Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2019 15:11 | Správy | Kultúra

RTVS zverejnila kompletný sviatočný program: Toto budú vysielať na Vianoce

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) predstavili program, ktorý pripravili pre tohtoročné vianočné obdobie.

Na Štedrý večer odvysiela Jednotka v premiére vianočnú rozprávku z dielne RTVS Čarovný kamienok s hviezdami ako Ady Hajdu, Zuzana Bydžovská, Daniel Žulčák či Kristína Spáčová. Rozprávkové Vianoce na Jednotke budú 25. decembra pokračovať koprodukčnou rozprávkou Princezná a pol kráľovstva, ktorú RTVS pripravila s Českou televíziou. Na Štefana, 26. decembra, sa malí aj veľkí fanúšikovia magických príbehov môžu tešiť na premiéru Čertovského pera. Pre fanúšikov animovaných rozprávok pripravila Dvojka od 23. decembra premiérové časti večerníčkových seriálov Drobci a Websterovci, ktorých od 31. decembra vystriedajú nové príbehy Katy Strofovej v seriáli Tresky Plesky.

Na obrazovkách sa objaví aj pokračovanie výpravnej historickej minisérie Mária Terézia. Nové dve časti uvedie Jednotka v premiére 27. a 28. decembra. Diváci si budú môcť pripomenúť aj prvé dva diely, ktoré RTVS odvysiela 22. decembra.

Lákadlom filmových Vianoc na Dvojke je aj kinohit Loli paradička (2019) a prvý slovenský trikový film Cesta do nemožna (2019) o živote M. R. Štefánika. Z premiérovej zahraničnej produkcie možno spomenúť titul Božská Florence (2016) v hlavnej úlohe s Meryl Streep, či romantickú komédiu Srdcu nerozkážeš (2017).

 

Obdobie vianočných sviatkov divákom spríjemnia na Jednotke aj nestarnúce filmy československej klasiky ako S tebou mě baví svět (1982), Dívka na koštěti (1971), Pyšná princezna (1952), Marečku, podejte mi pero! (1976) či Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974). V programovej ponuke nebudú počas vianočných sviatkov chýbať klasické slovenské filmy Vianočné oblátky (1977), Očovské pastorále (1973), Majster kat (1966) či trojdielny film Sváko Ragan (1976).

Posledný večer tohto roka bude na RTVS patriť zábave a hudbe. Jednotka pripravila špeciálne silvestrovské vydania šou Milujem Slovensko a Neskoro večer, pri muzikálovej šou The Duchon's si diváci budú môcť zaspomínať na najväčšie hity legendárneho Karola Duchoňa, v koncertnej šou s názvom Nie sme zlí zaznejú v podaní slovenských interpretov najväčšie hity textára Borisa Filana.

Dvojka na posledný deň roka pripravila hudobný Silvester, ktorý otvoria premiéry koncertov Ariany Grande a Duran Duran, po ktorých prídu na rad vystúpenia U2 a Robbieho Williamsa. Dvojka ponúkne hudobné programy aj počas Vianoc a Nového roka. Vo štvrtok 26. decembra to bude benefičný koncert V slovenskom Betleheme naživo z Martina a Na Nový rok tradičný Novoročný koncert Viedenských filharmonikov, ktorí sa predstavia aj 5. januára počas koncertu v Macau.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe