Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2019 09:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Brutálna smrť krásnej Violy († 34): Našli jej vraha? Čudné vyjadrenie polície

Brutálna smrť krásnej a talentovanej Violy Macákovej († 34) zo Sniny otriasla celým Slovenskom. V Bratislave zavládol strach a napriek upokojujúcim statusom polície sa najmä ženy obávali vyjsť po zotmení na ulicu.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Doteraz totiž nebolo jasné, či sa mužom zákona podarilo zadržať podozrivého, alebo je stále na úteku. Nové vyhlásenie strážcov zákona však ukazuje, že vo veci by už mohli mať jasnejšie a páchateľa už dolapili. Polícia totiž najnovšie tvrdí, že nejde o recidivistu či sériového vraha.

Zmätky a tajnosti týkajúce sa smrti učiteľky jazykov a nadanej umelkyne stále traumatizujú obyvateľov Slovenska. Informácie o smrti mladej ženy, ktorú našli chrčiacu a prosiacu o pomoc minulý týždeň v pondelok v bratislavskom prístave, sú však veľmi strohé. Polícia už niekoľko dní upokojuje situáciu s tým, že nie je dôvod na paniku. Najnovšie vydala status, kde sa vyjadruje k možnej hrozbe zo strany agresora.

Otvoriť galériu
Kde všade sú kamery v okolí miesta činu?
Zdroj: Infografika Nového Času

„Získané poznatky jednoznačne nepreukázali prítomnosť hrozby aktivity recidivistu alebo sériového páchateľa,“ píše polícia na svojom profile. Ako tvrdí, z tohto dôvodu nebolo nevyhnutné okamžite informovať či varovať verejnosť a šíriť dezinformácie ústiace do masovej paniky a strachu. Ich cieľom bolo nevyvolávať zbytočnú hystériu, no, ako sa zdá, stal sa pravý opak.

 

Zrejme majú páchateľa

Informácie zverejnené na sociálnej sieti aj podľa skúseného vyšetrovateľa Petra Vačoka však naznačujú, že polícia už zrejme zadržala podozrivého. Inak mu takéto vyjadrenie nedáva žiaden vecný ani právny súvis. „Z neho totiž vyplýva, ako keby už mali podozrivú osobu zadržanú a vedeli, kto je páchateľ. Viete, ako môžem dopredu povedať, že to nie je sériový vrah či recidivista, ak ho nemám? Nemôžem to vylúčiť, ak ho nemám,“ vysvetlil Vačok s tým, že je síce možné, že to povedali, aby upokojili verejnosť a robia iné opatrenia, ale je to menej pravdepodobné ako to, že už majú minimálne podozrivého.

Túto úvahu navyše potvrdzuje aj fakt, že v uliciach sa nepohybuje viac policajtov. Ich zvýšený počet nám totiž nepotvrdili štátni ani mestskí muži zákona. Magistrát hlavného mesta tvrdí, že bezpečnostné opatrenia urobili už v minulosti a podľa nich sú dostačujúce.

„Nesmierne nás mrzí, že takýto hrozný čin sa udial v našom meste. V oblasti bezpečnosti bolo prijatých za pomerne krátky čas viacero konkrétnych opatrení. Okrem otvorenia novej stanice Mestskej polície na Obchodnej ulici, sídla zásahovej jednotky, klientského centra a komunitného priestoru zásadne rozšírili aj kamerový systém v tejto lokalite,“ uviedol hovorca primátora Bratislavy Peter Bubla.

Navštívila výstavu?

Zatiaľ zostáva otázne aj to, čo robila Viola na mieste, na ktorom by ste ženu počas noci hľadali len ťažko. Jedna z verzií hovorí, že nebohá mladá žena mala údajne v ateliéroch v priestoroch prístavu organizovať výstavu. Túto informáciu nám potvrdil pracovník z areálu prístavu, ktorý síce nevedel úplne presné informácie, ale zato nás odkázal na Dom lodníkov. „Tam vám určite povedia viac,“ uviedol.

Aj tam však mali zákázané o brutálnom skutku hovoriť. „Ak sa chcete pýtať na tú mŕtvu dievčinu, máme od vedenia zakázané poskytovať akékoľvek informácie,“ povedala. Podobne mlčia o strašnej tragédii aj jej známi či spolupracovníci z jazykovej školy. K smrti dcéry sa nedokázala vyjadriť ani jej mama, ktorá v utorok odprevadila milovanú dcéru na jej poslednej ceste.

Otvoriť galériu

Kto bola zabitá Viola?

Viola pochádzala zo slušnej rodiny a alkoholuči drogám sa vyhýbala. Do Bratislavy prišla zo Sniny a začala si tu plnniť svoj umelecký sen. Fotografovala a popri práci učiteľky angličtiny študovala aj na vysokej škole, dokonca si chcela v hlavnom meste kúpiť byt. Atraktívna žena kedysi pracovala ako modelka a 12 rokov strávila v zahraničí. Precestovala množstvo krajín, no jej srdcovkou bola India a Thajsko, kde si našla aj množstvo priateľov. Práve z týchto destinácií urobila aj vernisáž v Bratislave v roku 2014 a vytvorila aj charitatívny kalendár, z ktorého výťažok išiel pre HIV pozitívne deti v Kambodži.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal, kuk, db

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?