Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Brutálna smrť študenta Tomáša († 16): V prípade nastal zásadný posun!

Takmer pol roka po udalosti, ktorá šokovala celé Slovensko, dochádza k zásadnému posunu. Prípad krutej smrti stredoškoláka Tomáša († 16), ktorému páchateľ zasadil až 51 rán nožom, sa posúva ďalej míľovými krokmi. Muži zákona krátko po desivom krviprelievaní obvinili z ohavného činu jeho kamarátku Juditu (16).

Tá podľa výpovedí obhajcu poškodenej strany doteraz nepovedala ani slovo. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline však aj bez jej výpovede preštudoval rozsiahly spis a dospel k jednoznačnému záveru. Na obvinenú dievčinu podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Šialená a strašná smrť stredoškoláka Tomáša (†16), ktorý bol podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu napadnutý odzadu, otriasla nielen verejnosťou, ale aj skúsenými kriminalistami. Hoci Judita (16) využila svoje právo nevypovedať a mlčať má právo aj pred súdom, dôkazy sú podľa prokuratúry jednoznačné.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

„Na obvinenú mladistvú podal prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline obžalobu Okresnému súdu v Žiline pre obzvlášť závažný zločin vraždy,“ informovala Nový Čas hovorkyňa Krajskej prokuratúry Andrea De Carlo. Dodala, že v prípade dokázania viny hrozí Judite trest odňatia slobody od 7 do 15 rokov. Záver, k akému dospel prokurátor, právnika poškodenej Tomášovej rodiny neprekvapil. „Podanie obžaloby prokurátorom považujeme za dôvodné a stotožňujeme sa s ním. Ako poškodení sme nemali ani ďalšie návrhy na vykonanie dokazovania v prípravnom konaní,“ uviedol advokát Ján Halagan.

 

Bolestné slová rodiny

Judita doteraz pred vyšetrovateľmi nepovedala ani slovo. Potvrdili to viaceré zdroje. „Predpokladám, že na súde by sa vyjadriť mohla, ale zákon jej umožňuje využiť právo nevypovedať ani na súde a je možné, že si ho uplatní,“ myslí si právnik. „Do skončenia prípravného konania sme si ako poškodená strana riadne uplatnili nároky na náklady na pohreb. Rešpektujeme prezumpciu neviny, a pokiaľ súd nerozhodne o vine, ďalšie nároky súvisiace s odškodnením si budeme uplatňovať neskôr,“ dodal advokát.

Príbuzní chlapca prijali správu o obžalovaní Judity s bolesťou v srdci. „Veríme, že trest, ktorý vynesie súd, bude aspoň sčasti adekvátny neskutočnému utrpeniu, s akým v posledných hodinách odchádzal z tohto sveta náš milovaný Tomáško,“ poskytli vyjadrenie Novému Času príbuzní chlapca. Úbohý zavraždený gymnazista bol podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu napadnutý odzadu. Privolaní záchranári ho našli ležať na chrbte v kaluži krvi v úzkej chodbičke luxusného bytu na žilinskom sídlisku Vlčince.

Pri hlave mal školskú tašku a na nohách obuté topánky. Všetko bolo postriekané jeho krvou - steny, podlaha, vchodové dvere aj skrinka na chodbe, kde mal Tomáš opretú tašku. V krvi na podlahe boli zreteľné stopy bosých nôh Judity. Pri prehliadke miesta činu našli policajti v komode detskej izby kuchynský nôž ukrytý pod šálom a tenisovou raketou. Tento nôž označili ako vražednú zbraň. Na noži dlhom 31 cm s čepeľou dlhou 18,5 cm bola krv, ktorá podľa výsledkov DNA patrila Tomášovi a Judite. Šokujúcim zistením bolo, že nájdený nôž bol pred vložením do zásuvky poumývaný.

Prečo Judita k tragédii stále nič nepovedala a na čom bude stáť jej obhajoba, advokát Pavol Karman nehodnotil. „Ako obhajca som do dnešného dňa o údajnom podaní obžaloby informovaný nebol, takže k tejto otázke sa neviem vyjadriť,“ reagoval.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko