Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Kuriéri sú ako decká

Stretávame sa s nimi denne. Väčšinou ich vždy očakávame s tým, že nám prinesú zásielku, ktorá nás poteší.

Len Slovak Parcel Service má denne na cestách viac ako 500 áut, ktoré denne vyrážajú do slovenských miest a obcí, aby doručili balíky. Práve v tomto predvianočnom období majú plné ruky práce a rozdistribuujú až o 40 % zásielok viac, ako v ostatných mesiacoch roka. Aby Slovak Parcel Service dodržal svoj prísľub doručiť zásielky ideálne na druhý deň, jeho kuriéri pracujú aj v sobotu. „November a december je skutočne exponované obdobie, kedy musíme posilniť naše personálne kapacity, čo si vyžaduje zvýšené nároky na ľudí a má priamy súvis s narastajúcimi nákladmi. Príplatok vo výške jedného eura nám aspoň čiastočne kompenzuje tieto náklady,“ hovorí Ján Ťurek, riaditeľ najväčšej kuriérskej spoločnosti na Slovensku, Slovak Parcel Service.

Spoločnosť však neustále investuje do nových technológií a rozširuje svoje distribučné centrá. Len v ostatnom období otvorili vynovené centrá v Senici, Trnave či v bratislavskej Petržalke. Ako jedna z prvých firiem umožnila svojim zákazníkom podpisovať prostredníctvom kuriérov zmluvy a oficiálne dokumenty elektronicky cez tzv. biometrický podpis. Okrem neustálych investícii do technológií, vozového parku či rozširovania distribučných centier a parcel shopov, považuje Slovak Parcel Service spoločenskú zodpovednosť za dôležitú súčasť svojho podnikania. „Zodpovednosť za komunitu v ktorej žijeme máme hlboko zakorenenú do DNA našej spoločnosti. Podporujeme organizáciu Dobrý anjel a v rámci humanitárnych aktivít sme pomohli 150 rodinám a 200 sociálnym zariadeniam posteľným oblečením,“ dodáva Ťurek.

Otvoriť galériu
Zdroj: Špeciálny projekt
Tento rok sa pripojili kuriéri Slovak Parcel Service k Nadácii pre deti Slovenska a stali sa z nich „veľké decká,“ v duchu kampane tohoročnej Hodiny deťom. „Hľadali sme spoľahlivého partnera, ktorý nám partnersky, bez nároku na honorár rozdistribuuje v rámci Slovenska pre 5 500 dobrovoľníkov viac ako 600 balíkov. Sme radi, že sme takého partnera našli práve v Slovak Parcel Service,“ hovorí Ondrej Gallo, správca Nadácie pre deti Slovenska.

„Občas je celkom príjemné vrátiť sa opäť do detských čias. Vďaka Hodine deťom sme sa stali „veľkými deťmi“ a pomohli sme našim menším kamarátom radi a nezištne,“ dodáva Ján Ťurek. Aj vy sa môžete pripojiť k Hodine deťom a prispieť na pomoc tým najmenším, ktorí našu pomoc potrebujú. Urobiť tak môžete jednorazovým, alebo pravidelným finančným príspevkom. Viac informácií na http://www.hodinadetom.sk/chcem-pomoct/

www.sps-sro.sk

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!