Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2019 11:45 | Správy | Zahraničné správy

Nemravné video ho stálo funkciu: Exprimátora Borkaiho mal vydierať bývalý futbalista

Maďarská polícia zadržala bývalého reprezentačného futbalistu J. P., ktorý mohol kompromitujúcim videom so sexuálnym obsahom v predvolebnej kampani vydierať bývalého primátora Győru Zsolta Borkaiho.

Informoval o tom v stredu denník Magyar Nemzet. Borkaiho v komunálnych voľbách 13. októbra znovuzvolili do funkcie. Počas predvolebnej kampane preniklo na verejnosť video primátora s prostitútkami na jachte v Chorvátsku. Znovuzvolený primátor sa pod tlakom verejnej mienky i vládnej strany Fidesz, ktorá ho nominovala, napokon 7. novembra vzdal funkcie.

Obhajca bývalého futbalistu potvrdil zadržanie svojho klienta, ako aj informácie športového denníka Nemzeti Sport, že J. P. mesiace pred voľbami vydieral Borkaiho kompromitujúcim videozáznamom, avšak neuspel. Advokát sa však bližšie k prípadu nevyjadril.

Magyar Nemzet pripomenul, že generálny prokurátor Péter Polt v parlamente potvrdil, že v tejto kauze prebieha vyšetrovanie na viacerých linkách.

 

Polícia v pondelok pre podozrenie z vydierania a ďalších trestných činov zadržala tri osoby - okrem J. P. aj dve budapeštianske prostitútky. Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) uviedlo iba toľko, že vyšetrovanie vedie Národný úrad vyšetrovania (NNI) a že v tejto kauze je viacero podozrivých. ORFK nekomentovalo ani tie informácie denníka Magyar Nemzet, že zadržali ženy, ktoré boli spolu s Borkaim a s jedným győrskym advokátom na chorvátskej jachte.

Denník pripomína, že v súvislosti s kauzou bolo podaných niekoľko trestných oznámení, pričom opozičná strana Jobbik zažalovala Borkaiho v Chorvátsku pre podozrenie zo sexuálneho nátlaku, zneužitia právomoci verejného činiteľa či prechovávania drog. Strana Dialóg (Párbeszéd) sa obrátila na maďarské i chorvátske orgány pre podozrenie z nezákonných finančných transakcií vykonaných ľuďmi z okolia primátora Borkaiho.

Úlohu dvoch maďarských a troch chorvátskych žien, ako aj úlohu prevádzkovateľa chorvátskej luxusnej jachty vyšetrujú podľa informácií Magyar Nemzetu aj chorvátske orgány, pretože tam je prostitúcia nezákonná.

Borkai krátko po komunálnych voľbách 15. októbra vyhlásil, že vystupuje z vládnej strany Fidesz a že v nadchádzajúcom päťročnom volebnom období chce viesť mesto ako nezávislý. Napokon však z funkcie odstúpil.

Bývalý gymnasta Borkai, ktorý získal zlato v cvičení na koni na OH 1988 v Soule a v rokoch 2010-17 bol predsedom Maďarského olympijského výboru, sa za "intímne videá" ešte pred voľbami verejne ospravedlnil. Poznamenal však, že záznamy sú čiastočne zmanipulované. Avizoval, že podá žalobu a že sa kandidatúry nevzdá.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?