Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2019 11:40 | Šport | Tenis
Foto

Tenista Filip Polášek o bláznivej sezóne: Koniec s Ivanom Dodigom?

Ani v najdivokejších snoch si nepredstavoval, čo mu prinesie tenisový rok 2019.

Ak by sa vo štvorhre udeľovala cena skokan roka, Filip Polášek (34) by bol kandidát číslo jeden a zrejme aj bezkonkurenčný víťaz. Slovenský tenista zakončil rok ako zo sna víťazne, hoci záverečný londýnsky triumf nad juhoafricko-novozélandskou dvojicou Raven Klaasen, Michael Venus 7:6 (4), 6:4 už nič nezmenil na tom, že s Ivanom Dodigom nepostúpili do semifinále Turnaja majstrov.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

"Na začiatku roka som bol na 160. mieste rebríčka, v úvode našej spolupráce s Ivanom Dodigom týždeň pred Wimbledonom som bol sedemdesiaty. A teraz končím v najlepšej pätnástke na svete. Bola to špeciálna a bláznivá sezóna, som nesmierne šťastný zo všetkého, čo sa nám v nej podarilo," skonštatoval Filip Polášek.

Slovenský tenista sa na záver svojej premiéry na prestížnom ATP Finals dočkal zápasového víťazstva. Hoci v zápase proti Klaasenovi s Venusom už išlo len o prémie a body do rebríčka, 34-ročný Zvolenčan hral ako život. Dobre servoval, ešte lepšie returnoval, obhadzoval a zaskvel sa aj niekoľkými skvelými volejmi pri sieti. Na kurte bol dominantný a oveľa lepší ako jeho chorvátsky deblový kolega Dodig. "Pri tých mojich returnoch sme sa s Ivanom smiali, že aspoň raz v roku som mu pomohol," skromne podotkol Polášek.

 

Na jeho oduševnenom výkone vôbec nebolo cítiť, že má problém s nohou, čo bolo zrejmé z poctivého strečovania počas prestávok medzi gemami. "Mám zdravotné problémy, strieľalo mi to do achilovky. Hral som na liekoch, preto som strečoval nohu, ako sa len dalo," vysvetlil Polášek. Vzápätí doplnil, že viac ako londýnske prehry v prvých dvoch zápasoch ho mrzí práve nie stopercentný zdravotný stav.

"Naše zápasy boli poznačené tým, že som bojoval aj s bolesťou a psychikou. Mrzí ma, že som nebol úplne fit. Odohral som však v sezóne 80 zápasov a nejako sa to muselo prejaviť. Ak by sa to prejavilo skôr, ani by sme neboli v Londýne."

Po takomto skvelom roku, resp. polroku po boku Dodiga neprekvapuje, že sa Slovák a Chorvát dohodli na ďalšej spolupráci. "Aj Ivan povedal, že nevidí dôvody, prečo by sme nemali pokračovať. Na to, že sme hrali spolu pol roka, dosiahli sme nevídané veci. Obaja máme výborný renking (Polášek 11., Dodig 9. - pozn. SITA), na začiatku ďalšej sezóny neobhajujeme žiadne body, verím, že na to opäť pôjde. V úvode roka 2020 budem hrať v katarskej Dauhe, ale bez Ivana, lebo on sa kvalifikoval na ATP Cup. Spolu sa stretneme o týždeň neskôr v austrálskom Adelaide," načrtol Polášek.

Na vyzvanie, aby vybral najkrajší moment tejto úspešnej sezóny, slovenský tenista odpovedal: "Je toho veľa. Spôsob, akým sme sa kvalifikovali na Turnaj majstrov, ma však asi najviac upútal. Je to niečo jedinečné, že sme za polroka pozbierali toľko bodov. Predtým sa to podarilo iba pár tímom na svete. Navyše, môj rebríček niečomu takému vôbec nenasvedčoval, bol som na začiatku sedemdesiaty a predtým nikdy nie vyššie ako dvadsiaty. A na Masters chodia len tí najlepší... Toto bola bláznivá a špeciálna sezóna a som na ňu patrične hrdý."

Aj tá najväčšia radosť je zároveň starosť, ak človek poctivo a dlhodobo pracuje na úspechu. A to je aj prípad Poláška. V jeho hlase sa miešali víťazné emócie s úľavou, že má konečne po sezóne. "Teraz odložím rakety a vidieť ich budem už len pri preprave na letisko a z neho. V utorok odlietame na dovolenku. Úprimne hovorím, že už sa na ňu veľmi teším. Už teraz vidím pred sebou len pláž, pláž a oddych," uzavrel Polášek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu