Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.12.2019 00:00 | PR články
Sponzorované

5 spôsobov, akými vás stres oberá o sexuálny život

Plný diár, hlava v povinnostiach, neustály nedostatok času. Aj vás oberá stres o sexuálny život?

Dôsledky môžete pocítiť na svojom zdraví, kvalite vzťahov, dokonca sa môžete stretnúť aj s vplyvom stresu na erekciu. Akými spôsobmi môže stres poznačiť váš život za dverami partnerskej spálne?

#1 Vplyv stresu na erekciu: Nemáte “tam” dostatok krvi

Za normálnych okolností sa pri vzrušení rozšíria nielen vaše zreničky, ale najmä cievy. Tie zabezpečia prítok krvi do penisu, čo mu umožní postaviť sa a konať to, na čo bol stvorený.

Keď však cítite stres, nedochádza k úplnému rozšíreniu krvných ciev. Môže sa teda stať, že o kvalitnú erekciu po chvíli prídete, alebo sa jej nedočkáte vôbec. Tento stav sa nazýva erektilná dysfunkcia a milióny mužov na svete s ňou denne bojujú práve v dôsledku stresu.

#2 Stres vs. libido: Stresové hormóny na úkor tých pohlavných

Neustály stres, pod ktorým sa nachádzate, môže významne ovplyvniť tvorbu pohlavných hormónov, pretože telo vytvára stresové hormóny na úkor nich. Čo sa stane, keď sa testosterón dostane “na druhú koľaj”? Strácate svalovú hmotu, energiu, a na sex môžete tiež zabudnúť. S nedostatkom najdôležitejšieho mužského hormónu veľké spálňové divadlo teda nezahráte.

Hoci to tak nemusíme vnímať, stresové hormóny spôsobia, že v tele narastá napätie. Sex je uvoľňujúca aktivita, ak však stres prevezme dominantné postavenie vo vašom tele, sexuálny apetít a túžba hrajú druhé husle.

Tip: K udržaniu sexuálnej kondície a vitality môže prispieť Zerex Ultragold - doplnok výživy obsahujúci vitamíny a aminokyseliny na prírodnej báze.

#3 Najväčší sexuálny orgán “nemá čas”

Ak ste sa práve domnievali, že tým najväčším orgánom je mozog, mali ste pravdu. Práve tam to všetko vzniká. Čo sa však stane, keď máte hlavu zahltenú termínmi, nedokončenou prácou, nevyriešenými vzťahmi alebo vás rozptyľujú iné veci? Zo sexu sa stáva len jedna z mnohých kvapiek, ktoré tvoria vaše more myšlienok.

#4 Stres a neschopnosť počať potomka

Osobitnú kapitolu súvislosti stresu a sexuálneho života tvorí aj táto neslávna záležitosť. Či už sa jedná o mužov alebo ženy, má sa za to, že stres je jedným z faktorov, ktoré môžu oberať o plodnosť. Stres môže znížiť počet aj kvalitu spermií, čo negatívne ovplyvní šance páru na počatie dieťaťa.

Tip: Plodnosť či udržanie sexuálnej vitality v každom veku je možné podporiť prostredníctvom prírodných doplnkov výživy k tomu určených. Tie by mali obsahovať:
1. macu peruánsku - má pozitívny vplyv na početnosť a pohyblivosť spermií,
2. kotvičník zemný - podporuje tvorbu mužského pohlavného hormónu, sexuálnu túžbu, libido a celkový výkon,
3. zinok - prispieva k plodnosti, správnej reprodukčnej funkcii a k udržaniu normálnej hladiny mužského pohlavného hormónu v krvi.

#5 Nekontrolovaný stres a nezdravé návyky = dokonalý zabijak sexu

Prejedanie, cigarety, mnoho šálok kávy denne, aj toto všetko má za následok stres. Uvedomujete si však, že každá z týchto aktivít vás zase a znovu môže obrať o sex? Zanášanie ciev cigaretovým dechtom alebo tukom, či zlým cholesterolom z jedla môže byť príčinou, prečo sa do pohlavných orgánov nedostáva dostatok krvi. A sme opäť pri erektilnej dysfunkcii, tentoraz však z iného uhla pohľadu.

Ignorovanie problému a neprijatie krokov na jeho odstránenie môže viesť k celibátu, ktorý si (ne)dobrovoľne privodíte. Navyše, môžete na sebe pozorovať vzrastajúci hnev, depresiu, pribúdanie fyzických chorôb aj vážne problémy vo vzťahu k partnerke. Stresu nechajte konečne odzvoniť a vráťte opäť život do svojej spálne.

Podporte svoje zdravie dostatočným oddychom, spánkom, cvičením, doplnkami na podporu sexuálneho zdravia a o problémoch v sexe sa vám nebude ani snívať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...