Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Ďalšia hrôza v desivom prípade z Hronca: Zabili rodičia Marek s Monikou svoje bábätko?!

Nikto si nepraje, aby sa tá hrôza potvrdila. Muži zákona v Hronci (okr. Brezno) v piatok prehľadávali miesta, v blízkosti ktorých žil Marek (30) s rodinou.

Tento muž mal podľa policajtov takmer na smrť zbiť svojho synčeka Maťka (4). Jeho žena Monika mala však porodiť aj piate dieťa, ktorého osud je nejasný. Svojej matke sa priznala, že je tehotná. Policajti v piatok v blízkosti domu rodiny hľadali dôkazy.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Tajomstvá rodiny z Hronca postupne vychádzajú na povrch po tom, ako polícia zat­kla otca štyroch detí Mareka a obvinila ho zo zločinu ublíženia na zdraví. Včera páskou uzatvorili celú ulicu, ktorá vedie k železničnému domu, v ktorom žije Maťko s rodičmi a súrodencami. Na pozemku neďaleko domu hasiči prečerpávali žumpu a pohybovali sa tam aj policajní vyšetrovatelia a človek v bielom ochrannom obleku.

Podľa informácií Nového Času preverovali, či tam nie sú pozostatky malého dieťaťa, ktoré mala žena porodiť cez leto v domácich podmienkach. K tomu, že je tam, sa mala Monika priznať na polícii. „Povedala mi, že je tehotná. Keď sme boli v júni na súde, bruško už bolo vidieť. Ja som sa už potom dozvedela z Valaskej od ľudí, že odrazu je Monika chudá. Ja neviem, ona sa so mnou nebaví,“ hovorí Janka s tým, že v breznianskej nemocnici jej dcéra určite nerodila, lebo by o tom vedela.

 

„Polícia získala nové skutočnosti, ktoré do prípadu vniesli nový rozmer trestnoprávneho charakteru a z tohto dôvodu prípad prevzala kriminálna polícia v Banskej Bystrici,“ informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Koho ukazovali sociálke

Vyzerá to tak, že v tejto rodine boli už dlhšie komplikované vzťahy. Babka sa až zo spisu dozvedela, ako jej dcéra vypovedala na súde o podozreniach manžela z nevery. „Povedala, že muž, keď má vypité, občas Maťka bije, lebo si myslí, že nie je jeho synom. No nechápem, ako si to mohol myslieť, veď všetky ich deti sa na seba podobajú ako cez kopirák,“ krúti hlavou stará mama. Podľa nej dcéra s mužom zavádzali aj sociálku, ktorá k nim chodila na kontrolu.

„Namiesto Maťka im ukazovali o rok mladšieho bračeka Miška. Najviac sa totiž na seba podobajú,“ prezradila Janka. Súdne uznesenie získala, až keď mala vnúčika v opatere po jeho prvej hospitalizácii. Píše sa v ňom, že Maťko mal zranenia na tvári a hlave a na ušiach mal zaschnutú krv. Bol vychudnutý a telíčko mal posiate modrinami.

Lekárke povedal, že modrinu mu spravil oco. „Ja som ho nevidela od leta. Nechceli mi ho ukázať. Za to všetko by mala byť zatvorená aj dcéra. Ako to mohla dopustiť a pozerať sa na to, ako ho Marek bil?“ nechápe starká, ktorá si chce zobrať Maťka naspäť do starostlivosti. „Už som poslala žiadosť na súd. Mrzí ma len to, že nemôžem ísť vnúčika pozrieť do nemocnice, lebo na to potrebujem súhlas rodičov,“ dodala smutne Janka.

Podľa informácií Nového Času sa Maťko konečne prebral z umelého spánku, je odpojený od prístrojov a reaguje na podnety. Prípad rieši polícia. Na vyšetrovanie v Brezne si posvieti aj krajské riaditeľstvo PZ v Banskej Bystrici a na okresného prokurátora generálna prokuratúra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kil, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí