Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.11.2019 17:25 | Šport | Futbal

Hapal avizuje zmeny: Ako zamieša zostavou proti Azerbajdžanu?

Cesta slovenských futbalistov na budúcoročný kontinentálny šampionát vedie cez utorňajšie víťazstvo nad súperom z Azerbajdžanu v kombinácii s nerozhodným výsledkom v ďalšom zápase kvalifikačnej E-skupiny medzi Walesom a Maďarskom.

 V prípade, že sa nenaplní čo i len jeden z týchto predpokladov, slovenskí hráči budú musieť zabojovať o miestenku na ME na budúci rok v marci v play-off Ligy národov.

Tréner slovenského mužstva Pavel Hapal dúfa, že jeho zverencom bude v závere kvalifikačného cyklu priať "pani Šťastena" a napokon postúpia na vytúžený európsky šampionát, ktorý sa bude konať v 12 krajinách naprieč "starým kontinentom". "Stále tomu s hráčmi veríme. Myslím si, že je reálne, aby sa zápas Wales - Maďarsko skončil remízou. V priebehu kvalifikácie sme nemali štipku šťastia, ale možno na jej konci by nám mohol pomôcť výsledok tohto stretnutia," uviedol 50-ročný kormidelník na pondelňajšej popoludňajšej tlačovej konferencii.

Niekdajší lodivod slovenskej "dvadsaťjednotky" nemôže v súboji na trnavskom Štadióne Antona Malatinského počítať s krídelníkom Róbertom Makom, ktorý bol vylúčený pri sobotňajšej prehre s Chorvátmi (1:3) v Rijeke. Pripustil však aj ďalšie zásahy do základnej zostavy. "Možno ešte k nejakej zmene dôjde," dodal.

 

Hapal priznal, že v priebehu duelu proti Azerbajdžanu nebude chcieť poznať vývoj vo waleskom Cardiffe. "Chcem sa sústrediť na koučovanie. Výsledok druhého zápasu žiadnym spôsobom neovplyvníme. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme v utorok zvíťazili a zároveň dúfať, že sa šťastie prikloní na našu stranu," poznamenal niekdajší československý a neskôr aj český reprezentant.

Podľa kapitána slovenských "sokolov" Mareka Hamšíka bude dôležité, aby domáci dokázali čo najskôr streliť vedúci gól. "Mali by sme súpera čo najskôr ´nalomiť´ tak, ako to bolo v Azerbajdžane. Bude to však iný duel ako v Baku (5:1) a nečaká nás nič ľahké. Budeme chcieť zvíťaziť, úspešne sa rozlúčiť s kvalifikáciou a v kútiku duše dúfať v priaznivý výsledok z Walesu. Verím, že sa k nám prikloní šťastie," skonštatoval Hamšík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?