Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2019 21:13 | Šport | Motorizmus

VC Brazílie: Dramatické preteky vyhral Verstappen, blamáž Ferrari

Víťazom Veľkej ceny Brazílie pretekov formuly 1 sa stal Holanďan Max Verstappen na Red Bulle

Rodák z mesta Hasselt si pripísal na konto tretie víťazstvo v sezóne a napravil si chuť z predošlého roka, keď ho na tradičnom okruhu Interlagos pripravila o víťazstvo zbytočná nehoda so zaostávajúcim Estebanom Oconom. Na druhom mieste skončil Francúz Pierre Gasly, pre ktorého je to prvé pódium v kariére. Poradie na stupňoch víťazov doplnil Brit Lewis Hamilton, hoci po pretekoch sa ešte bude vyšetrovať jeho nehoda s Alexandrom Albonom zo záveru pretekov.

Štart pretekov veľmi dobre zvládol Verstappen, ktorý si udržal prvé miesto. Naopak, úvodné zákruty nevyšli Sebastianovi Vettelovi, cez ktorého sa dostal šesťnásobný majster sveta Hamilton. Následne sa poradie stabilizovalo a udržalo sa aj po úvodných zastávkach v boxoch. Verstappenovi narobil problém pri výjazde z boxov Poliak Robert Kubica, ale Holanďan si zakrátko dokázal získať prvé miesto späť.

O dramatickú zápletku sa postaral Valtteri Bottas, ktorému zlyhal motor a vyprovokoval výjazd bezpečnostného vozidla. Po reštarte sa dostal Verstappen cez Hamiltona a diváci boli svedkami aj niekoľkých ďalších zaujímavých súbojov. Najhoršie skončili jazdci Ferrari, ktorí sa vzájomne zrazili a vyradili z pretekov. To v konečnom dôsledku využil Pierre Gasly, ktorý sa nenápadne dostal na druhú priečku. Tretie miesto zatiaľ patrí Hamiltonovi, keďže ten v predposlednom kole trafil Albona a traťoví komisári budú dodatočne tento súboj prešetrovať.

 

Výsledky - Veľká cena Brazílie - nedeľa (po 71 kolách): 1. Max Verstappen (Hol.) Red Bull 1:31:14,678 h, 2. Pierre Gasly (Fr.) Toro Rosso +6,077 s, 3. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +6,139, 4. Carlos Sainz (Šp.) McLaren +8,896, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Alfa Romeo +9,452, 6. Antonio Giovinazzi (Tal.) Alfa Romeo +10,201

Poradie MS (po 20 z 21 pretekov): 1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 396 bodov, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes 314, 3. Max Verstappen (Hol.) Red Bull 260, 4. Charles Leclerc (Mon.) Ferrari 249, 5. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 230, 6. Pierre Gasly (Fr.) Toro Rosso 95

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 710 bodov, 2. Ferrari 479, 3. Red Bull 371, 4. McLaren 137, 5. Renault 89, 6. Toro Rosso 83

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik