Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2019 14:17 | Šport | Futbal
Foto

Slovákov pri lete do Rijeky vytriaslo, tréner Hapal strach nemal

Krátky let do chorvátskej Rijeky, dejiska najbližšieho kvalifikačného zápasu slovenských futbalistov o EURO 2020, hráčom ušetril fyzické sily.

Hoci psychicky slabšie povahy zasa mohli niečo "stratiť" po pomerne turbulentnom piatkovom presune, keď leteckým špeciálom silný vietor častejšie poriadne potriasol.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Hráči i členovia realizačného tímu však nestratili dobrú náladu, hoci ich Rijeka privítala zamračeným a veterným počasím. "Let bol krátky, to je fajn, človek môže pošetriť sily. Dáme obed a už sa môžeme sústrediť na tréning. Ja strach z lietania nemám, ani keď sú takéto turbulencie. Ale Miro König to asi znášal inak, čo viem," nenechal sa vyviesť z miery reprezentačný tréner Pavel Hapal.

Vo výprave tak zarezonovala téma počasie, keďže sa očakáva, že v sobotu má v dejisku duelu silno pršať. "Aj u nás pršalo, jeden tréning sme mali za hustého dažďa, takže prakticky na to pripravení sme. Nevenovali sme tomu nejakú veľkú pozornosť. Zatiaľ je tu bez dažďa, teplo, hoci veterno. Zajtra to už má vyzerať inak, celý deň má pršať, musíme sa na to pripraviť," povedal Hapal.

 

Päťdesiatročný lodivod SR má súpera dobre zmapovaného, predposledný duel Slovákov v E-skupine musí byť ale najmä o jeho hráčoch: "Zápasy Chorvátov sme videli, návod v nich je. Sústrediť sa však musíme na náš výkon. Musíme byť viac kontaktnejší, v defenzíve im nedať priestor. Ale to na všetkých postoch. Nečaká nás nič jednoduché, ale ani oni nie sú v jednoduchej pozícii."

"Faktor počasie" nemôže robiť problém brankárovi Newcastlu United Martinovi Dúbravkovi. "Nepripisoval by som tomu veľkú váhu. Je to tak, ako je a budeme sa musieť s tým vyrovnať. A ja som na takéto počasie zvyknutý, v Anglicku často prší, pre mňa to novinka nie je. Aj nám v posledných dňoch na tréningoch pršalo, takže sme pripravení. Hoci, samozrejme, radšej mám, keď neprší a je teplo," povedal.

Tridsaťročný brankár už prostredie v Rijeke zažil na vlastnej koži. V auguste 2013 tam so "šošonmi" prehral v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 1:2. "Bude to emotívne, nečaká nás nič ľahké. Fanúšikovia budú blázniví. Ja si pamätám, keď som hral v Rijeke so Žilinou, dúfam, že teraz sa to skončí s lepším výsledkom. Budeme musieť hrať odlišným spôsobom. Musíme byť kompaktní a pozorní najmä v defenzíve. Chorváti sú kvalitní a súdržní. Verím, že typy našich hráčov sa vedia presadiť v protiútokoch či štandardkách. Máme pripravený plán, hádam to vyjde," uviedol Dúbravka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!