Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2019 13:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Herečka Monika Potokárová († 27) u Adely rozprávala o svojich depresívnych rolách: Desivé slová!

Odišla predčasne! Celým Slovenskom včera otriasla hrozná správa - mladá talentovaná herečka Monika Potokárová († 27) tragicky zomrela.

Podľa informácií Nového Času si mladá herečka mala siahnuť na život sama, vo svojom byte ju našiel jej manžel Robo Roth. 

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Tragické úmrtie už rieši aj polícia. „Dnes krátko po 9. hodine sme prijali na linke 158 oznámenie o náleze tela ženy bez známok života vo vnútorných priestoroch jedného z bytov v mestskej časti Staré Mesto. Obhliadajúci lekár na mieste nezistil na tele ženy vonkajšie znaky násilia, za účelom zistenia presných príčin a okolnosti smrti bola nariadená súdna pitva,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I. V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Kolegovia plakali

Z Monikinho náhleho odchodu sú zdrvení všetci, ktorí ju poznali. Jej hereckí kolegovia sa neubránili slzám. „To je niečo strašné, tragédia. Približne dva týždne dozadu sme spolu hrali v hre Ruské denníky. Monika bola jedna úžasná mladá a talentovaná herečka. Je mi to ne- smierne ľúto,“ vzlykal herec František Kovár, ktorý si smrť mladej kolegyne nedokáže vysvetliť. Obrovský žiaľ prežíva aj herec Peter Sklár: „Mám guču v krku. Monika bola, keď som ju spoznal, jedno milé, usmievavé, talentované dievča. Bola skvelá herečka s veľkou nádejou a veľmi sme si sadli a mali sme sa radi ľudsky aj herecky. Neviem to stále spracovať. Sledoval som ju všade a bol som veľmi rád, že som s ňou mohol robiť,“ ťažko hľadal slová herec, ktorý hral v Paneláku Monikinho seriálového otca.

Depresívne úlohy

 

Počas svojej krátkej, no intenzívnej kariéry stvárnila Monika Potokárová množstvo postáv nielen v divadle, ale aj v televízii a vo filme. Len pred pár dňami, uplynulú sobotu, odohrala v Slovenskom národnom divadle predstavenie Vedľajšie účinky. Niektoré postavy jej však dali poriadne zabrať. „Mám diapazón depresívnych úloh, veľmi to ,prospieva´ môjmu psychickému zdraviu,“ vyjadrila sa minulý rok vo februári, keď bola hosťom relácie Trochu inak u Adely Vinczeovej.

Otvoriť galériu

Mladá rebelka

Hoci je rodáčkou z Prešova, dlhé roky žila a pracovala v hlavnom meste. „Od pätnástich bývam v Bratislave. Mala som veľmi ťažkú pubertu a trieskalo to so mnou. Vyhodili ma asi z troch internátov,“ vyjadrila sa ešte pred piatimi rokmi Monika, ktorá bola poriadnou rebelkou. Prečo brunetka, mimoriadne obľúbená medzi hereckými kolegami i divákmi, predčasne odišla na druhý svet, ostáva obrovskou záhadou.

Hviezdila na všetkých frontoch

Herečka Monika Potokárová sa narodila v Prešove, no herectvo vyštudovala na Konzervatóriu v Bratislave a absolvovala aj štúdium herectva na VŠMU. Talent mladej brunetky si všimli aj v Slovenskom národnom divadle, kde sa stala stálou členkou Činohry v roku 2016. Za svoje výkony na javisku získala hneď niekoľko cien. V roku 2017 získala Prémiu Literárneho fondu za postavu Moniky v inscenácii hry Zo života ľudstva.

V roku 2018 to bola Cena Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu. V tom istom roku jej na konto pribudla aj Výročná cena Literárneho fondu za postavu They v inscenácii hry Hedda Gablerová, s prihliadnutím k postave Antigony v rovnomennej inscenácii a postave Nataše Rostovej v inscenácii dramatizácie románu Vojna a mier. Patrila medzi najviac obsadzované herečky SND, kde hrala až dvanásť postáv, no hviezdila aj v televízii, či vo filmoch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia