Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.11.2019 21:14 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Potokárová († 27) získala 4 dni po smrti významnú cenu: Srdcervúci príhovor manžela Roba Rotha

Odišla priskoro... Mladá, talentovaná herečka Monika Potokárová († 27) si pred štyrmi dňami rozhodla siahnuť na život. Šokujúca správa o jej úmrtí zasiahla celé SND, ktorého bola členkou, na čele s manželom Robom Rothom (47).

Fotogaléria
27
fotiek v galérii

Práve vedenie jej domovského divadla ako prvé zverejnilo na sociálnych sieťach smutnú správu o náhlej strate mladej herečky. Monika Potokárová patrila k najvyťaženejším členkám súboru, účinkovala až v 12 predstaveniach. SND v piatok popoludní zverejnilo video, na ktorom vidieť Moniku prevtelenú do rôznych postáv, sprevádzané dojímavým príhovorom herca Františka Kovára.

Monikin talent a prínos pre slovenskú kultúru neunikli ani organizátorom a porote Cien Nadácie Tatra Banky za umenie 2019. Zosnulú herečku na slávnostnom galavečere v Novej budove SND vyhlásili za laureátku špeciálnej ceny Mladý tvorca v kategórii Divadlo. Sošku určenú víťazom za ňu prevzal manžel, herec Robo Roth (47).

"Ruské denníky sú dopísané. Monikine denníky sú dopísané. Monika Potokárová dala divadlu všetko, bohužiaľ, všetko. Som hrdý a bolo mi cťou, že som manželom Moniky Potokárovej. Poprosím vás o minútu ticha," povedal smutným hlasom a so slzami v očiach uznávaný herec. Všetci prítomní sa postavili a v sále zavládlo hrobové ticho. Len málokoho oko zostalo v tomto momente suché. „Ďakujem vám,“ dodal Roth a odišiel. Po jeho manželke zostane v umeleckom, ale aj v reálnom živote nenahraditeľné miesto...

Monika Potokárová vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, navštevovala ročník pantomímy na pražskej Hudobnej a tanečnej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe a absolvovala herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Už počas štúdia hosťovala v Činohre SND, ktorej členkou sa stala v októbri 2016. V roku 2017 získala Prémiu Literárneho fondu za postavu Moniky v inscenácii hry Zo života ľudstva, v roku 2018 Cenu Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu a v tom istom roku

 

Výročnú cenu Literárneho fondu za postavu They v inscenácii hry Hedda Gablerová, s prihliadnutím k postave Antigony v rovnomennej inscenácii a postave Nataše Rostovej v inscenácii dramatizácie románu Vojna a mier. Monika Potokárová patrila k najobsadzovanejším herečkám činoherného súboru SND, momentálne mala v repertoári v SND 12 postáv. Okrem vyššie spomínaných účinkovala v inscenáciách Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, Mercedes Benz, Rodáci, Cudzô, Rivers of Babylon, Ruské denníky, Vedľajšie účinky či Fyzici. Monika hosťovala aj v iných divadlách, televízii či filme.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Zranený Tomáš sa v nedeľu druhýkrát narodil
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!