Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2019 12:40 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideo

ONLINE Tragédia v Prešove: Po výbuchu plynu prišlo o život 5 ľudí, Slovensko je na nohách

Prešovčania ostali v šoku, keď začuli masívny výbuch na Sídlisku III. v Prešove. Po explózii sa rozhoreli dve poschodia bytovky.

"25 hasičov bolo pred malou chvíľou vyslaných na Mukačevskú ulicu do Prešova, kde došlo k výbuchu plynu. Plyn mal vybuchnúť v jednom z bytov v 12 podlažnej bytovke pred 12.15 hod. Podľa ohlasovateľa udalosti by sa na mieste malo nachádzať už 5 obetí. Na mieste sú hasiči z Prešova, Sabinova, Košíc, Levoče a Bardejova a tiež evakuačný autobus HaZZ," znela jedna z prvých správ o nešťastí na facebookovej stránke Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Fotogaléria
94
fotiek v galérii

Polícia na sociálnej sieti varovala obyvateľov, že situácia je veľmi vážna a aby sa nepribližovali k paneláku, keďže môžu nastať ďalšie výbuchy. Hrozil celkový kolaps budovy. Počet obetí tragédie nemusí byť konečný, čo naznačil aj premiér Peter Pellegrini. "Ich presný počet nevieme určiť, pretože pribúdajú," informovala ďalej hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Výbuch bytovky v Prešove
23:40

Vážení čitatelia. Pripomenutím dôležitých informácií ukončujeme online prenos. Udalosti v Prešove budeme monitorovať naďalej. Ďakujeme za pozornosť, dobrú noc.

23:26

Ku kondolujúcim sa pridali aj prešovskí hádzanári: "Hádzanársky klub Tatran Prešov vyjadruje hlbokú sústrasť pozostalým po obetiach tragédie, ktorá sa dnes odohrala v Prešove. Zajtrajšie stretnutie SEHA Gazprom ligy na palubovke Vojvodiny Nový Sad sa začne minútou ticha na pamiatku zosnulých.

23:08

Cibulkovej príspevok na jej oficiálnom facebookovom účte:

23:05

Nešťastie zasiahlo aj futbalistov z miestneho klubu. "Slovami nevieme vyjadriť zármutok. Príbuzným tragédie, ktorá sa stala 6. 12. 2019 v bytovke na Mukačevskej ulici, vyjadruje 1. FC Tatran Prešov úprimnú sústrasť," znie status na oficiálnej stránke miestne futbalového klubu.

 

22:51

Vyzbieraná suma pre ľudí postihnutých tragédiou stále narastá! Podľa informácií na oficiálnej facebookovej stránke mesta Prešov dosiahla už 50-tisíc eur!

22:50

Mesto Prešov zverejnilo dôležité čísla!!!

Linka pomoci pre mimoriadnu udalosť:
☎️ 051/759 83 82 (od 23:00 hod.)
Linka stálej služby na Volgogradskej č. 1
☎️ 051/771 45 61

22:11

Oznam na oficiálnej facebookovej stránke mesta Prešov:

"V sobotu od 8:00 hod. bude zriadené Centrum sociálneho zabezpečenia v priestoroch ZŠ Prostějovská. Pracovníci úradu práce budú s ľuďmi spisovať žiadosti na materiálnu a hmotnú pomoc. Na mieste budú prítomní aj psychológovia.

Aktuálne bolo núdzové ubytovanie v Školskom internáte pri SOŠ Technickej na Volgogradskej ulici poskytnuté 10 ľuďom. Počas nočných hodín z piatka na sobotu budú v priestoroch ZŠ Prostějovskej pre ľudí nonstop k dispozícii členovia tímu krízovej intervencie a Mestská polícia.

Zo srdca ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí ponúkli ubytovacie kapacity pre občanov dotknutých dnešným tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici. Je až neuveriteľné, koľko ľudí je ochotných pomôcť, a veľmi si to vážime.

Doteraz sme zaevidovali obrovské množstvo ponúknutých ubytovacích kapacít, ktoré sú v tejto chvíli, našťastie, dostačujúce."

22:08

V krízovom centre zriadenom pre ľudí postihnutých výbuchom plynu sa hromadia tašky s oblečením a potrebami rôzneho druhu. Nechýbajú ani dostatočné zásoby vody.

22:07
22:04
22:00

Oficiálna facebooková stránka mesta Prešov prišla o 21.30 hod s neskutočnou správou: "Na oficiálny účet mesta Prešov bolo do tejto chvíle poslaných viac ako 47-tisíc eur." !!! Predstavitelia mesta ďakujú všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa rozhodli pomôcť.

21:56

Predsedníčka Krajského súdu v Prešove Anna Kovaľová spolupracuje s krízovým štábom v Prešove v súvislosti s piatkovým výbuchom v jednej z bytoviek v Prešove. Poškodeným ponúka pomoc. Rezort spravodlivosti o tom informoval na sociálnej sieti.

"Ponúkli sme až do 18 miest na prespatie na príslušnom súde pre tých, ktorí potrebujú pomoc po požiari v bytovke v Prešove a rovnako aj právnu pomoc. V prípade potreby je Ministerstvo spravodlivosti SR pripravené povolať aj pohotovosť sudcov, hlavne pre maloletých. Sme v strehu a intenzívne na základe pokynu ministra spravodlivosti Gábora Gála sme pripravení konať," uviedla Kovaľová.

21:46

Premiér vyzval predstaviteľov poisťovní, aby zmenili byrokratický postup pri odstraňovaní následkov a zmiernení vzniknutých škôd, aby ľudia nemuseli čakať na obhliadky. „Pevne verím, že aj poisťovne si uvedomia túto kritickú situáciu a umožnia ľuďom, aby si mohli okamžite začať opravovať okná na bytoch, v ktorých sa dá bývať, a nemuseli čakať v strachu o to, že im poisťovňa nič nezaplatí, na nejakú zložitú procedúru,“ uviedol Pellegrini.

21:45

V súvislosti s výbuchom ošetrili 39 ľudí, deväť z nich skončilo v prešovskej nemocnici. Štyria sú hospitalizovaní. „Sú to veľmi ľahké poranenia a nie sú v ohrození života. Je to jeden muž, jedna žena a jedna matka s dieťaťom,“ konkretizovala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

21:42

Podľa primátorky Prešova Andrey Turčanovej ubytovanie, ktoré zabezpečilo mesto, využili zatiaľ iba štyria ľudia. Zároveň vyzvala tých, ktorí bývajú v evakuovaných bytoch, aby prišli v sobotu 7. decembra ráno, ideálne o 9. hodine na Základnú školu Prostějovská, kde im budú poskytnuté ďalšie informácie.

21:31

Aktuálne zábery na bytovku po výbuchu plynu...

21:31
21:23

S obeťami tragédie je aj pravoslávny arcibiskup prešovský a metropolita českých krajín a Slovenska Rastislav: ""Vo svojich modlitbách prosím Boha, aby prijal duše zosnulých, utešil žiaľ pozostalých a daroval skoré uzdravenie zraneným."

21:17

Za obete piatkovej tragédie v Prešove sa modlí aj košický arcibiskup Bernard Bober. V sobotu 7. decembra o 18.00 h odslúži za ľudí, ktorí pri výbuchu plynu v bytovom dome zahynuli, svätú omšu v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove. O prosbe, ktorú má v tejto súvislosti na Slovákov, sa viac dočítate tu.

21:06

"Peniaze budú použité primárne na zastabilizovanie budovy, kým sa nerozhodne o jej stave, a pre rodiny, ktoré pomoc potrebujú. Vláda je pripravená túto čiastku v prípade potreby navýšiť. Ešte raz ďakujem všetkým za solidaritu a pomoc," napísal na sociálnej sieti Peter Pellegrini.

20:53

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová (uprostred) počas zasadnutia krízového štábu.

20:43

Premiér Peter Pellegrini sa rozhodol, pre mesto Prešov uvoľnil milión eur! Viac tu.

20:37

Minister obrany Peter Gajdoš vyjadril zasiahnutým rodinám úprimnú sústrasť a zraneným poprial skoré uzdravenie. Zároveň vysvetlil, prečo na mieste tragédie neboli použité vojenské vrtuľníky. Čítajte tu.

20:24

Pomocnú ruku obyvateľom Prešova, ktorých zasiahla jedna z najväčších tragédií Slovenska, ponúka aj primátor Trnavy: "Andrea Turčanová, ak by sa nenašli kapacity v regióne, vieme na potrebný čas v Trnave poskytnúť niekoľko menších novo zrekonštruovaných bytov, zázemie rodinám, prácu, prípadne školu/škôlku, ak by prišli aj deti. ❤️" napísal na Facebooku Peter Bročka primátorke Prešova.

20:07

Aktuálne zábery z miesta nešťastia. Zdroj: MO SR

20:06
20:06
20:01
19:57

AKTUÁLNA informácia od polície: Obyvatelia paneláku z Prešova nebudú zatiaľ ubytovaní v Košiciach, preto na Popradskú ulicu nemusíte nosiť veci na darovanie. Budeme vás informovať, píšu na sociálnej sieti muži zákona.

19:52

Žiaľ, medzi ľuďmi, ktorí chcú nezištne pomôcť, sa nájdu aj takí, ktorým hyenizmus na druhého nešťastí nie je cudzí. Polícia v tejto súvislosti vydala na sociálnej sieti varovanie. Čo sa začalo šíriť tesne po výbuchu v Prešove, čítajte tu.

19:36

Prípad výbuchu plynu v prešovskom obytnom dome vyšetruje krajský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Agentúru SITA o tom informoval vedúci Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Igor Pavlik.

19:34

Tragédia v Prešove zomkla ľudí! Kto môže, prináša materiálnu pomoc do krízového centra na ZŠ Mukačevská. Tieto zábery sú dôkazom, že na Slovensku žijú ľudia s veľkými srdciami.

19:34
19:34
19:29
19:28

Po výbuchu pomáha aj armáda, podľa ministra obrany Petra Gajdoša vie pomôcť s ubytovaním pre desiatky ľudí. Profesionálni vojaci aj vojenskí policajti budú okrem toho spolu s policajtmi strážiť opustené domy v okolí výbuchu.

19:21

Okrem zatiaľ piatich potvrdených obetí si výbuch vyžiadal ošetrenie 39 osôb. Deväť z nich transportovali záchranári do prešovskej nemocnice, štyroch následne hospitalizovali, priblížila ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. "Ani jeden nie je v ohrození života," doplnila.

19:10

Tragédia zasiahla aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Rodinám sa rozhodla pomôcť materiálne aj finančne. Podrobnosti nájdete tu.

18:45

"Na mieste zasahovalo 83 profesionálnych a 26 dobrovoľných hasičov, záchranná zdravotná služba, polícia, ozbrojené sily a mestská polícia," uviedla šéfka rezortu vnútra. Viac informácií tu.

18:41

Likvidačné práce po výbuchu v bytovom dome v Prešove budú pokračovať do ranných hodín. Informovala o tom ministerka vnútra Denisa Saková na sociálnej sieti.

18:33

Premiér sa vyjadril k udalostiam v Prešove. Žiaľ, musel pripustiť aj to, čo už nikto nechcel počuť. Viac sa dočítate tu.

18:29

Premiér Peter Pellegrini, ministerka vnútra Denisa Saková a minister obrany Peter Gajdoš na mieste nešťastia

18:19

Košice zareagovali na tragédiu v Prešove nielen minútou ticha na vianočných trhoch, ale aj veľkorysým gestom. Viac sa dočítate tu.

18:10

Záber hasičov z miesta nešťastia.

18:09

Pomoc v podobe ubytovania v Košiciach pre rodiny a ľudí, ktorých zasiahol výbuch plynu v prešovskej bytovke, ponúkol košický primátor Jaroslav Polaček prešovskej primátorke Andrei Turčanovej. Informoval o tom na sociálnej sieti. Pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť. ,,Na znak spolupatričnosti sme si obete tohto nešťastia uctili na vianočných trhoch na Hlavnej minútou ticha. Symbolicky zhasla aj výzdoba na vianočnom stromčeku. Opäť sa rozsvieti až zajtra ráno," napísal Polaček.

18:06
18:05

Polícia zverejnila aktuálne zábery z miesta nešťastia. Vidieť hasenie bytovky aj premiéra Pellegriniho s ministerkou Sakovou v rozhovore s členmi záchranných zložiek.

17:58

Na nešťastie reagujú známe osobnosti. Čo odkazujú Katarína Knechtová, Lukáš Adamec či Marián Čekovský? Čítajte článok.

17:55

Hasenie budovy pokračuje.

17:57
17:15

Výbuch rozbil okná na okolitých domoch.

17:40

,,Všetky byty do ôsmeho poschodia boli prehľadané bez nálezu ďalších osôb," informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti. Do Prešova už dorazil premiér Peter Pellegrini.

17:34

O nešťastí prehovorila jedna z obyvateliek domu. ,,Išla som dole k robotníkom, povedala som im, že sa niečo deje, lebo je cítiť plyn. Povedali mi, že to majú pod kontrolou," povedala pre agentúru SITA Silvia Hrebeňárová. Celý článok čítajte TU.

17:22

Plyn podľa hasičov vybuchol v jednom z bytov krátko pred 12:15 zrejme medzi 9. a 12. poschodím.

17:22

„Je to možno za posledné polstoročie najväčšia tragédia, ktorá mesto postihla,“ vyhlásila primátorka mesta Andrea Turčanová, ktorá prišla na miesto tragédie. „Ľudia sa zhromažďujú na Základnej škole DSA Mukačevská a na ZŠ Prostějovská, kde bude aj zberné centrum. Zabezpečujeme pre nich poradenskú službu. V akcii sú pripravení hasiči a záchranári. Zabezpečili sme aj náhradné ubytovanie v okolitých internátoch a voľných kapacitách miestnych penziónov,“ uviedla primátorka.

17:20

Fakultná nemocnica J. A. Reimana v Prešove ošetrila v súvislosti s tragédiou doposiaľ deväť osôb. Z nich sú zatiaľ dvaja hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie s poraneniami hrudníka, hlavy a členka. Jedno dieťa s matkou je hospitalizované na oddelení pediatrie. Nikto zo zranených nie je v ohrození života. „Pre pacientov, ktorým bola poskytnutá neodkladná zdravotná starostlivosť a ich zdravotný stav nie je život ohrozujúci a ktorí prišli o strechu nad hlavou. sme pripravili zhromaždisko v priestoroch Dentálnej hygieny na 1. poschodí," uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

17:20

Hasiči bojujú s požiarom na niekoľkých poschodiach. V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia. Ako informovalo Prezídium HaZZ na sociálnej sieti, zasahujúci hasiči už pomocou výškovej techniky evakuovali všetky osoby, ktoré videli. Vnútri budovy naďalej horí a valí sa z nej dym. Posledné tri poschodia budovy úplne vyhoreli, strecha je otvorená.

16:53
16:53
16:39

Hasiči pokračujú v hasebných prácach pomocou výškovej techniky. Všetky byty do 8. poschodia boli prehľadané bez nálezu ďalších osôb. Na mieste sa už približne hodinu nachádza aj tím MUSAR na vyhľadávanie osôb zo závalov, ktorý je pripravený v pohotovosti. Hasiči budú zabezpečovať prevoz pre približne 10 osôb na interné oddelenie, ktorých lieky a iné zdravotnícke pomôcky zostali v poškodenom objekte a nie je možné sa k nim dostať. Pripravuje sa tiež prehľadávanie okolitých bytových domov, ktoré mohla zasiahnuť tlaková vlna a momentálne sú bez prívodu elektriny a plynu.

16:28

Názor odborníka na možné zrútenie bytovky si prečítajte TU.

16:25

Do humanitárnej pomoci poškodeným sa zapojila aj polícia. "Pre vlastníkov zničených bytov a ďalších obetí tejto tragédie poskytujeme 200 lôžok na policajnej škole a ubytovni na Popradskej ulici v Košiciach," uviedla polícia na svojej Facebookovej stránke.

16:23

Bytový dom v Prešove, ktorý zasiahol výbuch, spadnúť nemôže, tvrdí odborník. Dôvodom sú železobetónové panely, z ktorých je bytovka postavená. Myslí si to odborník na panelové konštrukcie zo Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity Andrej Bartók. 

16:14

"Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici.

Číslo transparentného účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229

Variabilný symbol: 6122019"

16:04

Mesto Prešov uverejnilo oznam pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc: "Všetkých ľudí, dotknutých touto tragédiou, prosíme o presun na naše záchytné miesta. Dostanete tam všetky potrebné informácie, jedlo, deku aj čaj.

15:59

Reakcie politikov na tragédiu si prečítate TU.

15:57

Mesto Prešov na svojej oficiálnej stránke uviedlo, že pracuje na zriadení bankového účtu na pomoc poškodeným.

15:47

"Veľmi ma zarmútila dnešná správa o tragédii v Prešove. Myšlienkami som so všetkými, ktorí sa teraz budú musieť vyrovnať s jej následkami a stratou najbližších," napísala prezidentka Zuzana Čaputová.

15:45

Hasiči momentálne presúvajú výškovú techniku na druhú stranu budovy pre efektívnejšiu hasebnú činnosť. Z dôvodu, že statici označili najvrchnejšie tri poschodia za nestabilné, vnútorné priestory opúšťajú všetci zasahujúci hasiči. Hasebné práce budú pokračovať z vonkajších priestorov. Z objektu bolo evakuovaných 34 osôb, ošetrených bolo doposiaľ 39 obyvateľov bytového domu.

15:43

Na mieste výbuchu bytového domu v Prešove už pomáhajú príslušníci 2. mechanizovanej brigády v Prešove. Ozbrojené sily SR vyčlenili na zásah aj 6 vrtuľníkov UH-60M Black Hawk a jeden vrtuľník leteckej a záchrannej a pátracej služby z Vrtuľníkového krídla Prešov. K dispozícii je tiež ubytovanie pre 55 osôb na ubytovni v Prešove a 80 poľných lôžok v telocvični. Pripravené sú aj lôžka vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku. Všetky ďalšie požiadavky záchranných zložiek sú operatívne a promptne riešené. 

15:41

Najmenej šesť pacientov podľa slov Aleny Krčovej previezli do nemocnice v Prešove. "Je medzi nimi aj dieťa. Všetci transportovaní pacienti boli pri vedomí a v stabilizovanom stave. Utrpeli zranenia úrazového charakteru," priblížila Krčová.

15:38

Výbuch plynu v prešovskej bytovke si doteraz vyžiadal päť obetí a viac ako 40 zranených. "Väčšina utrpela ľahké poranenia," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

15:37

Polícia žiada verejnosť, aby nešírila násilné video, ktoré zobrazuje človeka, ktorý vypadol z balkóna.

15:36

V blízkosti prešovskej bytovky, v ktorej vybuchol plyn, vzniká centrum sústredeného sociálneho zabezpečenia. O jeho zriadení rozhodol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

15:33

Budova je od 6. poschodia vyššie celá v plameňoch. Tri najvrchnejšie poschodia sú úplne vyhorené, pričom pri výbuchu došlo k otvoreniu strechy. Z dôvodu, že výbuch plynu spôsobil úplný kolaps vnútorného schodiska objektu, nie je možný vstup do budovy zvnútra. Pomocou výškovej techniky sa hasiči dostali na 6. poschodie a snažia sa uhasiť prístupné byty. Postupne budú pokračovať aj na vyššie poschodia, informujú hasiči.

15:12

"V prvom rade sa snažíme evakuovať ľudí, ktorí sú ešte stále v bytovke a takisto v okolitých poškodených bytovkách. Zabezpečujeme pre nich poradenskú službu, samozrejme, v akcii sú pripravení hasiči, záchranári. Zabezpečili sme aj náhradné ubytovanie na internátoch a v okolitých voľných kapacitách miestnych penziónov a hotelov," povedala prešovská primátorka Andrea Turčanová.

15:08

Podľa predbežných informácií explózia nastala medzi 9. a 12. poschodím stavby, zrútilo sa schodisko. Následný požiar zasiahol štyri až päť podlaží na jednej strane bytovky.

15:07

Poškodené sú aj okolité bytovky. Prvotná explózia bola taká silná, že tlaková vlna rozbila okná aj na panelových domoch v okolí.

15:05

Prešov pomáha ľuďom z bytovky. Polícia zverejnila skupinu, v ktorej sa zhromažďujú ľudia, ktorí ponúkajú ľuďom ubytovanie.

14:52

"S hrôzou sledujem tragédiu, ktorá sa stala v Prešove. Poprosil som o pomoc pána ministra obrany Gajdoša. Armáda je už na ceste, aby pomohla zabrániť ďalším obetiam. Modlím sa za všetkých, ktorých toto nešťastie postihlo," uviedol Danko.

14:49

Počet obetí tragédie nie je konečný: "Ich presný počet nevieme určiť, pretože pribúdajú," informovala ďalej hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

14:49

Na mieste a v okolí výbuchu pomáha viac ako ako 60 profesionálnych a 25 dobrovoľných hasičov, informujú hasiči.

14:40

Počet obetí stále stúpa. Na mieste je už 5 mŕtvych.

14:33
14:32

V Prešove sa komplikuje dopravná situácia, polícia žiada vodičov o trpezlivosť.

14:29

Polícia aktualizovala počet mŕtvych na 4, na mieste je väčšie množstvo zranených.

14:25

Na mieste udalosti je viceprezident HaZZ Adrián Mifkovič, ktorý potvrdil tri obete nešťastia, informujú hasiči.

14:19

Obyvatelia sú evakuovaní do škôl v blízkom okolí. Na príjem evakuovaných sa pripravuje aj budova Červeného kríža.

14:18

Hasiči zasahujú pri požiari bytového domu.

14:14

Na mieste sú už podľa polície najmenej 3 mŕtvi.

14:11
14:09
13:59

Do Prešova mieria ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a ministerka vnútra Denisa Saková.

14:00

"Momentálne sa na mieste vykonávajú záchranné práce. V krátkom čase zasadne krízový štáb," uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek. Zástupcovia mestského úradu sú už na mieste.

13:57

Do Prešova smeruje už aj Minister obrany Peter Gajdoš.

13:55

"Na mieste udalosti by sa podľa predbežných informácií mala nachádzať jedna obeť, ktorá mala vypadnúť z jedného zo zasiahnutých balkónov. Výbuch plynu s následným požiarom zasiahol približne 4 - 5 poschodí na jednej strane bytovky. Hasiči sa momentálne snažia dostať na strechu k obyvateľom z druhej strany," uvádzajú hasiči.

13:52

"S ľútosťou môžeme potvrdiť, že najmenej jedna osoba spadla z balkóna," vyjadrila sa polícia na svojej Facebookovej stránke.

13:47

Desivá fotografia z miesta výbuchu plynu. V rozbitej bytovke sa stále nachádzajú ľudia.

13:43

Na miesto udalosti smeruje premiér Peter Pellegrini.

13:41

Video z výbuchu nájdete TU.

 

Výbuch plynu v prešovskej bytovke si doteraz vyžiadal päť obetí a 39 zranených. "Väčšina utrpela ľahké poranenia," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Najmenej šesť pacientov podľa jej slov previezli do nemocnice v Prešove. "Je medzi nimi aj dieťa. Všetci transportovaní pacienti boli pri vedomí a v stabilizovanom stave. Utrpeli zranenia úrazového charakteru," priblížila Krčová.

Zasahujúci hasiči už pomocou výškovej techniky evakuovali všetky osoby, ktoré dokázali vizuálne identifikovať. "Budova je od šiesteho poschodia vyššie celá v plameňoch. Tri najvrchnejšie poschodia sú úplne vyhorené, pričom došlo k úplnému otvoreniu strechy," informuje o tom na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?