Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2019 14:00 | TOP Čas

Veľmi smutné priznanie Slovenky, ktorá pracuje v škôlke: Bojím sa, čo za generáciu vyrastie

Rodičia, spamätajte sa! Slovenka bije na poplach, s výchovou detí to ide dolu z kopca.

Žena zverejnila dlhý text na Priznaniach žien na Facebooku, v ktorom rodičom vytýka ich (ne)výchovu. Prečítajte si priznanie učiteľky a štvornásobnej matky, ktorej dali mnohé ženy za pravdu.

"Ahojte. Chcela by som sa trošku vyrozprávať. Mám doma 4 deti, dve v škôlke a dve na základnej škole na 1. stupni. Pracujem ako učiteľka v materskej škole. Trošku ma zaráža dnešná výchova, kedy sú deti lakomé, sebecké, nevedia si požičať hračky, podeliť sa s ničím. Vraj preto, že im mama povedala, že nemusia, keď nechcú.

Ďakujem mojim rodičom za ich výchovu a ďakujem za to, že sa niekedy z detí nevychovávali ľudia bez chrbtovej kosti. Bojím sa už teraz, čo za generáciu z nich vyrastie a ako budú vychovávať svoje deti.

Mamičky, dávate deťom super príklad. A nie, nie som super matka. Tiež mám svoje chyby a moje deti nie sú dokonalé, ale majú nejaké mantinely, ktoré nemôžu prekročiť, lebo vedia, že bude zle. Možno tento príspevok niektoré z vás vytočí do vývrtky, ale to iba tie, ktoré sa v ňom uvidia.

Nehnevajte sa, ale deti treba od útleho malička učiť sa správať na verejnosti, veľa im vysvetľovať, čo je dobré, čo je zlé, čo sa robí, nerobí. Keď prídeš do obchodu, musíš najprv zaplatiť a potom môžeš jesť. Pre rýpalky, mojim deťom som nikdy nič nedala zjesť skôr, než by som to nezaplatila a výhovorky typu, keby si mala moje dieťa, tak by si mu radšej zapchala hubu, neberiem. Chodila som, aj chodím nakupovať so všetkými deťmi naraz a vedeli, že dokiaľ neprídeme k pokladni, tak im nič zjesť nedám. Namiesto toho, som im nosila vždy niečo v taške, aby sa zatiaľ zabavili, napríklad knižku, hračku a podobne. Nebojte sa, nezomrú vám od hladu za pol hodinu, kým si nakúpite. Treba ich zabaviť niečím iným. Tak isto som im nosila vodu z domu, takže ani od smädu nezomreli. A to môžem povedať, že nemám teda ani ja nejaké pokojné deti, ale vysvetľovala som im to od začiatku.

Deti veľa pochopia, nepodceňujte ich. Takže bez výhovoriek, keď to zvládnem ja so 4 deťmi, tak aj vy s jedným údajne vrešťajúcim deckom, lebo si vydobýja všetko, čo chce a vy mu to hneď, ako zapíska, všetko dáte. 

 

Predtým, ako nastúpia do škôlky, naučte ich držať lyžičku a poriadne stolovať. Mali by byť samostatnejšie, nerobte všetko za ne, myslím, že bundu si už zvládnu obliecť. A nie, my ich v škôlke nekŕmime. Musia sa naučiť jesť samy, lenže to ich máte učiť vy. My im maximálne tak pokrájame mäso, keď je treba. Mnoho detí nemá potuchy, ako sa umývajú zuby, že po wc, pred jedlom a keď prídeme zvonku si treba umyť ruky. Nemajú hygienické návyky. Toto všetko je hanba vás rodičov.

Musíte si uvedomiť, že máme v triede viac detí a nie len to vaše jedno, ktoré máme učiť to, čo už malo dávno vedieť z domu. My presne vidíme, ktoré dieťa je ako vychovávané a ktorému rodičia dovolia všetko. Zažila som situácie, keď prišiel po dieťa rodič a dieťa si zmyslelo, že nepôjde ešte domov. Začalo kopať do matky a ona sa tomu smiala. Že toto je u nich doma normálne. Vážne? Mne to ako normálne naozaj nepríde.

Niektoré deti nepoznajú ani žiadne hry. Keď sa ich spýtate, ako sa doma s rodičmi hrajú, tak vám povedia, že nijako, ja sa hrám na telefóne. Mamu, tata so mnou nebaví sa hrať. Hm, smutné. Načo ste si potom tie deti robili? Niektorí by sa mali naozaj zamyslieť, keď nechcú mať z detí prázdnych ľudí..."

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!