Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2019 08:23 | Šport | Hokej
Video

Halák nevychytal Bostonu víťazstvo, Chára sa dotiahol na legendárneho Yzermana

 Štyria slovenskí hokejisti si zahrali v sobotňajšom 11-zápasovom kole NHL. Ani jeden nebodoval a z víťazstva sa tešili dvaja.

Obranca Erik Černák bol pri vysokom triumfe Tampy Bay nad San Jose 7:1. Dôvod na úsmevy mal aj ďalší obranca Andrej Sekera. Jeho Dallas zdolal New York Islanders 3:1. Boston na domácom ľade prehral v riadnom hracom čase po prvý raz v sezóne, keď nestačil na Colorado 1:4. Boli pri tom aj obranca Zdeno Chára a brankár Jaroslav Halák.

Černák nastúpil klasicky po boku Ryana McDonagha a počas 19:31 min na ľade raz vystrelil, mal dva bodyčeky a jednu strelu zablokoval. Na konci si pripísal dva plusové body. Útočník Alex Kilorn sa na suverénnom triumfe Tampy nad San Jose podieľal štyrmi bodmi (1+3), po dva góly strelili Steven Stamkos a Tyler Johnson a elitný obranca Victor Hedman pridal tri body (1+2). Dôležitých bolo aj 37 zákrokov Andreja Vasilevského.

"Ak máte za sebou štvorbodovú noc, znamená to, že puky sa odrážajú vo vašom smere. A v mojom prípade to tak aj bolo," usmieval sa Alex Killorn. "Naše mužstvo je stavané na systematický tlak, rýchlosť a dokazovanie hokejových zručností aj v čase, keď už je vo vedení. V tomto zápase to fungovalo najmä v tretej tretine, hoci v tejto sezóne sme to často tak nerobili," uviedol kapitán Tampy Bay Steven Stamkos na oficiálnom webe NHL. "Úbohá snaha z našej strany najmä v tretej tretine. Bolo to neakceptovateľné a v tejto lige neprijateľné," poťažkal si tréner San Jose Peter DeBoer.

 

Boston ťahal sériu 13 zápasov s bodom na konte a doma neprehral ani raz v riadnom hracom čase. Neplatí už ani jedno, ani druhé. Prvá prehra po 60 minútach prišla v 18. zápase pred domácimi fanúšikmi v TD Garden. V sobotu hráči okolo kapitána Zdena Cháru podľahli hokejistom Colorada 1:4, ktorí sa tešili zo šiesteho víťazstva v sérii. Brankár Jaroslav Halák čelil iba 19 strelám a za jeho chrbtom skončili tri puky. Za stavu 3:1 kapitán Avalanche Gabriel Landeskog pečatil výsledok gólom do prázdnej bránky. Chára za vyše 18 minút predviedol 1 bodyček, Halák počas 57:32 min na ľade mal úspešnosť zásahov 84,2%. V podaní 42-ročného Cháru to bol 30. zápas v sezóne a 1515. v kariére v základnej časti NHL. V tomto smere sa dostal pred legendárneho Kanaďana Steva Yzermana, ktorý ukončil kariéru s 1514 zápasmi.

Hostí z Denveru môže mrzieť iba zranenie brankára Philippa Grubauera, ktorého ešte v prvej tretine nahradil Pavel Francouz. Dvadsaťdeväťročný rodák z Plzne však pochytal všetkých 16 striel, ktoré na neho smerovali. "Správny výkon z našej strany. Kontrolovali sme zápas, veľa korčuľovali aj hrali s pukom. Zároveň to bol jeden z najlepších našich výkonov v defenzíve," radoval sa tréner Colorada Jared Bednar. Hráči Bostonu udivovali fanúšikov aj súperov tým, že v posledných piatich zápasoch dokázali až štyrikrát v poslednej tretine zvrátiť nepriaznivé skóre vo svoj prospech alebo aspoň dotiahnuť zápas do predĺženia. Tentoraz sa im to nepodarilo. "Nedá sa stále víťaziť tak, že súpera necháte streliť pár gólov a potom otáčate. Najmä proti naozaj kvalitným tímom to tak nefunguje. Tento súper nám ukázal, ako si udržať náskok," reagoval útočník Bostonu Brad Marchand. Spolu s Davidom Pastrňákom zostali bodovo naprázdno napriek tomu, že v tabuľke produktivity NHL im patria štvrtá a piata priečka a český útočník je aj najlepší strelec súťaže.

Andrej Sekera odohral 19:15 min s bilanciu dve strely na bránku a dve zablokované strely pri triumfe Dallasu nad New Yorkom Islanders (3:1). Ruský útočník Alexander Radulov strelil gól a pridal aj asistenciu, brankár Ben Bishop sa predviedol 34 zákrokmi. Dallas je v Západnej konferencii piaty o bod za štvrtou Arizonou. Sekera odohral v tejto sezóne 27 zápasov, v ktorých si pripísal 43 zablokovaných pukov, v hodnotení tejto hernej činnosti mu patrí 58 priečka v celej súťaži. Z obrancov Dallasu je na treťom mieste za Esom Lindellom (52) a Mirom Heiskanenom (46).

Výsledkové sumáre NHL - sobota:

Tampa Bay - San Jose 7:1 (1:0, 2:0, 4:1)
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19:31 min, 1 strela, 2 "hity", 1 zablokovaná strela, 2 plusové body

Boston - Colorado 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Zdeno Chára odohral 18:13 min, 1 "hit", Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 57:32 min, 16 zákrokov z 19 striel, úspešnosť 84,2% Dallas - New York Islanders 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Andrej Sekera (Dallas) odohral 19:15 min, 2 strely, 2 zablokované strely Philadelphia - Ottawa 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) Nashville - New Jersey 6:4 (2:2, 2:1, 2:1) Carolina - Minnesota 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) Vancouver - Buffalo 6:5 po predĺžení (1:0, 2:3, 2:2 - 1:0)

St, Louis - Toronto 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)

Detroit - Pittsburgh 3:5 (0:2, 1:2, 2:2) Florida - Columbus 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) Calgary - Los Angeles 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rekreačné poukazy sú stále výhodným benefitom pre oddych
Aj tento rok možno požiadať o príspevok na oddych: Budú rekreačné poukazy prenosné na rodičov?
Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!