Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2019 10:00 | Šport | Futbal
Foto

Tréner Hapal o príčinách neúspešnej kvalifikácie: Zlyhanie so silnými nás stálo postup!

Slovenskí futbalisti neuspeli v kvalifikácii ME 2020! V skupine skončili tretí za postupujúcim tandemom Chorvátsko – Wales.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Vďaka rozšíreniu počtu účastníkov záverečného turnaja i novému projektu Lige národov je tu však ešte šanca na reparát. V marcovej baráži, kde ich v semifinále čaká Írsko a v prípade víťazstva jeden z dvojice Bosna a Hercegovina – Severné Írsko.

Sklamanie a smútok sa zračil na tvárach hráčov po tom, ako si nechali ujsť priamy postup na šampionát medzi prstami. „Ak chceme niekam postúpiť, musíme bodovať aj so silnými súpermi. My sme nezdolali Chorvátsko ani Wales. To bolo kľúčové. Dvakrát sme zvládli v nervóznych a špecifických súbojoch Maďarov, ktorých nepovažujem za slabších. Mrzí ma, že sme nedokázali vyhrať doma nad Walesom, pretože sme na to mali,“ komentoval Pavel Hapal.

Z mužstva mu pred štartom kvalifikácie odišlo skúsené trio Škrtel – Hubočan – Nemec. Generačná výmena je neúprosná, príležitosť dostalo viacero mladíkov, ktorých viedol predtým v tíme do 21 rokov. „Podarilo sa nám zabudovať do kádra mladých hráčov. Vyžaduje to však čas a trpezlivosť. Toto mužstvo má potenciál. Cítim v kabíne pozitívnu atmosféru. V tíme sú dobrí hráči. Keď nazbierajú viac skúseností a budú pravidelne hrávať v kluboch, potom to bude ešte lepšie.“

 

Proti vicemajstrovi sveta z Chorvátska nemali jeho zverenci nárok. Najviac ich mrzí dvojzápas s Walesom. Cez tohto súpera viedla cesta na šampionát. Hamšík a spol. však zbabrali už súboj v Cardiffe. „Mali sme v závere dve vyložené príležitosti, ale nepremenili sme ich. V odvete sme mali blízko k trom bodom, ak by strela Rusnáka išla o kúsok ďalej. Rozhodli detaily. Nevyhrali sme ani raz nad postupujúcimi tímami a to nás stálo účasť na turnaji,“ zdôraznil Hapal.

V priebehu kvalifikácie len málo menil zostavu. V základe nastupovali prakticky tí istí hráči, čím sme sa stali pre súperov už vopred ľahšie čitateľnými. Ako problém sa ukázala nedostatočná herná vyťaženosť niektorých hráčov v kluboch. Formu, náladu a pohodu si tak nemohli priniesť ani do reprezentácie. „V niektorých zápasoch by som urobil niečo inak. Možno by som poslal na ihrisko iných hráčov, alebo zmenil štýl hry. Odohrali sme aj dobré zápasy, lenže z tých slabých ma bolí hlava.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!