Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2019 09:06 | Šport | Futbal
Foto

Mak si nepriznal svoje zlyhanie: Pri druhej žltej karte som určite cítil krivdu

Chorvátski futbalisti boli v sobotu pripravení na oslavy postupu na budúcoročné majstrovstvá Európy. V šatni mali nachystané slávnostné trička a v Rijeke ich hnal dopredu vypredaný štadión.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii
Po prvom polčase duelu kvalifikačnej E-skupiny však prehrávali so Slovákmi 0:1 a ich sen o kontinentálnom šampionáte sa mohol rozplynúť. Vicemajstri sveta neznervózneli, troma gólmi otočili skóre vo svoj prospech a triumfovali 3:1. "Vatreni" zvládli už siedmy kvalifikačný cyklus bojov o ME bez prehry a úspešnú šnúru natiahli na 35 zápasov.

Úvodných štyridsaťpäť minút na Štadióne Rujevica prinieslo viac radosti slovenskému tímu. Zverenci trénera Pavla Hapala viedli po treťom reprezentačnom góle Róberta Boženíka. Ten sa v 32. minúte presadil v pokutovom území, keď v sklze preľstil chorvátskeho debutanta v národnom tíme Dina Periča. "Stano Lobotka mi dal vynikajúci center a ja som išiel do súboja na prednú žrď. Loptu som zasiahol, dotkol sa jej aj obranca a skončila v sieti," povedal zakončovateľ MŠK Žilina.

Boženík v pondelok oslávi jubilejné dvadsiate narodeniny. Ako tínedžer sa prebojoval do reprezentačného výberu a kouč Hapal mu dáva dôveru na hrote útoku. "Je to pre mňa veľká vec, že v mojom veku hrávam takéto náročné zápasy, ale čo z toho, keď sme prehrali. Gól by som určite vymenil za tri body," pokračoval talentovaný útočník, ktorého mrzela nevydarená herná sekvencia z druhého polčasu. Počas nej Slováci dostali tri góly v priebehu necelých dvadsiatich minút. "Sme z toho smutní. Povedali sme si, že musíme prežiť úvodnú štvrťhodinu druhého dejstva, keď na nás vybehnú. Napriek tomu sme dvakrát inkasovali a Chorváti dostali zápas pod kontrolu."

 

Slovenskí reprezentanti síce gólmi Nikolu Vlašiča a Bruna Petkoviča prišli o tesný náskok, no ešte mali dostatok času na vyrovnanie či výsledkový obrat. V 66. minúte však prišlo vylúčenie Róberta Maka po druhej žltej karte a v početnej výhode už chorvátski futbalisti dominovali na ihrisku. "Pri druhej žltej karte som určite cítil krivdu. Urobil som len druhý faul v zápase a za oba som bol potrestaný kartou. Bol to súboj v strede poľa a súper ani nešiel do šance. Dotkol som sa jeho ruky, ale vyslovene som ho neťahal, takže to podľa mňa nebolo na druhú žltú kartu," hovoril Mak.

Prehra 1:3 v Chorvátsku ešte Slovákov nevyradila z hry o Euro. Priamy postup na šampionát im zabezpečí utorňajšie víťazstvo v Trnave nad hráčmi Azerbajdžanu a remíza Walesanov s Maďarmi v Cardiffe. "Musíme kvalitne zregenerovať, zobrať si pozitíva a dobre sa pripraviť na súpera. Verím, že domáci zápas zvládneme a za výkony v celej kvalifikácii sa dočkáme odmeny," vravel Boženík, ktorého doplnil krídelník ruského Zenitu Petrohrad. "Vieme, že musíme vyhrať a výsledok ďalšieho zápasu neovplyvníme. Ide nám len o tri body a podľa toho k tomu aj pristúpime," dodal 28-ročný reprezentant.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!