Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2019 09:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Brutálna smrť krásnej Violy († 34): Našli jej vraha? Čudné vyjadrenie polície

Brutálna smrť krásnej a talentovanej Violy Macákovej († 34) zo Sniny otriasla celým Slovenskom. V Bratislave zavládol strach a napriek upokojujúcim statusom polície sa najmä ženy obávali vyjsť po zotmení na ulicu.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Doteraz totiž nebolo jasné, či sa mužom zákona podarilo zadržať podozrivého, alebo je stále na úteku. Nové vyhlásenie strážcov zákona však ukazuje, že vo veci by už mohli mať jasnejšie a páchateľa už dolapili. Polícia totiž najnovšie tvrdí, že nejde o recidivistu či sériového vraha.

Zmätky a tajnosti týkajúce sa smrti učiteľky jazykov a nadanej umelkyne stále traumatizujú obyvateľov Slovenska. Informácie o smrti mladej ženy, ktorú našli chrčiacu a prosiacu o pomoc minulý týždeň v pondelok v bratislavskom prístave, sú však veľmi strohé. Polícia už niekoľko dní upokojuje situáciu s tým, že nie je dôvod na paniku. Najnovšie vydala status, kde sa vyjadruje k možnej hrozbe zo strany agresora.

Otvoriť galériu
Kde všade sú kamery v okolí miesta činu?
Zdroj: Infografika Nového Času

„Získané poznatky jednoznačne nepreukázali prítomnosť hrozby aktivity recidivistu alebo sériového páchateľa,“ píše polícia na svojom profile. Ako tvrdí, z tohto dôvodu nebolo nevyhnutné okamžite informovať či varovať verejnosť a šíriť dezinformácie ústiace do masovej paniky a strachu. Ich cieľom bolo nevyvolávať zbytočnú hystériu, no, ako sa zdá, stal sa pravý opak.

 

Zrejme majú páchateľa

Informácie zverejnené na sociálnej sieti aj podľa skúseného vyšetrovateľa Petra Vačoka však naznačujú, že polícia už zrejme zadržala podozrivého. Inak mu takéto vyjadrenie nedáva žiaden vecný ani právny súvis. „Z neho totiž vyplýva, ako keby už mali podozrivú osobu zadržanú a vedeli, kto je páchateľ. Viete, ako môžem dopredu povedať, že to nie je sériový vrah či recidivista, ak ho nemám? Nemôžem to vylúčiť, ak ho nemám,“ vysvetlil Vačok s tým, že je síce možné, že to povedali, aby upokojili verejnosť a robia iné opatrenia, ale je to menej pravdepodobné ako to, že už majú minimálne podozrivého.

Túto úvahu navyše potvrdzuje aj fakt, že v uliciach sa nepohybuje viac policajtov. Ich zvýšený počet nám totiž nepotvrdili štátni ani mestskí muži zákona. Magistrát hlavného mesta tvrdí, že bezpečnostné opatrenia urobili už v minulosti a podľa nich sú dostačujúce.

„Nesmierne nás mrzí, že takýto hrozný čin sa udial v našom meste. V oblasti bezpečnosti bolo prijatých za pomerne krátky čas viacero konkrétnych opatrení. Okrem otvorenia novej stanice Mestskej polície na Obchodnej ulici, sídla zásahovej jednotky, klientského centra a komunitného priestoru zásadne rozšírili aj kamerový systém v tejto lokalite,“ uviedol hovorca primátora Bratislavy Peter Bubla.

Navštívila výstavu?

Zatiaľ zostáva otázne aj to, čo robila Viola na mieste, na ktorom by ste ženu počas noci hľadali len ťažko. Jedna z verzií hovorí, že nebohá mladá žena mala údajne v ateliéroch v priestoroch prístavu organizovať výstavu. Túto informáciu nám potvrdil pracovník z areálu prístavu, ktorý síce nevedel úplne presné informácie, ale zato nás odkázal na Dom lodníkov. „Tam vám určite povedia viac,“ uviedol.

Aj tam však mali zákázané o brutálnom skutku hovoriť. „Ak sa chcete pýtať na tú mŕtvu dievčinu, máme od vedenia zakázané poskytovať akékoľvek informácie,“ povedala. Podobne mlčia o strašnej tragédii aj jej známi či spolupracovníci z jazykovej školy. K smrti dcéry sa nedokázala vyjadriť ani jej mama, ktorá v utorok odprevadila milovanú dcéru na jej poslednej ceste.

Otvoriť galériu

Kto bola zabitá Viola?

Viola pochádzala zo slušnej rodiny a alkoholuči drogám sa vyhýbala. Do Bratislavy prišla zo Sniny a začala si tu plnniť svoj umelecký sen. Fotografovala a popri práci učiteľky angličtiny študovala aj na vysokej škole, dokonca si chcela v hlavnom meste kúpiť byt. Atraktívna žena kedysi pracovala ako modelka a 12 rokov strávila v zahraničí. Precestovala množstvo krajín, no jej srdcovkou bola India a Thajsko, kde si našla aj množstvo priateľov. Práve z týchto destinácií urobila aj vernisáž v Bratislave v roku 2014 a vytvorila aj charitatívny kalendár, z ktorého výťažok išiel pre HIV pozitívne deti v Kambodži.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal, kuk, db

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky