Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2019 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Za Potokárovou (†27) smútia aj na východe: Herečka prezradila, ako vyzeralo ich posledné stretnutie

Nečakaný odchod Moniky Potokárovej († 27) zasiahol hereckú obec aj v metropole východu. Členka Štátneho divadla Košice Tatiana Poláková (37) prehovorila o tom, aký dojem na ňu talentovaná herečka urobila pri osobnom stretnutí. Košičanka odhaľuje svet divadelníka ako mimoriadne náročné povolanie, kde človek musí často siahnuť až na emocionálne dno.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Monika Potokárová († 27) odišla navždy do neba vlastným rozhodnutím 25. novembra. Hoci Slovenské národné divadlo a kolegovia talentovanej herečky rátali s veľkolepou rozlúčkou v Bratislave, jej rodina sa rozhodla inak. S milovanou dcérou, so sestrou a s manželkou, ktorú im už nikto nikdy nevráti, sa rozlúčili pred dvoma dňami na košickom cintoríne v úplnej tichosti.

Náhly odchod zasiahol aj umelcov Štátneho divadla Košice. Miestna divadelníčka Tatiana Poláková, ktorá už od začiatku svojho pôsobenia v divadle išla z postavy do postavy, si na Moniku spomína takto: „Čokoľvek hrala, bola v tom uveriteľná. Vychádzala z toho, čo mala vo vnútri ‚nakúpené‘, a to jej vnútro bolo naozaj bohaté.“

Otvoriť galériu

Všestranný talent

Herečky sa stretli po prvý raz vlani pri odovzdávaní prestížneho ocenenia Dosky. „Náš kolektív z Košíc bol nominovaný spolu s ňou v rovnakej kategórii za Mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla. Monika vtedy získala toto ocenenie za spevácky výkon v piesni Marty Kubišovej,“ povedala Poláková.

 

S Monikou sa potom viac spoznala na súkromnej recepcii. „Aj keď sme si neboli blízke v súkromí, nepoznali sme sa, správu o jej odchode stále predýchavam a premýšľam, čo a prečo sa to vôbec stalo,“ priznala.

Z vystúpení a predstavení Potokárovej košická herečka zhodnotila, že Monika bola naozaj všestranná a predstavovala talent, ktorý sa tak často nerodí.„Učarovala mi jej emocionálnosť na javisku. Jej celkový herecký prejav a spôsob práce mi boli blízke,“ vraví Poláková, ktorá podotkla, že Monika svojím výkonom dokázala človeka chytiť za srdce. „Bolo na nej vidno, že je výnimočná. Vážila som si ju ako talentovanú herečku. Myslím si, že mala pred sebou veľkú kariéru, o čom svedčí aj to, že bola veľmi obsadzovaná,“ dodala.

O tom, že herectvo je mimoriadne ťažká profesia, Tatiana Poláková vie svoje. Za postavu škótskej kráľovnej Márie Stuartovej v rovnomennej inscenácii totiž dostala cenu Dosky 2019 za najlepší ženský herecký výkon sezóny, čo bolo prvýkrát v histórii Štátneho divadla Košice. „Pokiaľ sa to robí poctivo a ide sa do hĺbky postavy, je to veľmi náročné. Preto herectvo nemôže robiť každý a nie každý to vie robiť dobre,“ konštatovala Poláková s tým, že na Monike bolo vidno, že herectvo berie seriózne. „Stelesňovala dosť ťažké a psychologicky náročné postavy,“ uzavrela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS