Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2019 13:47 | Šport | Futbal

Skvelý Dúbravka opäť vyrobil vrásky trénerovi City: Bola to explózia radosti, vraví Slovák

Odkedy sa futbalisti Newcastlu United vrátili v sezóne 2017/2018 do najvyššej anglickej súťaže, neprehrali na domácej pôde so žiadnym z úradujúcich majstrov.

V sobotu obrali v St. James' Parku v dueli 14. kola Premier League o dva body Manchester City, s ktorým remizovali 2:2 aj vďaka výbornému výkonu slovenského brankára Martina Dúbravku. “Bol to veľmi náročný zápas. Zisk bodu je zásluha tvrdej práce celého tímu a veľmi sa z neho teším. Ak čelíte Manchestru City, dá sa očakávať, že budete pod obrovským tlakom a to sa aj potvrdilo. Naša reakcia na ich strelené góly však bola neuveriteľná," povedal Dúbravka, ktorý zlikvidoval sedem striel súpera. Po vyrovnávajúcom góle na 2:2 v 88. minúte neskrýval obrovskú radosť: "Vždy, keď moji spoluhráči strelia gól, prežívam neuveriteľné emócie a užívam si oslavy. Z môjho pohľadu to vyzeralo tak, že sme vymietli 'pavučinu'. Stalo sa to len pár minút po tom, ako sme inkasovali, bola to skrátka explózia radosti."

Hneď po návrate Newcastlu medzi elitu si zo severu Anglicka odniesla prehru 0:3 majstrovská Chelsea a v uplynulej sezóne podľahli domácim 1:2 aj šampióni z Manchestru City. Zverenci trénera Pepa Guardiolu v sobotu herne dominovali, mali až 77-percentné držanie lopty, no dvakrát stratili jednogólový náskok. Na otvárací zásah Raheema Sterlinga z 22. minúty odpovedal už o tri minúty neskôr obranca Jetro Willems. Nasledovalo obliehanie Dúbravkovej bránky, ktoré korunoval v 82. minúte exportnou strelou od brvna Kevin De Bruyne na 1:2. Hráčom Newcastlu sa podarilo odvrátiť center Benjamina Mendyho, no loptu si za šestnástkou hruďou spracoval belgický stredopoliar a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Zverenci trénera Stevea Brucea však našli ešte jednu odpoveď - dve minúty pred koncom riadneho času zvolil Christian Atsu pri priamom voľnom kope z pravej strany prihrávku na Jonja Shelveyho, ktorý po nacvičenom signále presnou strelou k žrdi vyrovnal na konečných 2:2. Newcastlu tak po sobote patrila 14. priečka.

"Neodohrali sme zlý zápas. Proti ich hlbokej defenzíve sa nám však hralo veľmi ťažko. Podarilo sa nám dvakrát skórovať, žiaľ, rovnaký počet gólov sme aj inkasovali. Robíme všetko presne tak, ako v minulých sezónach. Samozrejme, že sme chceli zvíťaziť, no dnes sa to nepodarilo," hodnotil tréner hostí Pep Guardiola. Úradujúci majster stratil v tejto sezóne body už v piatich dueloch a na lídra Liverpool stráca až 11 bodov. "Budeme bojovať až do posledného kola, presne ako v minulom ročníku. Samozrejme, teraz sme všetci sklamaní. Musíme však zostať pokojní a prebudiť v sebe víťazného ducha," povedal obranca John Stones.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám