10:00

Podľa informácií českého denníka Blesk sa o streľbu aktívne zaujíma aj prezident Miloš Zeman. V nemocnici, v ktorej došlo k streľbe, pracuje ako lekár Zemanov syn David. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lum, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia
Národná rada Slovenskej republiky.
Prebehol druhý rokovací deň 12. schôdze Národnej rady: Poslanci ho ukončili touto témou! Týka sa možno aj vás
Žena v Chorvátsku vkladá do urny hlasovací lístok.
AktualizovanéFoto
Chorváti predčasne rozhodujú o novom parlamente: Exit poll naznačil víťaza
The sun and nine planets of our system orbiting.
Fantázia! Vedci pozorovali výbuch vo vesmíre, aký sa nestáva 10-tisíc rokov: Zvláštne, čo zistili
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Je Gaza na pokraji hladomoru? Premiér Netanjahu má na to vlastný názor
Jaba Kankava v drese bratislavského Slovana.
Gruzínci schválili kontroverzný zákon: Jaba Kankava posiela tvrdý odkaz Rusku!