Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Krásna akrobatka Dominika: Po krkolomnej figúre som takmer skončila na vozíku

Stačilo pár sekúnd a takmer sa jej rozplynul sen! Študentka Dominika začala športovať už v detstve, najprv skúšala akrobaciu na koni, neskôr presedlala na tanec, ktorý oživila komplikovanými figúrami. Krásna tmavovláska vyskúšala rôzne športy, no zostala verná akrobacii a stala sa z nej profesionálka.

Získala veľa ocenení, ale stálo ju to aj množstvo sĺz a bolesti. Počas jedného vystúpenia Dominika utrpela úraz, ktorý ju takmer pripútal na vozík a pripravil o zdarne rozbehnutú kariéru.

Bratislavčanka Dominika sa popri štúdiu fyzioterapie vyžíva v akrobatickom tanci, ktorý sa stal súčasťou jej života. Ako to už býva, šport jej prirástol k srdcu už v ranom veku. „Moja láska ku gymnastike sa zrodila, keď som mala štyri roky a mama ma začala učiť gymnastiku na koni,“ spomína tmavovláska, ktorá svoje prvé vystúpenie absolvovala ešte v škôlke.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Netradičný darček

Tínedžerku neopustila láska k pohybu ani počas puberty a na 15. narodeniny si vypýtala zaujímavý darček. „Videla som na internete video z majstrovstiev sveta v pole dance a do tohto športu som sa zamilovala,“ prezradila študentka, ktorá si od otca vypýtala tyč. „Najskôr na mňa nechápavo pozeral, ale keď som mu ukázala video, pochopil,“ smeje sa pri spomienke na tento moment Dominika, ktorá sa zložité figúry a pohyby naučila na internete.

„Ocino ma vždy istil, a keď som si nebola niečím istá, vždy ma povzbudzoval,“ povedala sympatická športovkyňa, ktorá si siahla aj na poháre pre víťazov. Okrem majsterky Slovenska a dvojnásobnej vicemajsterky Európy, sa pýši aj titulom vicemajsterky sveta. „Mamina, ocino a babka sú trio fanúšikov, ktoré nechýba na žiadnom mojom vystúpení,“ prezrádza s hrdosťou Dominika.

Jej sen však takmer zhatila krkolomná figúra. „Bolo to pred polrokom, keď som vystupovala v živom vysielaní Miss Universe 2019. Bola som vo výške asi 7 metrov a podo mnou boli ďalšie baby, ktoré som takpovediac držala,“ spomína Dominika na situáciu, keď jej nepríjemne puklo v chrbtici.

„Posunuli sa mi platničky a zatlačili mi na nerv ovládajúci nohy,“ dodáva akrobatka, ktorá svoje vystúpenie zvládla do konca. Nasledujúce tri týždne však prežila pripútaná na lôžko a lekári jej nezvestovali najlepšie prognózy. „Povedali, že nevedia, ako ma vyliečia a či budem vôbec chodiť,“ povedala študentka, ktorá sa vďaka zarputilosti a vôli opäť postavila na nohy.

 

Čo je pole dance?

Ide o modernú tanečnú disciplínu, ktorá spája prvky baletu, valčíka, salsy, akrobacie a modernej gymnastiky. Tancuje sa na vertikálnej tyči, pričom ide o formu fitnes cvičenia, ktoré spevňuje celé telo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Andrea Galajdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo