Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2019 22:34 | Šport | Futbal
Foto

Víťazstvo s horkou príchuťou: Slovenským futbalistom ostali len oči pre plač

Slovenskí futbaloví reprezentanti nepostúpili na budúcoročné majstrovstvá Európy z kvalifikačnej E-skupiny.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Nestačilo im na to ani víťazstvo 2:0 nad hráčmi Azerbajdžanu v utorňajšom záverečnom zápase v Trnave. Slováci potrebovali na priamy postup trojbodový zisk a remízový výsledok z Cardiffu, ale Walesania v domácom prostredí zdolali Maďarov a obsadili postupovú druhú priečku za víťazmi skupiny z Chorvátska.

Zverenci trénera Pavla Hapala sa zaradili na tretiu pozíciu, o miestenku na kontinentálny šampionát zabojujú v play-off Ligy národov. V marci 2020 privítajú na domácom trávniku Írov.

Na trnavskom Štadióne Antona Malatinského od prvých sekúnd diktovali tempo hry Slováci a pravidelne zamestnávali azerbajdžanského brankára Emiľa Balajeva. V prvom polčase vyťažili z územnej prevahe jediný gól Róberta Boženíka, pre ktorého to bol štvrtý reprezentačný zásah. Po zmene strán boli domáci v ofenzíve dlho nevýrazní a mohli aj inkasovať po individuálnej akcii Renata Dadašova. Definitívne ich upokojil až druhý gól z kopačky Mareka Hamšíka v závere stretnutia.

 

Z desiatich kvalifikačných skupín postúpili na ME 2020 dve najlepšie mužstvá. Zostávajúce kvarteto účastníkov kontinentálneho šampionátu vzíde zo štyroch turnajov play-off jednotlivých divízii LN 2018/2019.

Kvalifikácia ME 2020 vo futbale - utorok (Trnava):
E-skupina:
Slovensko - Azerbajdžan 2:0 (1:0)
Góly: 19. Boženík, 86. Hamšík, ŽK: 61. Haraslín, 82. Škriniar - 45. Israfilov, 45. J. Gusejnov, 88. Chalilzade rozhodovali: Bojko - Volodin, Šlončak (všetci Ukr.), 7825 divákov
Zostavy:
Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hancko - Kucka (85. Duda), Lobotka, Hamšík - Bero, Boženík (77. S. Mráz), Haraslín (71. Ďuriš)
Azerbajdžan: Balajev - A. Gusejnov, Mustafazade, B. Gusejnov, Krivociuk (72. Chalilzade) - Garajev, Israfilov (46. Džamalov) - Iskenderli, J. Gusejnov (78. Renat Dadašov), Ragimov - Šejdajev

Slovenskí futbalisti začali zápas dominantným držaním lopty a takmer celú úvodnú štvrťhodinu strávili na polovici súpera. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali v 13. min, keď po priťuknutí Róberta Boženíka vypálil Juraj Kucka. Jeho pokus z približne dvadsiatich metrov poriadne vyprášil rukavice Emiľa Balajeva. Skóre sa zmenilo až v 19. min. Marek Hamšík prihral na hrot útoku Boženíkovi, ktorý si loptu pripravil na strelu a spoza obrancu namieril presne k žrdi. Obraz hry zostal rovnaký aj po prvom slovenskom góle. Domáci hráči kontrolovali dianie na trávniku a tlačili sa do zakončenia. V 28. min vystrelil Matúš Bero spoza šestnástky nad bránku, o šesť minút neskôr Kucka preveril Balajeva technickým pokusom.

Druhý polčas odštartovali opäť aktívnejšie slovenskí reprezentanti. V 49. min Bero vysunul Lukáša Haraslína, ktorý sa uvoľnil na hranici pokutového územia a nepríjemne vystrelil. Balajev loptu neudržal v rukaviciach, ale dorážka Petra Pekaríka prišla z ofsajdovej pozície. V 64. min si musel dať pozor aj slovenský brankár Martin Dúbravka. Nenápadný center Antona Krivociuka padal nebezpečne pod brvno, ale gólman anglického Newcastlu United vytlačil loptu na rohový kop. Slováci sa v závere stretnutia sústredili na udržiavanie tesného náskoku a takmer doplatili na svoju opatrnosť. V 81. min sa pohral s domácou obranou Renat Dadašov, ale jeho prudkú strelu zvnútra šestnástky zneškodnil Dúbravka. Následná dorážka Vüsala Iskenderliho putovala na tribúnu. Zbytočnú drámu napokon odmietol slovenský kapitán Hamšík, ktorého zblokovaná strela z 86. min skončila za chrbtom bezmocného Balajeva.

Tabuľka:
1. Chorvátsko 8 5 2 1 17:7 17 - postup na ME 2020
2. Wales 8 4 2 2 10:6 14 - postup na ME 2020
3. Slovensko 8 4 1 3 13:11 13
4. Maďarsko 8 4 0 4 8:11 12
5. Azerbajdžan 8 0 1 7 5:18 1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!